Ευρωπαϊκό πινγκ πονγκ: Έμαθαν αντιπάλους οι Έλληνες διεθνείς

Newsroom
Ευρωπαϊκό πινγκ πονγκ: Έμαθαν αντιπάλους οι Έλληνες διεθνείς

bet365

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο Μόναχο και οι Έλληνες διεθνείς έμαθαν τους αντιπάλους τους στο προκριματικό στάδιο.

Πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (11/8) στο Μόναχο οι πρώτες κληρώσεις των ατομικών αγωνισμάτων για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών-γυναικών, που θα γίνει στην ίδια πόλη από τις 13 έως τις 21 Αυγούστου.

Ήταν οι κληρώσεις για το προκριματικό στάδιο και στα πέντε αγωνίσματα και έμαθαν τους αντιπάλους τους και οι Έλληνες αθλητές. Την Παρασκευή (12/8), μία μέρα πριν από την έναρξη των αγώνων επιτραπέζιας αντισφαίρισης, στο πολύ μεγάλο event των Γερμανών με τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σε συνολικά 9 αθλήματα θα γίνει στην αίθουσα Rudi Sedlmayer του ίδιου ξενοδοχείου η κλήρωση για τους seeded αθλητές.

Η ελληνική αποστολή «πέταξε» το πρωί της Παρασκευής για τη βαυαρική πρωτεύουσα. Μετέχουν οι αθλητές Γιάννης Σγουρόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Γιώργος Σταματούρος, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, οι αθλήτριες Κατερίνα Τόλιου, Κωνσταντίνα Παρίδη, Ελισάβετ Τέρπου και οι ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Βατσακλής (ανδρών) και Γιώργος Καρύτσας (γυναικών). Στις 17 του μήνα θα μεταβεί στο Μόναχο και ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κώστας Παπαγεωργίου προκειμένου να παραστεί στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (ETTU).

Στην πρώτη φάση του απλού ανδρών σχηματίστηκαν 24 προκριματικά γκρουπ.

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος τέθηκε επικεφαλής στο 24ο γκρουπ. Θα συναντήσει τον Ρουμάνο Έντουαρντ Ιονέσκου, τον Φίλιπ Μλαντενόφσκι από τη Βόρεια Μακεδονία και τον Ματίας Μονγκιούστι από το Σαν Μαρίνο.

Ο Γιώργος Σταματούρος βρέθηκε στο 8ο γκρουπ των 3ων αθλητών. Έχει επικεφαλής τον Ρουμάνο Ράρες Σίπος κι επίσης αντίπαλο τον Σλοβάκο Άνταμ Κλάμπερ.

Ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος κληρώθηκε στο 11ο γκρουπ και αντιμετωπίζει τον Γεβγέν Πριτέπα από την Ουκρανία (επικεφαλής) και τον Ισπανό Κάρλος Καμπαλέρο.

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος πήγε στο 16ο γκρουπ. Θ’ αναμετρηθεί με τον Σλοβάκο Λούμπομιρ Πίστεϊ (επικεφαλής), τον Βέλγο Φλοράν Λαμπιέ και τον Κύπριο Μάριο Γιάγκου.

Στην πρώτη φάση του απλού γυναικών έγιναν επίσης 24 προκριματικά γκρουπ. Η Κατερίνα Τόλιου μπήκε επικεφαλής στο 22ο και κοντράρεται με τη Ναταλία Παρτίκα από την Πολωνία, την Ισπανίδα Μαρλόνα Μιούνε και τη Βόσνια Ντάνα Μπιόγκραντλιτς.

Η Ελισάβετ Τέρπου βρέθηκε στο 4ο γκρουπ με τη Γερμανίδα Ανέτ Κάουφμαν (επικεφαλής) και την Αϊλί Αβαμέρι από την Εσθονία.

Η Κωνσταντίνα Παρίδη είναι στο 13ο γκρουπ με την Κροάτισσα Χάνα Αράποβιτς (επικεφαλής) και τη Ρουμάνα Τάνια Πλαϊάν.

Στα αγωνίσματα του απλού οι νικητές/τριες των ομίλων περνούν κατευθείαν στο κυρίως ταμπλό των «64» και πλαισιώνουν τα 32 φαβορί. Οι αθλητές και οι αθλήτριες, που θα πάρουν τη 2η θέση στους ομίλους θα συνεχίσουν σε δεύτερο προκριματικό στάδιο των δύο γύρων.

Στο διπλό ανδρών υπάρχει προκριματικό ταμπλό των «64». Ο Σγουρόπουλος και ο Γ. Κωνσταντινόπουλος έχουν bye στον 1ο γύρο και στη συνέχεια θα ‘χουν αντιπάλους τους Ντάνιελ Κόγκανς/Ιβίκ Νίελσεν από τη Λετονία και τη Γροιλανδία αντίστοιχα.

O Σταματούρος με τον Κ. Κωνσταντινόπουλο περνούν επίσης χωρίς αγώνα τον 1ο προκριματικό γύρο και μετά αντιμετωπίζουν τους Ταλ Ισραέλι/Τζόρντι Πικολίν από το Ισραήλ και την Ιταλία αντίστοιχα.

Στο διπλό γυναικών έγινε επίσης προκριματικό νοκ άουτ των «64». Η Τόλιου με τη Ρέιτσελ Μορέ από την Ελβετία έχουν bye στον 1ο προκριματικό και στον επόμενο γύρο κοντράρονται με τις Ραμόνα Μπετζ/Άννα Κιριτσένκο από τη Φιλανδία.

Το ελληνικό ζευγάρι, η Τέρπου με την Παρίδη, προχωρούν επίσης χωρίς αγώνα στην αρχή και στον 2ο προκριματικό συναντούν τις Ιταλίδες Νικόλ Άρλια/Γκάια Μονφαρντίνι.

Στο διπλό μικτό (επίσης με προκριματικό ταμπλό των «64») ο Γ. Κωνσταντινόπουλος και η Τόλιου βρίσκουν απέναντί τους το ζευγάρι Άλεξ Νάουμι/Άννα Κιριτσένκο από τη Φιλανδία, ενώ ο Κ. Κωνσταντινόπουλος και η Τέρπου αντιμετωπίζουν τους Μάρτιν Φρόσετ/Μαρτίνε Τοφτάκερ από τη Νορβηγία. Και από τα τρία αγωνίσματα του διπλού προκρίνονται στα κεντρικά ταμπλό τα ζευγάρια που θα επικρατήσουν στον 2ο προκριματικό γύρο. Θα πλαισιώσουν τα 16 φαβορί.

 

Τελευταία Νέα