Αυτοί που «πλήγωσαν» τις πρώην

Αυτοί που «πλήγωσαν» τις πρώην

bet365

Ο Ρενάτο Σάντσες της Μπάγερν σκόραρε απέναντι στην πρώην του ομάδα, την Μπενφίκα, με τον Δημοσθένη Γεωργακόπουλο να θυμάται πέντε αντίστοιχες περιπτώσεις σε αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ.

Μοχάμεντ Σαλάχ vs Ρόμα
Η Λίβερπουλ τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2017 από την Ρόμα, έναντι 42 εκατομμυρίων ευρώ και στο πρόσωπό του βρήκε τον παίκτη, που την οδήγησε μία ανάσα από την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο δρόμο προς τον τελικό, οι «κόκκινοι» αντιμετώπισαν τους Ρωμαίους στα ημιτελικά, με τον Σαλάχ να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο πρώτο παιχνίδι. Δύο γκολ και δύο ασίστ για το τελικό 5-2, ένα σκορ που ουσιαστικά έδωσε την πρόκριση στην Λίβερπουλ.

Κριστιάνο Ρονάλντο vs Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ακόμα και στα χρόνια που αγωνιζόταν στην Ρεάλ Μαδρίτης, ο CR7 δεν αρνήθηκε ποτέ την αγάπη του για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην οποία έγινε top-class παίκτης. Τη σεζόν 2012-13, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στη φάση των «16», με τον Κριστιάνο να σημειώνει το μοναδικό γκολ της «βασίλισσας» στο 1-1 του πρώτου αγώνα, στο Μπερναμπέου. Ωστόσο, το τέρμα που πλήγωσε την πρώην ομάδα του ήταν αυτό στον επαναληπτικό του Ολντ Τράφορντ. Ο Πορτογάλος διαμόρφωσε το τελικό 1-2 για τους Μαδριλένους, ζητώντας... συγγνώμη από τους φίλους της Γιουνάιτεντ για τον αποκλεισμό που τους προκάλεσε.

Άλβαρο Μοράτα vs Ρεάλ Μαδρίτης
Ο Ισπανός επιθετικός δε χωρούσε στο βαθύ ρόστερ της «βασίλισσας», με αποτέλεσμα το 2014 να παραχωρηθεί στην Γιουβέντους, έναντι 20 εκατομμυρίων ευρώ. Η θεά τύχη, όμως, έφερε τις δύο ομάδες αντιμέτωπες στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και εκεί η Ρεάλ «τιμωρήθηκε» για την επιλογή της. Ο Άλβαρο Μοράτα όχι μόνο σκόραρε στο πρώτο παιχνίδι (2-1) στο Τορίνο, αλλά ήταν ο ποδοσφαιριστής που διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στον επαναληπτικό, παγώνοντας το Μπερναμπέου και δίνοντας την πρόκριση στην Γιουβέντους.

Νταβίντ Λουίζ vs Τσέλσι
Το 2014 η Παρί Σεν Ζερμέν έβαζε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τον αποκτήσει από την Τσέλσι, έναντι 50 εκατομμυρίων λιρών, στην πιο ακριβή μεταγραφή αμυντικού, μέχρι εκείνη την εποχή. Την αμέσως επόμενη σεζόν, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στη φάση των «16» και το πρώτο παιχνίδι, στο Παρίσι, έληξε ισόπαλο 1-1. Στον επαναληπτικό του Λονδίνου, η Τσέλσι ήταν κοντά στην πρόκριση, αφού είχε το προβάδισμα με 1-0, όμως ο Νταβίντ Λουίζ ήταν αυτός που σκόραρε για την Παρί, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί, αν και με παίκτη λιγότερο, η γαλλική ομάδα πήρε την πρόκριση.

Κριστιάνο Ρονάλντο vs Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Εκτός από την αγάπη του για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο CR7 δεν ξεχνά ποτέ την ομάδα, στην οποία έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Αυτό, όμως, δεν τον έχει εμποδίσει να την «πληγώσει» στο γήπεδο ουκ ολίγες φορές. Τη σεζόν 2007-08, ως παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πέτυχε τα νικητήρια γκολ της ομάδας του και στα δύο παιχνίδια της φάσης των ομίλων, ενώ τη σεζόν 2016-17, ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, σκόραρε στο τελευταίο λεπτό απέναντι στα «λιοντάρια», στη νίκη της ομάδας του με 2-1.

Υ.Γ. Στο κείμενο γίνεται αναφορά μόνο σε παίκτες που είχαν φύγει με κανονική μεταγραφή και όχι ως δανεικοί (Μοριέντες, Χάμες Ροντρίγκες, Ταλίσκα), αλλά ούτε και σε παίκτες που το γκολ απέναντι στην πρώην τους ομάδα δεν συνοδεύτηκε με θετικό αποτέλεσμα (Τόρες).

 

Τελευταία Νέα