Γκιώνης: Η επανεμφάνιση σε πανελλήνιο πρωτάθλημα... πάει στο Μοντρέ

Newsroom
Γκιώνης: Η επανεμφάνιση σε πανελλήνιο πρωτάθλημα... πάει στο Μοντρέ

bet365

Η επανεμφάνιση του Παναγιώτη Γκιώνη σε πανελλήνιο πρωτάθλημα πινγκ πονγκ πήρε παράταση.

Η επανεμφάνιση του Παναγιώτη Γκιώνη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πινγκ πονγκ έπειτα από 21 χρόνια, από ό,τι φαίνεται δεν θα πραγματοποιηθεί. Ο Γκιώνης ειδοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (ETTU) να βρίσκεται την προσεχή Παρασκευή στο Μοντρέ της Ελβετίας ως 1ος αναπληρωματικός στο Europe Top 16 Cup.

Το ιστορικό ετήσιο ατομικό τουρνουά θα γίνει το Σαββατοκύριακο 26-27 Φεβρουαρίου. Τις ίδιες ημέρες θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και ο Γκιώνης δεν το προλαβαίνει, διότι ακόμα κι αν δεν αγωνιστεί στο Τοπ 16 θα γυρίσει στην Αθήνα το βράδυ του Σαββάτου.

Να σημειωθεί ότι αρχικά ήταν 9ος αναπληρωματικός, όμως ύστερα από ακυρώσεις αθλητών έγινε 3ος και τελικά 1ος στο τέλος της περασμένης βδομάδας με την υποχρέωση, όπως συμβαίνει πάντα, να είναι παρών στην κλήρωση την παραμονή των αγώνων για το ενδεχόμενο ν’ αποσυρθεί κι άλλος αθλητής και ν’ αγωνιστεί. Πρέπει δε, να πάει στην Ελβετία, διότι έχει μπόνους για το ranking list από τη συμμετοχή του στο προηγούμενο τουρνουά στη Θεσσαλονίκη και χάνει βαθμούς αν πράξει το αντίθετο.

Το Τοπ 16 επιστρέφει στο Μοντρέ όπου είχε φιλοξενηθεί για τρία σερί χρόνια (2018, 2019, 2020), πριν δοθεί εκτάκτως και λόγω προβλημάτων από την πανδημία στην ΕΦΟΕπΑ και οργανωθεί πετυχημένα τις εγκαταστάσεις της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης το διήμερο 18-19 Σεπτεμβρίου. Στο Salle Omnisport du Pierrier θα βρεθούν κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες της Ευρώπης και οι λίστες των συμμετεχόντων και των αναπληρωματικών προέκυψαν από τους πίνακες αξιολόγησης του Ιανουαρίου του 2022. Ο Γκιώνης, που έχει σημαντική εμπειρία από τον θεσμό και ήταν παρών και στη Θεσσαλονίκη, ειδοποιήθηκε να παραστεί ως 1ος αναπληρωματικός και μπορεί ν’ αντικαταστήσει αθλητή από οποιαδήποτε χώρα πλην της Σουηδίας και της Γερμανίας.

Από το βράδυ της Δευτέρας βρίσκεται στην Πολωνία για τη ρεβάνς της ομάδας του, της Μπογκόρια με την ιταλική Απουάνια Καράρα, στα ημιτελικά του Europe Cup. Ο αγώνας γίνεται την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου με το πολωνικό κλαμπ να έχει ηττηθεί στην Ιταλία με 3-0. Ο Γκιώνης θα επιστρέψει στην Αθήνα την Πέμπτη και από εδώ θα μεταβεί στην Ελβετία την Παρασκευή. Αυτή τη στιγμή ισχύει ότι θα ταξιδέψει μόνος του. Αν στο μεταξύ, προκύψει η εξέλιξη ότι θα πάρει μέρος στο Τοπ 16, τότε θα τον ακολουθήσει ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής και η επιστροφή στην Ελλάδα θα γίνει την Κυριακή. Αν δεν έρθει άλλη ακύρωση συμμετοχής τότε ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης θα μείνει εκτός τουρνουά, όμως γυρίζοντας στην Αθήνα το απόγευμα του Σαββάτου θ’ απουσιάσει δυστυχώς κι από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

* Στην Πολωνία η προετοιμασία για τον καθοριστικό ημιτελικό του Europe Cup συλλόγων συνεχίζεται κανονικά, όμως έχει δημιουργηθεί και εξωαγωνιστικό θέμα. Η Μπογκόρια είχε σφοδρά παράπονα από τη στάση των Ιταλών στον αγώνα της περασμένης Πέμπτης και κατέθεσε ένσταση στην ETTU ζητώντας την τιμωρία της Απουάνια. Το πολωνικό κλαμπ τονίζει ότι ειδοποιήθηκε τελευταία στιγμή ότι δεν θα επιτραπεί η συμμετοχή δύο αθλητών χωρίς εμβολιασμό του Σίρουτσεκ και του νεαρού Γκάβλας, μάλιστα οι αντίπαλοι δεν έδωσαν το γυμναστήριο για προπόνηση το βράδυ της παραμονής του αγώνα ή το πρωί ανήμερα του ματς. Με παρέμβαση της ETTUεπιτράπηκε τελικά ν’ αγωνιστεί με την τριάδα της η ομάδα του (απόντα θυμίζουμε) Γκιώνη, όμως οι άνθρωποι της Απουάνια άφησαν τον νεαρό Γκάβλας να μπει για προθέρμανση 20 λεπτά πριν αρχίσει το ματς και όχι εγκαίρως!

Στα αγωνιστικά η Απουάνια έχει φυσικά σοβαρό πλεονέκτημα με το 3-0 του πρώτου ματς, όμως τίποτα δεν έχει τελειώσει με βάση το νέο σύστημα προκρίσεων. H Μπογκόρια έχει στόχο τη νίκη με 3-0 ή 3-1 ώστε η πρόκριση να κριθεί αμέσως μετά στο «goldenmatch», δηλαδή σε τρία έξτρα σετ με ισάριθμα ζευγάρια αντιπάλων.

 

Τελευταία Νέα