Έβγαλαν το σορτσάκι και φόρεσαν κοστούμι

Έβγαλαν το σορτσάκι και φόρεσαν κοστούμι

bet365

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ αγόρασε τη νέα ομάδα του Μαϊάμι και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τους παίκτες, που έγιναν ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικού συλλόγου.

Ο κόσμος τον έμαθε ως ποδοσφαιριστή τη δεκαετία του ’90, όμως από τον καιρό που βρισκόταν ακόμη στα γήπεδα, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ επέκτεινε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Εκμεταλλευόμενος κυρίως την εξωτερική του εμφάνιση, ο Άγγλος μπήκε στο χώρο του θεάματος. Από διαφημίσεις και φωτογραφίσεις, μέχρι τον κινηματογράφο. Το νέο του επαγγελματικό βήμα, αυτή τη φορά, σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, καθώς ο Μπέκαμ θα είναι συνιδιοκτήτης της νέας ομάδας του Μαϊάμι, που θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα του MLS. Ο ίδιος, όπως δήλωσε, έκανε ένα από τα όνειρά του πραγματικότητα και ταυτόχρονα μπήκε στη λίστα των ποδοσφαιριστών, που έβγαλαν το σορτσάκι του παίκτη και φόρεσαν το κοστούμι του ιδιοκτήτη.

Πάολο Μαλντίνι
Η νέα ομάδα του Μαϊάμι (Miami MLS) έχει ιδιοκτήτη τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, όμως η πόλη διαθέτει κι άλλη ομάδα, επίσης με ιδιοκτήτη πρώην ποδοσφαιριστή. Πριν από σχεδόν τρία χρόνια ιδρύθηκε ο σύλλογος Miami FC, με τον Πάολο Μαλντίνι να είναι συνιδιοκτήτης του, μαζί με τον Ρικάρντο Σίλβα, που έχει στην κατοχή του ΜΜΕ. Η ομάδα αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία των Ηνωμένων Πολιτειών (NASL), με τον Μαλντίνι να εμπιστεύεται ένα παλιό του συμπαίκτη για τη θέση του προπονητή. Ο Αλεσάντρο Νέστα ήταν ο τεχνικός της ομάδας από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι τον Νοέμβριο του 2017.

Ντιντιέ Ντρογκμπά
Στην ιστορία του ποδοσφαίρου έχουν υπάρξει πολλοί παίκτες, που ήταν ταυτόχρονα και προπονητές στην ομάδα τους. Ο Ιβοριανός φορ, όμως, είναι ο πρώτος που έγινε παίκτης-ιδιοκτήτης. Πηγαίνοντας στην Αμερική να αγωνιστεί στην ομάδα Phoenix Rising, τον περασμένο Απρίλιο, ο Ντρογκμπά συμφώνησε με τους διοικούντες να μπει με ένα ποσοστό στην ιδιοκτησία του συλλόγου. Η ομάδα αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία των Ηνωμένων Πολιτειών και ο 40άρης Ντρογκμπά έχει στόχο, τόσο ως παίκτης, όσο και ως ιδιοκτήτης να την οδηγήσει κάποια στιγμή στο MLS.

Ντεμπά Μπα
Ο Σενεγαλέζος επιθετικός μπορεί να συνεχίζει να αγωνίζεται στα γήπεδα της Τουρκίας, όμως ήδη έχει φροντίσει... για την επόμενη μέρα. Πριν από λίγους μήνες ιδρύθηκε η ομάδα San Diego 1904 FC, με τον Ντεμπά Μπα να είναι ο μεγαλομέτοχος, με ποσοστό 35%. Ωστόσο, δεν είναι μόνος σε αυτό το εγχείρημα, καθώς έχει στο πλευρό του κι άλλους γνωστούς ποδοσφαιριστές, με μικρότερο ποσοστό. Εντέν Αζάρ, Γιόχαν Καμπάιγ και Μούσα Σο είναι συνιδιοκτήτες του συλλόγου, που θα κάνει φέτος ντεμπούτο στο NASL των Ηνωμένων Πολιτειών.

“Τάξη του ‘92”
Μπορεί ο Ντέιβιντ Μπέκαμ να έφτασε μέχρι το Μαϊάμι για να γίνει ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας, όμως και οι υπόλοιποι πέντε της περιβόητης «τάξης του ‘92» έχουν κάνει κάτι αντίστοιχο. Οι συμπαίκτες του Μπέκαμ στην ακαδημία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στη συνέχεια στην πρώτη ομάδα του συλλόγου είναι οι ιδιοκτήτες της Σάλφορντ Σίτι. Ο λόγος για τους Ράιαν Γκιγκς, Πολ Σκόουλς, Νίκι Μπατ, Γκάρι Νέβιλ και Φιλ Νέβιλ, οι οποίοι το 2014 έκαναν δικό τους το 50% της συγκεκριμένης ομάδας, που τότε αγωνιζόταν στην όγδοη κατηγορία της Αγγλίας. Μέχρι τώρα, η Σάλφορντ Σίτι έχει φτάσει στην έκτη κατηγορία και από το καλοκαίρι όλοι οι ποδοσφαιριστές της υπέγραψαν επαγγελματικά συμβόλαια.

 

Τελευταία Νέα