«Αστέρια» που έπαιξαν σε Γιούβε και Γιουνάιτεντ

«Αστέρια» που έπαιξαν σε Γιούβε και Γιουνάιτεντ

bet365

Ο Πάουλο Ντιμπάλα της Γιουβέντους φέρεται να είναι μεταγραφικός στόχος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε ποδοσφαιριστές, που φόρεσαν τη φανέλα και των δύο ομάδων.

Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ
Μέλος των «μωρών» του Λουίς Φαν Χααλ στον Άγιαξ τη δεκαετία του ’90. Το 1999, ο Ολλανδός γκολκίπερ ήταν στο στόχαστρο της Γιουνάιτεντ, ως μελλοντικός αντικαταστάτης του Σμάιχελ, όμως ο ίδιος επέλεξε να πάει στην Γιουβέντους. Τελικά, τη διαδρομή προς το Ολντ Τράφορντ την έκανε λίγα χρόνια αργότερα. Το 2001, η έλευση του Μπουφόν τον απομάκρυνε από το Τορίνο, ο ίδιος πήγε στην Φούλαμ ως «τελειωμένος» και ξαφνικά αναγεννήθηκε. Οι εμφανίσεις του οδήγησαν τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να στραφεί ξανά στην περίπτωσή του, το 2005, παρά το γεγονός πως ο Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ ήταν ήδη 35 ετών. Η ηλικία όχι μόνο δεν αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα, αλλά ο ίδιος ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της ομάδας μέχρι το 2011 (χάρισε το Τσάμπιονς Λιγκ το 2008), όταν και αποχώρησε σε ηλικία 41 ετών.

Κάρλος Τέβες
Γύρω από τη μεταγραφή του το 2006 (μαζί με τον Μασεράνο) στην Γουέστ Χαμ υπάρχει ακόμη ένα μυστήριο, όμως ένα χρόνο αργότερα ο Αργεντινός επιθετικός κατέληξε σε μία ομάδα, αντάξια της κλάσης του. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τον πήρε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως πάντοτε υπήρχε μια προστριβή ανάμεσα τους. Το 2009, η υπόθεση επέκτασης του συμβολαίου του δεν είχε... happy end, με τον Τέβες να αποχωρεί για την Μάντσεστερ Σίτι. Στους «πολίτες» αγωνίστηκε την τετραετία 2009-2013, για να πάρει στη συνέχεια μεταγραφή στην Γιουβέντους. Για τα δύο επόμενα χρόνια αναδείχθηκε ισάριθμες φορές MVP της ομάδας, πήρε άλλα τόσα πρωταθλήματα Ιταλίας, για να επιστρέψει το 2015 στην πατρίδα του και την Μπόκα Τζούνιορς.

Πατρίς Εβρά
Τον Ιανουάριο του 2006 πήγε από την Μονακό στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον ίδιο να εξελίσσεται σε έναν από τους καλύτερους αριστερούς μπακ στον κόσμο, ενώ η ομάδα είχε το κεφάλι της ήσυχο στη συγκεκριμένη θέση για την επόμενη οκταετία. Ο Εβρά κατέκτησε τα πάντα με την Γιουνάιτεντ μέχρι το 2014, όταν και αποχώρησε από το Ολντ Τράφορντ. Αν και ο ίδιος ήταν ήδη 33 ετών, η Γιουβέντους δε δίστασε να του προσφέρει διετές συμβόλαιο και μάλιστα να του το ανανεώσει για ένα χρόνο ακόμα. Τον Ιανουάριο του 2017 έμεινε ελεύθερος από τη «Μεγάλη Κυρία» και πήγε στην Μαρσέιγ.

Πολ Πογκμπά
Από τις ακαδημίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρέθηκε το 2011 στην πρώτη ομάδα του συλλόγου. Ωστόσο, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν πίστεψε ιδιαίτερα στις ικανότητες του και μετά από ένα σίριαλ σχετικά με την ανανέωση ή όχι του συμβολαίου του, ο Γάλλος μέσος έφυγε για την Γιουβέντους το 2012. Στο Τορίνο, ο Πογκμπά «γιγαντώθηκε» ως ποδοσφαιριστής, με αποτέλεσμα το 2016 η Γιουνάιτεντ να δώσει στη «Μεγάλη Κυρία» 105 εκατομμύρια ευρώ (παγκόσμιο μεταγραφικό ρεκόρ τότε) για να τον φέρει πίσω στο Ολντ Τράφορντ. Πάντως, βάση της αξίας του, ο Πογκμπά δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα εδώ και δύο χρόνια, ενώ λόγω της κόντρας του με τον Μουρίνιο σκέφτεται την αποχώρηση από την Γιουνάιτεντ.

Κριστιάνο Ρονάλντο
Ο τελευταίος που μπήκε στη λίστα αυτών που έχουν αγωνιστεί και στις δύο ομάδες. Το 2003, η Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να κάνει δικό της τον Ροναλντίνιο από την Παρί Σεν Ζερμέν και αντί για τον Βραζιλιάνο απέκτησε τον 18χρονο Ρονάλντο. Στην επόμενη εξαετία ο Πορτογάλος εξελίχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του πλανήτη, παίρνοντας μεταγραφή για την Ρεάλ Μαδρίτης, το 2009, έναντι 95 εκατομμυρίων ευρώ. Στο Μπερναμπέου, ο Κριστιάνο έγραψε το δικό του μύθο, έσπασε κάθε ρεκόρ που υπήρχε, κατέκτησε τέσσερα Τσάμπιονς Λιγκ και πριν από λίγους μήνες αποχώρησε για λογαριασμό της Γιουβέντους. Αν και πρόκειται για ποδοσφαιριστή, που έχει ήδη κλείσει τα 33, η μεταγραφή έφτασε τα 115 εκατομμύρια ευρώ. Άλλωστε, δεν αποκτά κανείς κάθε μέρα τον CR7!

 

Τελευταία Νέα