Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός παλαιστής Μάικ Πάπας

Newsroom
Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός παλαιστής Μάικ Πάπας

bet365

Ο θρυλικός παλαιστής Μάικ Πάπας, o επονομαζόμενος και ως «Ο ιπτάμενος Έλληνας», έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών στο Μιζούρι των ΗΠΑ.

Ο θρυλικός παλαιστής της δεκαετίας του ’80 Μάικ Πάπας, άφησε την τελευταία του πνοή στα 81 χρόνια του, έπειτα από μακρά μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Ο Πάππας που είχε το προσωνύμιο «Ο ιπτάμενος Έλληνας», πέθανε στο Σπρίνγκφιλντ του Μιζούρι στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Αναμνήσεις», ο Μάικ Πάππας είχε εξασφαλίσει σε αγώνα του στο Madison Square Garden, πωλήσεις εισιτηρίων της τάξεως των 100.000 δολαρίων, αριθμός ρεκόρ για την εποχή.

Το πραγματικό του όνομα ήταν Εμμανουήλ (Μανώλης) Σαββένας (Manoli Savvenas) και γεννήθηκε στον Άγιο Ισίδωρο της Ρόδου. Σε ηλικία 11 ετών έμαθε το επάγγελμα του κοσμηματοποιού.

Αρχικά μετέβη στην Αυστραλία όπου ασχολήθηκε με την πυγμαχία και το 1967 πήγε στην Αμερική προκειμένου να ασχοληθεί επαγγελματικά με την πυγμαχία.

maik papas

Στη συνέχεια μετέβη στο Μεξικό, όπου ασχολήθηκε με την πάλη και έκανε καριέρα. Μετά από σύντομο διάστημα εγκαταστάθηκε στο Τενεσί, με το ψευδώνυμο Μάικ Πάππας και έγινε πρωταθλητής.

Το 1978 εγκατέλειψε την πάλη και μετακόμισε στο Σπρίνγκφίλντ, όπου απέκτησε το δικό του ομώνυμο κοσμηματοπωλείο. Είχε τέσσερά παιδιά: την Κωνσταντίνα, τον Παρασκευά, την Μαρία και τον Κωνσταντίνο.

maik papas

Δεν ξέχασε ποτέ την πατρίδα του και ασχολήθηκε έντονα με τα κοινά και την ομογένεια, ενώ ήταν ιδρυτικό μέλος της κοινότητας του Αγίου Θωμά του Σπρίνγκφιλντ.

Τέλος, ο σκηνοθέτης Jason Brasier εμπνεύστηκε από τη ζωή του και δημιούργησε το ντοκιμαντέρ «The Flying Greek», το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει.


 

Τελευταία Νέα