Πινγκ Πονγκ: Oι Κωνσταντινόπουλος και Τέρπου πρωταθλητές Ελλάδας στο διπλό μικτό

Δημήτρης Ντζάνης
Οι Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και Ελισάβετ Τέρπου

bet365

Οι Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και Ελισάβετ Τέρπου, χάρισαν στον Παναθηναϊκό τον τίτλο στο διπλό μικτό στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πινγκ πονγκ στη Σαλαμίνα.

Στον Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο και την Ελισάβετ Τέρπου πήγε το Σάββατο (23/3) ο πρώτος τίτλος του φετινού Πανελληνίου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών-γυναικών, που γίνεται στο κλειστό γυμναστήριο «Ολυμπιονίκης Νίκος Γραμματικός» στη Σαλαμίνα.

Οι αθλητές του Παναθηναϊκού αναδείχτηκαν πρωταθλητές Ελλάδας στο διπλό μικτό προσθέτοντας στο βιογραφικό τους κορυφαία διάκριση και σε αυτό το αγώνισμα.
Προχώρησαν ως 1ο φαβορί στην πρώτη τους συνεργασία σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα και μετά από συγκλονιστικό τελικό απέσπασαν με 3-2 σετ τα σκήπτρα από τους περσινούς νικητές και νούμερο 2 του ταμπλό Γιώργο Σταματούρο και Μαλαματένια Παπαδημητρίου του Ολυμπιακού.

Το διπλό μικτό έγινε δεύτερη χρονιά από τότε, που επανήλθε στο πρόγραμμα των Πανελληνίων πρωταθλημάτων. Είχε γίνει τη σεζόν 2010-2011 και είχε διακοπεί μέχρι και το 2021-2022. Στη Σαλαμίνα τo αγώνισμα άρχισε από τον γύρο των «32» και επιφύλαξε πολύ δυνατό φινάλε για τους δεκάδες θεατές, που βρέθηκαν στην κερκίδα ή παρακολούθησαν τον τελικό ιντερνετικά. Με εξαιρετικό θέαμα, με συνεχείς διακυμάνσεις, με συγκινήσεις από δύο πολύ καλά δίδυμα αριστερόχειρα με δεξιόχειρα.

Ο Κ. Κωνσταντινόπουλος/Τέρπου πήραν στην παράταση το 1ο σετ και μετά πέρασαν μπροστά οι Σταματούρος/Παπαδημητρίου, που θυμίζουμε ότι είναι το ζευγάρι, το οποίο θα εκπροσωπήσει τον άλλο μήνα την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στο Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά του διπλού μικτού, στο Χάβιροφ της Τσεχίας.

Στο ισορροπημένο 4ο σετ έμοιαζαν επίσης ίσες οι πιθανότητες για να τελειώσει το ματς ή να πάει στο ψυχοφθόρο 5ο σετ. Το δίδυμο του Παναθηναϊκού, που μέχρι τώρα είχε αγωνιστεί μαζί μόνο στο τελευταίο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, κατάφερε με οριακή διαφορά να ισοφαρίσει.

Το τελευταίο κομμάτι ήταν συναρπαστικό κι επίσης επιφύλαξε πολύ ποιοτικό πινγκ πονγκ. Οι Κωνσταντινόπουλος/Τέρπου βρέθηκαν δύο φορές στο +3 με 4-1 και 8-5. Οι αθλητές του Ολυμπιακού κάλυψαν τα χάντικαπ ισάριθμες φορές και ο νικητής κρίθηκε στις λεπτομέρειες (15-13, 7-11, 7-11, 11-9, 11-8).

Και τα δύο ζευγάρια άρχισαν την πορεία τους από τη 16άδα. Στα ημιτελικά οι μετέπειτα πρωταθλητές απέκλεισαν τους Γεράσιμο Χατζηλυγερούδη/Ιωάννα Γερασιμάτου από τον ΑΟ Ταταύλα και την ΑΕΚ αντίστοιχα με 3-0 σετ, ενώ οι φιναλίστ τους Γιώργο Κωνσταντινόπουλο/Δήμητρα Θωμαΐς Τσεκούρα (Παναθηναϊκός/Πέρα Αθηνών) με 3-2 σετ. Οι ηττημένοι των ημιτελικών πήραν το χάλκινο μετάλλιο.

Ιδιαίτερο το σκηνικό στην παρουσίαση των ζευγαριών του τελικού, αλλά και στην απονομή των επάθλων, καθώς άναψαν βεγγαλικά. Οι νικητές ήταν οι πρώτοι, που πήραν στα χέρια τους τα κύπελλα, τα οποία (σε μία διεθνή πρωτοτυπία) φτιάχτηκαν με ανακυκλωμένο υλικό από πλαστικό μπαλάκι. Από το ίδιο υλικό είναι και τα μετάλλια.

Ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος παρακολούθησε τον τελικό κι έκανε και την απονομή μαζί με τον Α’ αντιπρόεδρο της ομοσπονδίας Βαγγέλη Τέρπο. Στο γυμναστήριο βρέθηκαν κι άλλοι επίσημοι, ενώ χτες το απόγευμα επισκέφτηκε τους αγώνες και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Πειραιά Νίνα Κασιμάτη.

Την Κυριακή 24/03 το πρόγραμμα ανοίγει στις 10 με τους προημιτελικούς σε διπλά και απλά. Τα ματς για τα χρυσά μετάλλια έχουν οριστεί για τις 14:40 στο διπλό γυναικών, για τις 15:10 στο διπλό ανδρών, για τις 15:40 στο απλό γυναικών και για τις 16:30 στο απλό ανδρών. Οι πρωταθλητές Ελλάδας του απλού θα λάβουν κι από 1.000 ευρώ χρηματικό έπαθλο, προσφορά από την εταιρεία Heads.


 

Τελευταία Νέα