Μπουρνιά: Ιστορικό πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα σε παγκόσμιο πρωτάθλημα πινγκ πονγκ για Α.Με.Α.

Newsroom
Μπουρνιά: Ιστορικό πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα σε παγκόσμιο πρωτάθλημα πινγκ πονγκ για Α.Με.Α.

bet365

H Ευανθία-Ειρήνη Μπουρνιά χάρισε το πρώτο μετάλλιο στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα αθλητών με αναπηρίες, που ήταν χάλκινο στην κλάση 1 αθλητριών με αμαξίδιο.

Χάλκινης απόχρωσης είναι το πρώτο μετάλλιο για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα αθλητών με αναπηρίες. Στην κορυφαία διοργάνωση, που διεξάγεται για στη Γρανάδα της Ισπανίας, η Ευανθία-Ειρήνη Μπουρνιά ηττήθηκε στα ημιτελικά της κλάσης 1 (αθλητριών σε αμαξίδιο) με 3-0 σετ από τη Φιλανδή Άινο Τάπολα και παίρνει την 3η θέση.

Είχε προχωρήσει στα νοκ άουτ ως 2η από τον όμιλό της, τα έδωσε όλα για να κάνει την υπέρβαση και να μπει στον τελικό, όμως δεν τα κατάφερε. Κρατάει βέβαια, ότι έφτασε σε πρωτοφανή διάκριση μέσα από αξιόλογες εμφανίσεις και ότι στη νεαρή ηλικία των 16 ετών έδειξε σε μία ακόμα διεθνή διοργάνωση ότι έχει θαυμάσια προοπτική για το μέλλον. Στην τεχνική καθοδήγηση είχε και στην Ανδαλουσία την Ελευθερία Νταουντάκη, ενώ θυμίζουμε ότι στην ελληνική αποστολή ήταν επίσης ο Γιώργος Μουχθής, που αγωνίστηκε στην κλάση 6 των ορθίων (αποκλείστηκε στη 16άδα) με κοουτσάρισμα από τον προσωπικό του προπονητή Μίλαν Ιγκνάτοβιτς. Και η διπλή εκπροσώπηση ήταν πρωτοφανής για την Ελλάδα σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα Α.Με.Α.

Στην κλάση 1 των γυναικών μετείχαν 6 αθλήτριες. Η Μπουρνιά (νούμερο 3 στην παγκόσμια κατάταξη της κατηγορίας αυτόν τον μήνα) προερχόταν από 1 νίκη και 1 ήττα στο 1ο γκρουπ. Η Τάπολα (Νο 2 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και στο διεθνές παγκόσμιο ranking list) είχε κυριαρχήσει στο 2ο γκρουπ με 2 νίκες.

Η νεαρή διεθνής μας έκανε πολύ καλή προσπάθεια αλλά δεν είχε τις πιθανότητες με το μέρος της. Αντιμετώπισε μεγάλη δυσκολία με το σερβίς, όπως και πολλές ψηλοκρεμαστές μπάλες της αντιπάλου κοντά στο φιλέ και γνώρισε την ήττα με 3-0 σετ. Θα έδινε άλλη τροπή στο ματς αν κατακτούσε το 2ο σετ, όπου απέκτησε σετ πόιντς, όμως κάμφθηκε στην παράταση κι αυτό επηρέασε και ψυχολογικά. Τα σετ 7-11, 12-14 και 3-11. Μικρός τελικός δεν είναι στο πρόγραμμα κι έτσι ο αποκλεισμός στην 4άδα οδήγησε την Μπουρνιά στην κατάκτηση του ιστορικού χάλκινου μεταλλίου. Ήταν δε και η πρώτη αθλήτρια της χώρας, που απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα μέσα από υψηλή θέση στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης.

 

Τελευταία Νέα