Βραζιλιάνικο limit down στο Μπερναμπέου

Βραζιλιάνικο limit down στο Μπερναμπέου

Βραζιλιάνικο limit down στο Μπερναμπέου

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές, που πήγαν «μετά βαΐων και κλάδων» στην Ρεάλ Μαδρίτης, όμως δεν κατάφεραν να προσφέρουν τα αναμενόμενα.

Τα σενάρια για ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης για τον Νεϊμάρ, την ώρα που Βραζιλιάνος σούπερ σταρ φέρεται να μην είναι ευτυχισμένος στο Παρίσι, ολοένα και φουντώνουν. Ο ίδιος φροντίζει κάθε τόσο να τα διαψεύδει, αφού η σεζόν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και μάλιστα την ερχόμενη εβδομάδα Ρεάλ και Παρί θα αναμετρηθούν για τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα... σπουδαία το καλοκαίρι, λοιπόν, με την Ρεάλ Μαδρίτης να έχει αυτή τη στιγμή στο ρόστερ της δύο Βραζιλιάνους, τον Μαρσέλο και τον Κασεμίρο, ενώ στο παρελθόν μεγάλη καριέρα έκαναν οι Ρονάλντο και Ρομπέρτο Κάρλος. Αντίθετα, υπάρχει και μια κατηγορία Βραζιλιάνων άσων, που απέτυχαν στο πέρασμά τους από το Μπερναμπέου.

Ζούλιο Μπαπτίστα
Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε την Άρσεναλ στην «κούρσα» της απόκτησης του Ζούλιο Μπαπτίστα το 2005. Η παρουσία των Ζιντάν και Γκούτι δεν επέτρεψε στο «τέρας» να αγωνίζεται στον άξονα, με αποτέλεσμα να μην έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει ιδιαίτερα. Το 2006 δόθηκε δανεικός στην Άρσεναλ, για να επιστρέψει ένα χρόνο μετά στο Μπερναμπέου. Η παρουσία του Μπερντ Σούστερ στον πάγκο έδωσε τη δυνατότητα στον Ζούλιο Μπαπτίστα να αγωνιστεί πιο κοντά στη φυσική του θέση και μάλιστα ήταν ο μοναδικός σκόρερ στο clasico του Καμπ Νου, στη δεύτερη νίκη της Ρεάλ στην Βαρκελώνη τα τελευταία 24 χρόνια. Αν και ήταν μια ικανοποιητική σεζόν για τον Βραζιλιάνο, στο τέλος έχασε τη θέση του και το καλοκαίρι παραχωρήθηκε με μεταγραφή στην Ρόμα.

Ρομπίνιο
Μόλις στα 21 του, το 2005, πήρε μεταγραφή από την Σάντος για την Ρεάλ Μαδρίτης, έναντι 24 εκατομμυρίων ευρώ. Έπειτα από μία πρώτη ικανοποιητική σεζόν, ο Ρομπίνιο βρέθηκε στον πάγκο, μετά την έλευση του Φάμπιο Καπέλο το 2006. Όταν έφυγε ο Καπέλο και ανέλαβε ο Σούστερ, ο Ρομπίνιο επανήλθε στην ενδεκάδα της Ρεάλ και βοήθησε την ομάδα να κατακτήσει το πρωτάθλημα το 2008. Εκείνο το καλοκαίρι, η διοίκηση του συλλόγου προσπάθησε να τον «χρησιμοποιήσει» ως αντάλλαγμα για τη μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο. Συμφωνία δεν επετεύχθη, στη συνέχεια ο Ρομπίνιο αρνήθηκε να ανανεώσει το συμβόλαιό του και τελικά παραχωρήθηκε στην Μάντσεστερ Σίτι. Στα τρία χρόνια παραμονής του στο Μπερναμπέου περισσότερο απασχόλησε για εξωαγωνιστικούς λόγους, παρά για τα επιτεύγματά του στο γήπεδο.

Έμερσον
Ένας από τους αγαπημένους παίκτες του Φάμπιο Καπέλο, αφού μετά τη συνεργασία τους σε Ρόμα και Γιουβέντους, ο Ιταλός τεχνικός πήρε μαζί του στην Ρεάλ Μαδρίτης τον Βραζιλιάνο αμυντικό μέσο το 2006. Οι σχέσεις των δυο τους διαταράχθηκαν, μετά την προσπάθεια του Καπέλο να κάνει τον Μπέκαμ κεντρικό μέσο στη «βασίλισσα», με τον Έμερσον να είναι παραγκωνισμένος. Ωστόσο, στο δεύτερο μισό της σεζόν, ο Βραζιλιάνος βρήκε τα πατήματά του και ήταν από τους πρωταγωνιστές στην κατάκτηση του τίτλου. Αν και στα μέσα της σεζόν ήθελε να αποχωρήσει, στο τέλος εκδήλωσε την πρόθεση να ανανεώσει το συμβόλαιό του. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε και αποχώρησε για «τεχνικούς λόγους».

Κακά
Ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα (2007) πριν τους Μέσι και Ρονάλντο πήγε από την Μίλαν στην Ρεάλ Μαδρίτης το 2009, έναντι 67 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Βραζιλιάνος άνοιξε το χορό της δεύτερης φουρνιάς των galacticos του Φλορεντίνο Πέρεθ. Ωστόσο, η τύχη δε στάθηκε στο πλευρό του, καθώς είχε πολλούς τραυματισμούς, ενώ και ο ίδιος δεν κατάφερε να προσαρμοστεί ποτέ στον τρόπο παιχνιδιού της «βασίλισσας». Το 2013, έπειτα από 29 γκολ και 32 ασίστ σε 120 παιχνίδια, ο Βραζιλιάνος χαφ ζήτησε να μείνει ελεύθερος και να ανοίξει ο δρόμος της επιστροφής του στην αγαπημένη του Μίλαν.

Ντανίλο
Οι εκπληκτικές του εμφανίσεις με την Πόρτο την τριετία 2012-2015 οδήγησαν την Ρεάλ Μαδρίτης στην απόφαση να καταβάλει 31,5 εκατομμύρια στους «δράκους», προκειμένου να κάνει δικό της τον Βραζιλιάνο δεξιό μπακ. Μάλιστα, οι Μαδριλένοι θέλησαν να «δέσουν» τον Ντανίλο, υπογράφοντας μαζί του εξαετές συμβόλαιο συνεργασίας. Ωστόσο, ποτέ του δεν κατάφερε να πάρει φανέλα βασικού, αφού ο Καρβαχάλ αποδείχθηκε πολύ σκληρός για αφήσει το θέση του στο δεξί άκρο της άμυνας. Έτσι, το 2017 η Ρεάλ αποδέχθηκε την πρόταση της Μάντσεστερ Σίτι, με τον Βραζιλιάνο να συνεχίζει τη καριέρα του στην Αγγλία.

 

Τελευταία Νέα