«Έφυγε» ο παλαιός πρωταθλητής και επί σειρά ετών πρόεδρος της ομοσπονδίας πινγκ πονγκ, Χρήστος Χριστοδουλάτος

Newsroom
«Έφυγε» ο παλαιός πρωταθλητής και επί σειρά ετών πρόεδρος της ομοσπονδίας πινγκ πονγκ, Χρήστος Χριστοδουλάτος

bet365

Έφυγε από τη ζωή ο παλαιός πρωταθλητής και επί 26 χρόνια πρόεδρος της ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης, Χρήστος Χριστοδουλάτος.

Βαρύτατη απώλεια για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα. Σε ηλικία 88 ετών έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Χριστοδουλάτος, o σπουδαίος παλιός πρωταθλητής και επί 26 συναπτά έτη πρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ (1982-2008).

Σημαίνουσα μορφή για το άθλημα της χώρας και με διεθνές κύρος. Παράγοντας με τεράστια προσφορά στο αθλητικό κίνημα γενικότερα, είχε τον απεριόριστο σεβασμό και την εκτίμηση του χώρου, πρώτα με την πολύ σημαντική πορεία του ως διεθνής αθλητής και αργότερα με την παρουσία του σε διάφορες διοικητικές θέσεις.
Διαπρεπής δικηγόρος, ασκούσε το επάγγελμα παράλληλα με τη κορυφαία θέση στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας.

Πέθανε ήρεμος στο σπίτι του την Τρίτη (15/11) και σε στενό οικογενειακό κύκλο έγινε την Παρασκευή (18/11) η νεκρώσιμος ακολουθία στα Μελίσσια και ακολούθως η διαδικασία καύσης στη Ριτσώνα.

Ο Χρήστος Χριστοδουλάτος γεννήθηκε τα 1934 στη Θεσσαλονίκη και πρωτοέπιασε ρακέτα το 1945 στον τοπικό Αετό. Το πρώτο του αθλητικό δελτίο το έκανε στη ΧΑΝ Θεσσαλονίκης και τη σεζόν 1949-1950 αγωνίστηκε στον ΟΑΑ Ηρακλείου, καθώς η οικογένειά του είχε βρεθεί για έναν χρόνο στην Κρήτη.

ping pong

Επέστρεψε στη ΧΑΝΘ, το 1952 πήρε μέρος πρώτη φορά σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, όμως την ίδια χρονιά άλλαξε η σχέση του με το άθλημα. Μπήκε στη Νομική Αθηνών, ήρθε για μόνιμη εγκατάσταση στην Αθήνα και οι γονείς του δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει την επιτραπέζια αντισφαίριση για ν’ αφοσιωθεί στις σπουδές του. Τελείωσε το Πανεπιστήμιο και ασχολήθηκε ξανά με το άθλημα το 1959 κάνοντας δελτίο στην ΑΕ Νέας Ιωνίας.

Κρατούσε τη ρακέτα με ασιατικό πιάσιμο (το λεγόμενο penholder) και ήταν ο πρώτος που έπαιξε με τοπ σπιν στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Η μακρά παρουσία του στην εθνική ομάδα άρχισε το 1960. Είχε δηλώσει ότι μέχρι το 1980, που σταμάτησε από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, είχε συμπληρώσει περισσότερες από 650 συμμετοχές σε διεθνείς αγώνες.

Κατέκτησε συνολικά 25 πανελλήνιους τίτλους στα ατομικά αγωνίσματα σε επίπεδο ανδρών, ήταν 43 ετών όταν αναδείχτηκε τελευταία φορά πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό (δεύτερος στην ιστορία ως πολυνίκης στον θεσμό, πίσω από τον Γιάννη Βλοτινό, με 10) και γεύτηκε όλες αυτές τις επιτυχίες με 4 διαφορετικά σωματεία (ΑΕ Νέας Ιωνίας, ΑΕΚ, ΑΟ Παγκρατίου και Ολυμπιακό). Επιπλέον, είχε πολλές πρωτιές στην Α’ Εθνική και το Κύπελλο Ελλάδας, όπως και διεθνείς διακρίσεις.

Η ομοσπονδία εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και απευθύνει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του.


 

Τελευταία Νέα