Πινγκ Πονγκ: Οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών

Newsroom
Πινγκ Πονγκ: Οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών

bet365

Στο Λουξεμβούργο πραγματοποιήθηκαν οι κληρώσεις για το Τσάμπιονς Λιγκ και το Europe Cup, με τον Παναθηναϊκό στις γυναίκες να μαθαίνει αντιπάλους.

Στην πρώτη διοργάνωση του πινγκ πονγκ, που είναι και η σημαντικότερη σε διασυλλογικό επίπεδο, είναι έντονο το ελληνικό ενδιαφέρον.

Βασικά γιατί η γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού σηματοδοτεί την παρθενική παρουσία ομάδας από τη χώρα μας στο Τσάμπιονς Λιγκ κι από κει και πέρα υπάρχει για άλλη μια χρονιά η συμμετοχή του Παναγιώτη Γκιώνη και του Γιάννη Σγουρόπουλου στην αντίστοιχη διοργάνωση των ανδρών.

Ο Παναθηναϊκός έμαθε τους αντιπάλους του στο στάδιο 1, ενώ η πολωνική Μπογκόρια του Γκιώνη και η γαλλική Ενεμπόν του Σγουρόπουλου θα βρίσκονται απευθείας στο στάδιο 2. Ξένα κλαμπ, στα οποία βρίσκονται ονόματα από την Ελλάδα, θα μετάσχουν και στον θεσμό των γυναικών, ενώ στην πορεία θα στραφεί η προσοχή και στις κληρώσεις της 3ης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, του Europe Trophy, όπου έχουν δηλώσει συμμετοχή ο Ολυμπιακός στους άνδρες και οι Σάρισες Φλώρινας στις γυναίκες (με την ομάδα από τη Βόρεια Ελλάδα να ζητήσει και τη διοργάνωση ομίλου).

Στο στάδιο 1 του Τσάμπιονς Λιγκ των γυναικών σχηματίστηκαν 3 γκρουπ των τριών ομάδων και ένα των τεσσάρων. Ο Παναθηναϊκός κληρώθηκε στο 3ο γκρουπ, που είναι των 4ων και θ’ αγωνιστεί στην Ισπανία. Επικεφαλής του ομίλου είναι η Μπουντάορσι Σπορτ Κλαμπ από την Ουγγαρία, οικοδέσποινα η ισπανική Λινάρες και τρίτη αντίπαλος Όσιασερς Μπόντενστορφ από την Αυστρία. Ο πρωταθλητής του Europe Trophy 2022 Παναθηναϊκός με τις δυνατές ελληνίδες και ξένες αθλήτριές του θα εξαντλήσει στο πουλ τις πιθανότητές του για την πρωτιά και την πρόκριση στο στάδιο 2.

Ήταν γνωστό ότι στον ίδιο θεσμό είχε δηλώσει και η ισπανική Ρέους, στην οποία θ’ αγωνίζεται παράλληλα με την ελληνική Α1 και τον Παναθηναϊκό η Κατερίνα Τόλιου. Αρχίζει επίσης την προσπάθειά της από το στάδιο 1, θα είναι στο 4ο γκρουπ με τη σερβική Νόβισαντ (διοργανώτρια) και την αυστριακή Βίλας, αλλά φυσικά η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια δεν μπορεί να φορέσει ταυτόχρονα στην Ευρώπη και αυτή τη φανέλα.

Εξάλλου, από τα φαβορί του Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών είναι η αυστριακή Λιντς Φρόσμπεργκ, η οποία έχει στις τάξεις της τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου και τη Χρυσή Φωτιάδου. Οι νεαρές διεθνείς θα παίξουν φέτος με τη 2η ομάδα του σωματείου, πάντως να σημειωθεί ότι η Λιντς είναι επικεφαλής στο 4ο γκρουπ και θα βρει απέναντί της τη γαλλική Σεν Κουεντέν και κάποια από τις 4 νικήτριες του σταδίου 1.

 

Τελευταία Νέα