Ολυμπιακός: Πρωταθλητής Ελλάδας στο πινγκ πονγκ γυναικών

Newsroom
Ολυμπιακός: Πρωταθλητής Ελλάδας στο πινγκ πονγκ γυναικών

bet365

Ο Ολυμπιακός κυριαρχώντας του Παναθηναϊκού με 3-0, έφθασε στον 20ό τίτλο της ιστορίας του στο γυναικείο πινγκ πονγκ

Ο Ολυμπιακός είναι ο πρωταθλητής Ελλάδας γυναικών στην επιτραπέζια αντισφαίριση για την περίοδο 2021-2022. H πειραϊκή ομάδα ήθελε δύο νίκες στις ισάριθμες αγωνιστικές το Σάββατο (29/1) στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, τις πέτυχε χωρίς πίεση και εξασφάλισε τον 20ό τίτλο της ιστορίας του.

Αρχικά νίκησε τον ΑΣ Πέρα Αθηνών με 3-0 κι ακολούθως έδωσε το καθοριστικό ματς με τον 2ο της βαθμολογίας Παναθηναϊκό. Με τριάδα ξένων αθλητριών επιβλήθηκε εύκολα με 3-0 μέσα σε μία ώρα της αθηναϊκής ομάδας, που στηρίχτηκε μόνο στις Ελληνίδες αθλήτριές της και σιγούρεψε την πρωτιά μία αγωνιστική πριν από το τέλος. Την Κυριακή (301/1) θα γίνει και η απονομή των επάθλων, όχι και του χάλκινου μεταλλίου όμως, διότι θα μείνουν σε εκκρεμότητα δύο ματς του ΔΑΟ Ταύρου, ο οποίος είχε ζητήσει αναβολή λόγω στενών επαφών με κρούσμα κορονοϊού.


Ο Ολυμπιακός προχώρησε με το απόλυτο των επιτυχιών, μάλιστα στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό είχε ακόμα καλύτερο απολογισμό από τον 1ο γύρο, καθώς επανέλαβε το 3-0 χωρίς να χάσει σετ. Βεβαίως, ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε λιγότερο δυνατός από το πρώτο ματς και το κέρδος είναι τα νέα δυνατά τεστ για τις αθλήτριες της εθνικής μας ομάδας Τόλιου και Τέρπου.

Η εξέλιξη του αγώνα Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 0-3
Κατερίνα Τόλιου-Λι Φεν 0-3 (8-11, 5-11, 5-11)
Ελισάβετ Τέρπου-Μαργαρίτα Πεσότσκα 0-3 (3-11, 3-11, 8-11)
Μαρία Αρτσέτου-Κριστίνα Σέλμπεργκ 0-3 (5-11, 7-11, 5-11)

Στην τεχνική καθοδήγηση του Ολυμπιακού ήταν και φέτος ο πολυνίκης Γιώργος Χριστοφοράκης, ενώ πέρα από την παραπάνω τριάδα αγωνίστηκαν η Γκαλία Ντβόρακ από την Ισπανία, η Αλίκη Κιούφη και η Κριστίνα Άμπρους από την Ουγγαρία. Ο Παναθηναϊκός θα είναι σίγουρα 2ος, στην 3η θέση αυτή τη στιγμή είναι οι Σάρισες Φλώρινας.

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας στην Α1 γυναικών αξίζει αναφορά το γεγονός ότι η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα του Πέρα δυσκόλεψε πολύ την Κριστίνα Σέλμπεργκ και κάμφθηκε με 3-2, ενώ η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης χρησιμοποίησε τέσσερις αθλήτριες στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Αρχικά τις Χρυσή Φωτιάδου, Στέλλα Τζαρίδου, Ελένη Σοφρά και μετά τη Λεμονιά Γκαϊντατζή.

Συνοπτικά τα αποτελεσματα

Σάρισες Φλώρινας-ΑΕΚ 3-0
ΧΑΝ Θεσσαλονίκης-Παναθηναϊκός 1-3
Ολυμπιακός-Πέρα Αθηνών 3-0
Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 0-3
ΑΕΚ-ΧΑΝ Θεσσαλονίκης 3-1
Έχουν αναβληθεί οι αγώνες Πέρα-ΔΑΟ Ταύρου και ΑΕΚ-ΔΑΟ Ταύρου

Η βαθμολογία

1. Ολυμπιακός 22
2. Παναθηναϊκός 20
3. Σάρισες Φλώρινας 18
4. ΑΣ Πέρα Αθηνών 16
5. ΑΕΚ 14
6. ΧΑΝ Θεσσαλονίκης 13
7. Α.Ο. ΔΑΟ Ταύρου 11


 

Τελευταία Νέα