«Μπέμπηδες» που μεγάλωσαν στα χέρια του Φέργκιουσον

«Μπέμπηδες» που μεγάλωσαν στα χέρια του Φέργκιουσον

«Μπέμπηδες» που μεγάλωσαν στα χέρια του Φέργκιουσον

bet365

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μίλησε για μία ακόμη φορά με τα καλύτερα λόγια για τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τους ποδοσφαιριστές που πήραν μεταγραφή σε μικρή ηλικία στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και «εκτοξεύθηκαν» υπό τις οδηγίες του Σκωτσέζου τεχνικού.

Ρόι Κιν
Έφυγε από την Ιρλανδία στα 19 του, προκειμένου να αγωνιστεί στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Οι εμφανίσεις του νεαρού μέσου προκάλεσαν το ενδιαφέρον των κορυφαίων συλλόγων της Αγγλίας, με την Μπλάκμπερν να συμφωνεί το 1993, τόσο με την ομάδα όσο και με τον παίκτη, για μεταγραφή ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, μια καθυστέρηση στην επισημοποίηση του deal, έδωσε την ευκαιρία στον Φέργκιουσον να «κλέψει» τον ποδοσφαιριστή μέσα σε ένα απόγευμα. Στα 22 του ο Ρόι Κιν έγινε παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και για τα επόμενα 12 χρόνια έγραψε τη δική του «χρυσή» σελίδα στο Ολντ Τράφορντ. Αρχηγός της ομάδας από το 1997 έως το 2005, με συνολικά 17 τρόπαια, συνέβαλλε τα μέγιστα στη δημιουργία της δυναστείας του συλλόγου.

Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ
Μόλις μία εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα της Μόλντε έδωσε στο Νορβηγό επιθετικό το «διαβατήριο» για το Ολντ Τράφορντ. Παρά το ενδιαφέρον και άλλων ευρωπαϊκών ομάδων, για το μέγεθος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν... παιχνιδάκι να αποκτήσει τον άγνωστο στο ευρύ κοινό, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, το 1996. Μία μεταγραφή-έκπληξη, που όμως εξελίχθηκε σε λίρα εκατό. Το «μάτι» του Φέργκιουσον αποδείχθηκε αλάνθαστο, με τον 23χρονο – τότε – επιθετικό να δείχνει από το ντεμπούτο του τι θα επακολουθούσε. Μπήκε ως αλλαγή και έβαλε γκολ, κάτι που τον ακολούθησε σε όλη του την καριέρα, αφού μέχρι και σήμερα θεωρείται ο παίκτης-χρυσή αλλαγή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Έτσι, χάρισε ακόμα και το Τσάμπιονς Λιγκ στην Γιουνάιτεντ, το 1999, με τον Σόλσκιερ να κρεμάει τα παπούτσια του το 2007, έπειτα από έντεκα χρόνια στο Ολντ Τράφορντ.

Γουέιν Ρούνεϊ
Από τις ακαδημίες της Έβερτον βρέθηκε στην πρώτη ομάδα μόλις στα 17 του. Οι εμφανίσεις του νεαρού Άγγλου φορ δεν άφησαν ασυγκίνητο τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και έτσι το 2004 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδωσε 25 εκατομμύρια λίρες για να τον αποκτήσει, σε ένα ποσό που τότε αποτελούσε ρεκόρ για ποδοσφαιριστή κάτω των 20 ετών. Από το ντεμπούτο του κιόλας, ο 19χρονος – τότε – επιθετικός έδειξε πως ήταν έτοιμος για μεγάλα πράγματα, σημειώνοντας χατ-τρικ, σε αγώνα κόντρα στην Φενερμπαχτσέ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ρούνεϊ έμεινε 13 χρόνια στο Ολντ Τράφορντ, κατακτώντας συνολικά 16 τρόπαια με την ομάδα (μεταξύ αυτών πέντε πρωταθλήματα και ένα Τσάμπιονς Λιγκ), ενώ σημείωσε συνολικά 253 τέρματα με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ, αποτελώντας τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου.

Νταβίντ Ντε Χέα
Με τον Φαν Ντερ Σαρ να έχει δηλώσει πως θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση μετά το τέλος της σεζόν 2010-11, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βγήκε στην αγορά, αναζητώντας τερματοφύλακα. Εκλεκτός του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήταν ο 21χρονος Νταβίντ Ντε Χέα, που πραγματοποιούσε εξαιρετικές εμφανίσεις με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι «κόκκινοι διάβολοι» δαπάνησαν 19 εκατομμύρια λίρες (βρετανικό ρεκόρ τότε για τερματοφύλακα) για να τον αποκτήσουν και να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο μέχρι και σήμερα. Ο Φέργκιουσον μπορεί να αποχώρησε από το Ολντ Τράφορντ το 2013, όμως ο Ντε Χέα, όχι μόνο παραμένει ακόμα, αλλά είναι εδώ και χρόνια MVP της ομάδας. Και αφού τόσα χρόνια δεν πήρε μεταγραφή για την Ρεάλ Μαδρίτης, τότε δεν αποκλείεται ακόμη και να ολοκληρώσει την καριέρα του στην Γιουνάιτεντ.

 

Τελευταία Νέα