Γκολ με... χείρα βοηθείας (vids)

Γκολ με... χείρα βοηθείας (vids)

bet365

Με αφορμή το γκολ με το χέρι του Μπολί στο παιχνίδι Γουλβς-Μάντσεστερ Σίτι, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε τέρματα, που οι ποδοσφαιριστές χρησιμοποίησαν το χέρι τους, ώστε η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα.

Ντιέγκο Μαραντόνα
Το περίφημο «χέρι του Θεού». Στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986, ο Ντιέγκο Μαραντόνα ύψωσε το χέρι του για να βρει την μπάλα πριν τον Σίλτον και τη στείλει στα δίχτυα της Αγγλίας. Με αυτόν τον τρόπο η Αργεντινή άνοιξε το σκορ, με τον ίδιο να δηλώνει μετά το ματς πως δεν ήταν το δικό του χέρι που βρήκε την μπάλα, αλλά... του Θεού.

0% Γκανιότα* & Συναρπαστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Λιονέλ Μέσι
Ο διάδοχος του Μαραντόνα, που έχει καταφέρει σχεδόν όσα και ο «Ντιεγκίτο» (εκτός από κατάκτηση Μουντιάλ). Γκολ περνώντας όλη την αντίπαλη άμυνα, γκολ και με το χέρι. Τον Ιούνιο του 2007, σε έναν αγώνα κόντρα στην Εσπανιόλ, ο Λιονέλ Μέσι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, χρησιμοποιώντας το χέρι του. Διάδοχος κατ’ εικόνα και καθ’ ομείωσιν.

Τιερί Ανρί
«Χείρα βοηθείας» χρειάστηκε η εθνική Γαλλίας για να προκριθεί στο Μουντιάλ του 2010. Στα μπαράζ, οι «τρικολόρ» αντιμετώπισαν την Ιρλανδία, με τον επαναληπτικό να έχει οδηγηθεί στην παράταση και τον Τιερί Ανρί να κάνει κοντρόλ με το χέρι, πριν δώσει έτοιμο γκολ στον Γκαλάς για το τέρμα της πρόκρισης. Οι Ιρλανδοί «έβραζαν» τόσο με τον Ανρί, όσο και με το διαιτητή, όμως τίποτα δεν άλλαξε και η Γαλλία πήρε το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Λουίς Φαμπιάνο
Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, ο Βραζιλιάνος ήταν ο βασικός επιθετικός της «σελεσάο», σημειώνοντας στη διοργάνωση τρία τέρματα. Ωστόσο, το ένα από αυτά δεν έπρεπε να μετρήσει ποτέ, καθώς στο ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού, ο Λουίς Φαμπιάνο έπαιξε... βόλεϊ για να κάνει κοντρόλ, πριν σκοράρει με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Ραούλ
Ο δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών της Ρεάλ Μαδρίτης (πίσω μόνο από τον Κριστιάνο Ρονάλντο) είχε πετύχει γκολ με κάθε τρόπο, φορώντας τη φανέλα της «βασίλισσας». Ένα από αυτά είχε σημειωθεί με το χέρι, στο Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2000-01, στο νικηφόρο 3-2 επί της Λιντς. Το τέρμα μέτρησε κανονικά, όμως λίγες ημέρες αργότερα η UEFA τον τιμώρησε με μία αγωνιστική και χρηματικό πρόστιμο.

 

Τελευταία Νέα