Πάλη: Για τα Ολυμπιακά εισιτήριο η Εθνική ομάδα στο Μπακού

Η Μαρία Πρεβολαράκη σε αγώνα

bet365

Με σκοπό να τσεκάρουν εισιτήρια για το Παρίσι ταξιδεύουν στο Μπακού τα μέλη της Εθνικής ομάδας πάλης.

Ξεκινά το Ευρωπαϊκό προ-Ολυμπιακό τουρνουά πάλης στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, το Μπακού, με την Ελλάδα να στέλνει πλήρη ομάδα με ελπίδες πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024.

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει με επτά αθλητές και αθλήτριες που στόχο έχουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Πιο συγκεκριμένα, στην ελληνορωμαϊκή θα αγωνιστούν οι Ηλίας Ζαϊράκης (60κ.), Αρίωνας Κολιτσόπουλος (87κ.), Ηλίας Παγκαλίδης (87κ.) και Μιχάλης Ιωσηφίδης (97κ.), στη γυναικεία πάλη θα συμμετέχουν η Μαρία Πρεβολαράκη (53κ.) και η Αγόρω Παπαβασιλείου (76κ.), ενώ στην ελευθέρα θα παλέψει ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ (86κ.).

Πρόκειται για μία διοργάνωση, με τεράστιο βαθμό δυσκολίας, καθώς μεταξύ άλλων και στα τρίλ στιλ θα διεκδικήσουν την πρόκριση 13 αθλητές που ήδη έχουν κατακτήσει ένα Ολυμπιακό μετάλλιο.

Οι αγώνες αρχίζουν αύριο, 5 Απριλίου, με την ελληνορωμαϊκή πάλη και θα ακολουθήσει το Σάββατο (6/4) η γυναικεία πάλη και την Κυριακή (7/4) η ελευθέρα. Σε κάθε στιλ οι αγώνες πρόκρισης θα αρχίζουν το πρωί και θα ολοκληρώνονται την ίδια ημέρα, όπου οι δύο φιναλίστ σε κάθε κατηγορία θα παίρνουν το εισιτήριο για το Παρίσι 2024.

Αξίζει να θυμίσουμε πως η Ελλάδα έχει ήδη έναν εκπρόσωπο στην πάλη καθώς ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης έχει τσεκάρει το εισιτήριό του στα 74κ ελευθέρας.

Στην αποστολή συμμετέχουν οι ομοσπονδιακοί προπονητές: Αλέξης Κολιτσόπουλος, Ηλίας Παγκαλίδης, Χριστόφορος Ξενίδης, Μόησεν Μαριγέι, ενώ αρχηγός αποστολής είναι η Λία Νικολάου.

Στο Μπακού βρίσκεται η διεθνής διαιτητής Παυλίνα Γεωργίου, η οποία με την σειρά της ευελπιστεί ότι θα βρίσκεται κι εκείνη στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ποιοι Έλληνες έχουν προκριθεί για το Παρίσι 2024

 

Τελευταία Νέα