Χάνει το Παγκόσμιο λόγω τραυματισμού ο Γκιώνης

Newsroom
Χάνει το Παγκόσμιο λόγω τραυματισμού ο Γκιώνης

bet365

Ο Παναγιώτης Γκιώνης λόγω τραυματισμού στον αχίλλειο θα μείνει 2,5 μήνες εκτός δράσης και θα χάσει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα των ΗΠΑ.

Οριστικά εκτός Παγκοσμίου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης που αρχίζει την Τρίτη στο Χιούστον μένει ο Παναγιώτης Γκιώνης αφού υποτροπίασε ο χρόνιος τραυματισμός του στον αχίλλειο και θα μείνει μακριά από τους αγώνες για 2,5 μήνες.

Την ελληνική αποστολή για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα συγκροτούν τελικά μόνο ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Κατερίνα Τόλιου. Θα ήταν μικρή, έτσι κι αλλιώς, η αποστολή διότι υπάρχει όριο των 128 αθλητών και ισάριθμων αθλητριών στη διοργάνωση και οι συμμετοχές βγαίνουν κυρίως από τους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης. Παρεμπιπτόντως, ο Σγουρόπουλος είχε αυτή τη βδομάδα άνοδο πέντε θέσεων στο ranking list των ανδρών με το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21 και ανέβηκε στο νούμερο 148.

Ο Γκιώνης γύρισε από την Πολωνία την περασμένη Δευτέρα και αμέσως έμεινε εκτός προπονήσεων. Το πόδι του πρήστηκε, έκανε πάλι φλεγμονή και τον δυσκολεύει ακόμη και στο περπάτημα. Τον παρακολούθησε επιτελείο γιατρών και κατέληξε στην ισχυρή σύσταση να μείνει ο αθλητής εκτός αγώνων μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τον έναν μήνα, που είχε ξεκουραστεί μετά τις 20 Σεπτεμβρίου και το Ευρωπαϊκό Τοπ 16 της Θεσσαλονίκης. Ύστερα από κάποιες εβδομάδες ίσως μπορεί ν’ αρχίσει προπονήσεις με μικρή διάρκεια και χαμηλό ρυθμό, όμως σίγουρα δεν γίνεται ν’ αγωνιστεί ξανά πριν από τον Ιανουάριο του 2022.

Ο 41χρονος αμυντικός ακολουθεί έντονη φαρμακευτική αγωγή για να φύγουν η φλεγμονή και ο πόνος. Κάνει και θεραπείες, κομμάτι που είχε πάει πολύ καλά τον Οκτώβριο, όμως με την πίεση των αγώνων η κατάσταση οξύνθηκε. Ο τένοντας δεν έχει πειραχτεί, ωστόσο κόκκαλο στον αχίλλειο εμφανίζει εκφυλιστική εικόνα (Haglund’s deformity στην αγγλική ιατρική ορολογία) και με την τριβή δημιουργεί το πρόβλημα. Αν δεν υποχωρήσει, η χειρουργική επέμβαση είναι η έσχατη λύση. Ο Γκιώνης τόνισε σήμερα ότι με τα σημερινά δεδομένα το χειρουργείο θα χρειαστεί ένα τρίμηνο για την αποκατάσταση και μπορεί να το κάνει στο τέλος της σεζόν, τον Μάιο. Στο μεταξύ, την ερχόμενη βδομάδα ίσως αρχίσει και την ενδυνάμωση, τον Δεκέμβριο δειλά κάποιες εντελώς χαλαρές προπονήσεις και, πάντα με τις οδηγίες των γιατρών, θα ελπίζει να δει αισθητή βελτίωση μήπως επανέλθει σε αγωνιστική δράση με το νέο έτος.

@Photo credits: INTIME
 

Τελευταία Νέα