‘‘Special’’ κόντρες

‘‘Special’’ κόντρες

bet365

Οι σχέσεις Πογκμπά-Μουρίνιο είναι στα άκρα και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε ποδοσφαιριστές, που ήρθαν σε κόντρα με τον Πορτογάλο τεχνικό.

Σε μια κλωστή κρέμονται πλέον οι σχέσεις της πιο ακριβοπληρωμένης μεταγραφής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον προπονητή του συλλόγου. Ο Πολ Πογκμπά φέρεται πως διαφωνεί με την τακτική που ακολουθεί ο Ζοσέ Μουρίνιο, την ώρα που ο Special One δεν είναι ευχαριστημένος με την απόδοση του Γάλλου μέσου, χωρίς να διστάζει να τον αφήσει εκτός ενδεκάδας (έγινε στο πρόσφατο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ με την Σεβίλλη). Αγγλικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για επιθυμία του Πογκμπά να αποχωρήσει από το Ολντ Τράφορντ, λόγω των κακών σχέσεων με τον προπονητή του. Ένα σκηνικό γνώριμο για τον Μουρίνιο, ο οποίος έχει έρθει ουκ ολίγες φορές σε κόντρα με ποδοσφαιριστές του. Το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει πέντε χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

Ίκερ Κασίγιας
Ο «Άγιος Ίκερ» των Ισπανών φιλάθλων είδε για πρώτη φορά να χάνει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια της Ρεάλ Μαδρίτης τον Δεκέμβριο του 2012. Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι των σχέσεών του με τον Μουρίνιο, ο οποίος θεωρούσε τότε πως ο Κασίγιας μεταφέρει στη σύντροφό του και δημοσιογράφο, Σάρα Καρμπονέρο, όσα γίνονταν μέσα στα αποδυτήρια της ομάδας. Μάλιστα, μετά τον τραυματισμό του Ισπανού γκολκίπερ, ο Μουρίνιο απέκτησε τον Ντιέγκο Λόπεθ από τη Σεβίλλη, κάτι που άφησε στον πάγκο τον Κασίγιας μέχρι το τέλος της σεζόν. Η εκδοχή του Πορτογάλου τεχνικού ήταν πως ο τερματοφύλακάς του δεν είχε ανταγωνισμό τόσα χρόνια στη θέση του, χάνοντας τη φόρμα του, ενώ ο ίδιος ο Κασίγιας υποστήριξε πως έμενε εκτός αγωνιστικών πλάνων για προσωπικούς λόγους.

Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ
Ο Γερμανός μέσος πήγε στο Ολντ Τράφορντ το 2015, όμως με την άφιξη του Μουρίνιο, ένα χρόνο μετά, τέλειωσαν και τα «ψωμιά» του Σβαϊνστάιγκερ στο Μάντσεστερ. Χωρίς καμία εξήγηση ο Πορτογάλος τεχνικός έστειλε τον πρωταθλητή κόσμου με την εθνική Γερμανίας να προπονείται με την U23 του συλλόγου. Τότε, πολλοί έκαναν λόγο – μεταξύ αυτών και άνθρωποι του Γερμανού άσου – για έλλειψη σεβασμού από πλευράς Μουρίνιο σε έναν ποδοσφαιριστή, που είχε γράψει τη δική του ιστορία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Κάποια στιγμή τον ανέβασε ξανά στην πρώτη ομάδα, όμως οι σχέσεις τους ήταν ήδη ψυχρές, με αποτέλεσμα η συνύπαρξή τους να μην κρατήσει για πολύ. Τον Μάρτιο του 2017, ο «Σβάινι» αποχώρησε από την ομάδα, συνεχίζοντας την καριέρα του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σάμουελ Ετό
Οι δυο τους συνεργάστηκαν, όχι μόνο σε μία ομάδα, αλλά σε δύο. Η πρώτη τους συνύπαρξη ήταν τη σεζόν 2009-10 στην Ίντερ, με την οποία κατέκτησαν το Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο, το γεγονός πως ο Special One χρησιμοποιούσε τον Καμερουνέζο στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής και όχι στην κορυφή της επίθεσης, είχε δυσαρεστήσει τον ποδοσφαιριστή. Μουρίνιο και Ετό βρέθηκαν ξανά μαζί στην Τσέλσι τη σεζόν 2013-14, με τον Πορτογάλο τεχνικό να δηλώνει σε κάποια συνέντευξή του πως ο Καμερουνέζος ήταν πολύ μεγαλύτερος από την ηλικία που δήλωνε. Κανείς δεν ξέρει, αν ο Μουρίνιο έκανε απλά πλάκα, όμως αυτό στάθηκε αρκετό για να κάνει τον Ετό «μπαρούτι» και να πανηγυρίζει τα γκολ του σαν... γέρος, προς απάντηση στον προπονητή του.

Σέρχιο Ράμος
Μετά από μία ήττα από την Σεβίλλη, τον Σεπτέμβριο του 2012, ο Ζοσέ Μουρίνιο άσκησε κριτική στον Σέρχιο Ράμος για την απόδοσή του στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής διαφώνησε με την τακτική του προπονητή του να μιλήσει δημόσια για αυτό το θέμα, με αποτέλεσμα ο Μουρίνιο να τον αφήσει εκτός ενδεκάδας από το επόμενο ματς της «βασίλισσας» κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι για το Τσάμπιονς Λιγκ. Από τότε οι σχέσεις τους ψυχράθηκαν, ενώ το επόμενο καλοκαίρι, Σέρχιο Ράμος και Ίκερ Κασίγιας πήγαν αυτοπροσώπως στον Φλορεντίνο Πέρεθ, θέτοντας το δίλημμα «ή εμείς ή ο Μουρίνιο». Ο Πορτογάλος έφυγε από την Ρεάλ το 2013, όμως ακόμη και μέχρι πρόσφατα ο Ισπανός αμυντικός έκανε πως δεν... ήξερε τον πρώην προπονητή του.

Νταβίντ Λουίζ
Ένας από τους πρωταγωνιστές της Τσέλσι στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ (2012) και Γιουρόπα Λιγκ (2013) είδε τα δεδομένα να αλλάζουν, μετά την επιστροφή του Ζοσέ Μουρίνιο στο Στάμφορντ Μπριτζ. Ο Βραζιλιάνος έχασε τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα, ενώ ουκ ολίγες φορές χρησιμοποιήθηκε στη θέση του αμυντικού μέσου, λόγω της αμυντικής τακτικής του Πορτογάλου. Αυτός ο τρόπος παιχνιδιού δεν άρεσε ποτέ στο Βραζιλιάνο αμυντικό, όπως και ο τρόπος παιχνιδιού του Μουρίνιο δεν άρεσε στον Νταβίντ Λουίζ. Έτσι το καλοκαίρι του 2014 τον πούλησε στην Παρί Σεν Ζερμέν, δηλώνοντας πως «δε θα μας λείψει αυτός ο παίκτης». Κάτι που δυσαρέστησε τον Νταβίντ Λουίζ, με τη μοίρα να τους φέρνει την ίδια σεζόν αντιμέτωπους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Παρί προκρίθηκε χάρις σε ένα τέρμα του Βραζιλιάνου, «τιμωρώντας» με αυτόν τον τρόπο τον πρώην προπονητή του.

 

Τελευταία Νέα