Special... κόντρες

Special... κόντρες

bet365

Ζοσέ Μουρίνιο και Πολ Πογκμπά είναι «στα μαχαίρια» και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε χαρακτηριστικές κόντρες του Πορτογάλου τεχνικού με ποδοσφαιριστές της ομάδας του.

Μουρίνιο vs Κασίγιας
Ο Special One δεν είχε καλές σχέσεις με τον «Άγιο Ίκερ» για περισσότερους από έναν λόγους. Στον Πορτογάλο τεχνικό δεν άρεσε καθόλου το γεγονός πως ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης μιλούσε τηλεφωνικά με τον Τσάβι της Μπαρτσελόνα, αν και οι ίδιοι ήταν συμπαίκτες στην εθνική Ισπανίας. Επίσης, τον κατηγόρησε ότι διαρρέει στον τύπο, όσα συνέβαιναν στα αποδυτήρια της ομάδας, μέσω της συντρόφου του και δημοσιογράφου, Σάρα Καρμπονέρο. Ένας τραυματισμός του Ισπανού τερματοφύλακα ήρθε... κουτί στον Μουρίνιο, αφού ο αντικαταστάτης του, Ντιέγκο Λόπεθ, παρέμεινε βασικός. Ακόμη και όταν επέστρεψε στη δράση, ο Κασίγιας έβλεπε πλέον τα παιχνίδια της «βασίλισσας» από τον πάγκο.

Μουρίνιο vs Μάτα
Η σχέση τους έχει περάσει από... 40 κύματα, μέχρι αυτή τη στιγμή ο Ισπανός χαφ να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Μουρίνιο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Χουάν Μάτα ήταν βασικός στην Τσέλσι, μέχρι την έλευση του Πορτογάλου τεχνικού το 2013. Ξαφνικά, όλα άλλαξαν. Ο Special One έδειξε σαφή προτίμηση στον Όσκαρ για τη θέση του επιτελικού μέσου και μετά τον παραγκωνισμό του για ένα εξάμηνο (οι δυο τους δε μιλούσαν καν), ο Μάτα πήρε μεταγραφή για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Από το 2016, οι δρόμοι τους συναντήθηκαν ξανά στο Ολντ Τράφορντ και παρά τις φήμες πως ο Ισπανός ζήτησε μεταγραφή, όταν έμαθε για την έλευση του Πορτογάλου, οι δυο τους τα πηγαίνουν αρκετά καλά και ο Μουρίνιο ποντάρει πολλά στις ικανότητες του Μάτα.

Μουρίνιο vs Ετό
Όλα είχαν ξεκινήσει από την περίοδο που οι δυο τους ήταν μαζί στην Ίντερ και ο Πορτογάλος τεχνικός χρησιμοποιούσε τον Ετό στην θέση του δεξιού χαφ, αντί σε αυτή του κεντρικού επιθετικού. Το αποκορύφωμα, όμως, ήταν στη συνύπαρξή τους στην Τσέλσι, έπειτα από μία αναφορά που έκανε ο Μουρίνιο σχετικά με την ηλικία του Καμερουνέζου. «Είναι 32 ετών ο Ετό; Ποιος ξέρει, μπορεί να είναι και 35». Η συγκεκριμένη ατάκα εξόργισε τον Ετό, ο οποίος χαρακτήρισε ανόητο τον προπονητή του, δίνοντας και τη δική του απάντηση μέσα στο γήπεδο. Μετά από ένα γκολ που σημείωσε, έσπευσε στο σημαιάκι του κόρνερ να πανηγυρίσει σαν... γέρος.

Μουρίνιο vs Αζάρ
Μαζί πανηγύρισαν τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ τη σεζόν 2014-15, με τον Βέλγο άσο να αναδεικνύεται και MVP του πρωταθλήματος. Λίγους μήνες μετά, όμως, τα πάντα άλλαξαν. Ο Πορτογάλος τεχνικός άσκησε δημόσια κριτική, σχετικά με τις εμφανίσεις και τη διάθεση του Βέλγου μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να αφήνει τον πιο ποιοτικό παίκτη της ομάδας εκτός αρχικής ενδεκάδας. Η Τσέλσι έφτασε στο σημείο να βρίσκεται κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού, ο Μουρίνιο απολύθηκε και ο Αζάρ δεν άργησε να πετάξει το καρφί του, όταν προσλήφθηκε ο Αντόνιο Κόντε. «Με τον Κόντε νιώθω ότι βελτιώνομαι συνεχώς», ήταν το λόγια του Βέλγου, που είχαν ως κύριο αποδέκτη τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Μουρίνιο vs Μπαλοτέλι
Πιθανότατα μία από τις περιπτώσεις που ο Special One έχει δίκιο, αν κρίνει κανείς τη γενικότερη... τρέλα του Μάριο Μπαλοτέλι. Ο Μουρίνιο δεν είδε ποτέ με καλό μάτι τον Ιταλό επιθετικό και είχε πολλά παράπονα μαζί του για το γεγονός πως δεν προσπαθούσε πολύ στην προπόνηση. Τον είχε αφήσει εκτός ομάδας για μεγάλο διάστημα, όμως το highlight της μεταξύ τους σχέσης πραγματοποιήθηκε σε έναν αγώνα της Ίντερ στο Καζάν, απέναντι στην Ρούμπιν. Οι «νερατζούρι» δεν είχαν στη διάθεσή τους ούτε τον Ετό, ούτε τον Μιλίτο, με το μοναδικό διαθέσιμο επιθετικό να είναι ο Μπαλοτέλι. Στο πρώτο ημίχρονο αντίκρισε την κίτρινη κάρτα και σε όλη την ανάπαυλα ο Μουρίνιο του ζήτησε να μη μαρκάρει κανέναν, ούτε να διαμαρτυρηθεί στο διαιτητή. Το αποτέλεσμα; Στο πρώτο λεπτό της επανάληψης ο τρελο-Μάριο είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα