Πρωταθλητής Ευρώπης ο Γκίβι Μπλιάτζε στο Μπακού

Newsroom
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Γκίβι Μπλιάτζε στο Μπακού

bet365

Ο Γκίβι Μπλιάτζε αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στα 92κ. ελευθέρας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης Κ23 στο Μπακού.

Με τον ιδανικότερο τρόπο ολοκληρώθηκε για τα ελληνικά χρώματα το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης U23 που διεξήχθη στο Μπακού, καθώς ο Γκίβι Μπλιάτζε αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στα 92κ. ελευθέρας.

Ο 21χρονος παλαιστής στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο νίκησε τον Γάλλο, Αντλάν Βισκάνοφ με 8-7, σε έναν τελικό με αγωνιώδη εξέλιξη. Ο Γάλλος πρωταθλητήσς 16 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος βρέθηκε πίσω στο σκορ με 6-5, αλλά πήρε διπλό σημείο και πέρασε μπροστά στο σκορ.

Ο Βισκάνοβ έκανε ένσταση στην οποία δεν δικαιώθηκε και το σκορ έγινε 8-6. Στα ελάχιστα δευτερόλεπτα που έμειναν ο Μπλιάτζε έχασε ένα σημείο, λόγου τακτικής και πήρε τη νίκη με 8-7.

Στον δρόμο για το χρυσό μετάλλιο στα προημιτελικά νίκησε τον Ουκρανό, Ντένις Σαχάλιουκ με 4-1 και στα ημιτελικά τον Ίον Ντέμιαν από τη Μολδαβία με 4-2.

Ο πολυπόθητος τίτλος του Μπλιάτζε σκόρπισε τεράστια χαρά στην ελληνική αποστολή, που επιστρέφει από το Μπακού με δύο μετάλλια, καθώς είχε προηγηθεί το χρυσό από τον Γιώργο Κουγιουμτσίδη.

Ο Θεοχάρης Κουγιουμτσίδης πάλεψε για το χάλκινο μετάλλιο στα 74κ. ελευθέρας, αλλά δεν τα κατάφερε. Νικώντας στο ρεπεσάζ τον Βούλγαρο, Ιβάν Στογιάνοφ με 14-5, απέκτησε το δικαίωμα να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο, όμως ηττήθηκε από τον Γεωργιανό, Λούκα Τσχιτουνίτζε με 7-2, καταλαμβάνοντας την 5η θέση.

@Photo credits: Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα