Πινγκ πονγκ: Στο στάδιο 2 του Ευρωπαϊκού Κ21 η Παπαδημητρίου

papadimitriou_malamatenia

bet365

Πρώτος στόχος επετεύχθη για τη νεαή πρωταθλήτρια.

Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου πραγματοποίησε τον αρχικό της στόχο στο απλό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης κάτω των 21.

Στη διάρκεια της εναρκτήριας ημέρας στο Σεράγεβο (05/04) εξασφάλισε την πρόκριση στο στάδιο 2 του απλού, δηλαδή στις 32 καλύτερες αθλήτριες της ετήσιας διοργάνωσης, με τη 2η θέση από το δικό της γκρουπ. Με αξιόλογες εμφανίσεις είχε 2 νίκες και 1 ήττα, επικράτησε στο ματς της καθοριστικής 3ης αγωνιστικής και έκανε βήμα παραπάνω σε σχέση με την περσινή συμμετοχή της στον θεσμό όπου είχε αποκλειστεί στο στάδιο 1. Στα νέα γκρουπ, που σχηματίστηκαν για τη μέρα του απλού, θα κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό. Στην τεχνική καθοδήγηση έχει τον εθνικό ομοσπονδιακό προπονητή των γυναικών Γιώργο Καρύτσα.

Η Παπαδημητρίου (Νο32 στο πρωτάθλημα) είχε δυνατή πρεμιέρα το πρωί όταν νίκησε άνετα τη Χαρίσα Μεζέτοβιτς από τη διοργανώτρια Βοσνία/Ερζεγοβίνη με 4-0 σετ. Πήρε όλα τα σετ με διαφορά (11-3, 11-7, 11-3, 11-2) και τους 2 πρώτους βαθμούς της στο 3ο γκρουπ. Η Μεζέτοβιτς ήταν τελευταία στο seeding list του αγωνίσματος (Νο56). Στη 2η αγωνιστική η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε πολύ δύσκολο έργο κόντρα στην επικεφαλής Ίσα Κοκ (Νο11 στα φαβορί). Στα δύο πρώτα σετ τα πράγματα ήταν ισορροπημένα, αλλά στη συνέχεια η Γαλλίδα πέρασε το παιχνίδι της κι έφτασε στη νίκη με 4-1 σετ (11-13, 11-7, 3-11, 4-11, 3-11). Η Κοκ ήταν πρόπερσι δευτεραθλήτρια Ευρώπης στο διπλό μικτό αυτής της ηλικιακής κατηγορίας.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα απέκτησε αποφασιστική σημασία ο απογευματινός τρίτος αγώνας της Παπαδημητρίου με την Αϊνχόα Κριστομπάλ από την Ισπανία (Νο 35), η οποία είχε επίσης επιβληθεί της Μεζέτοβιτς και είχε 1 νίκη και 1 ήττα. Σε ματς με διακυμάνσεις η 19χρονη πρωταθλήτριά μας αντέδρασε πετυχημένα μετά το χαμένο 1ο σετ και πέρασε μπροστά με 2-1. Στο 4ο σετ είχε μικρό προβάδισμα, δεν το αξιοποίησε και δέχτηκε την ισοφάριση στην παράταση, όμως κράτησε τη δυνατή ψυχολογία και με σταθερή απόδοση έφτασε στο τελικό 4-2 και στην πρόκριση. Στο 5ο σετ ξέφυγε της Κριστομπάλ με 5-0 και έλεγξε απόλυτα το παιχνίδι, ενώ στο 6ο έκανε ένα σερί μετά την αρχική ισορροπία (3-3) και το κατέκτησε με διαφορά (3-11, 11-8, 11-7, 10-12, 11-6, 11-6).

Η κλήρωση για το στάδιο 2 ήταν δύσκολη για την Παπαδημητρίου:

Βρίσκει μπροστά της στο γκρουπ Β (σχηματίστηκαν συνολικά 8 γκρουπ των 4ων αθλητριών) το 2ο φαβορί των αγώνων, την Κροάτισσα Χάνα Αράποβιτς και δύο αθλήτριες, που επικράτησαν με το απόλυτο των νικών στα γκρουπ του σταδίου 1, την Ουκρανή Βερόνικα Ματιούνινα (Νο 49) και τη Γερμανίδα Σοφία Κλε (Νο 17). Την Πέμπτη 06/04 οι αναμετρήσεις της με τη Ματιούνινα και την Κλε, την Παρασκευή 07/04 θα συναντήσει την Αράποβιτς. Οι δύο πρώτες των γκρουπ περνάνε στην τελική 16άδα του απλού.

Στο διπλό γυναικών Κ21, που ξεκινά σήμερα Πέμπτη 6/4, έχει σχηματιστεί ταμπλό των «32». Η Παπαδημητρίου συνεργάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με την Ουγγαρέζα Χέλγκα Ντάρι και στον 1ο γύρο αντιμετωπίζουν το δίδυμο Τσεβετέλινα Γκεοργκίεβα/Ενίσα Σαντίκοβιτς από τη Βουλγαρία και το Λουξεμβούργο αντίστοιχα. Ο αγώνας αρχίζει στις 13:05 ώρα Ελλάδας στο τραπέζι 3.

Στο διπλό μικτό υπάρχει ταμπλό των «64». Η αριστερόχειρας διεθνής μας συγκροτεί δίδυμο με τον Πολωνό Ματέους Ζαλέβσκι. Στον 1ο γύρο συναντούν την Πέμπτη στις 10:00 (τραπέζι 8) τους Τόμας Μαρτίνκο/Άννα Κλεμπερέροβα από την Τσεχία.

@Photo credits: ΕΦΟΕΑ
 

Τελευταία Νέα