Αρίωνας Κολιτσόπουλος: Ποιο είναι το νέο αστέρι στην ελληνική πάλη που διεκδικεί το χρυσό στο Ευρωπαϊκό

Αρίωνας Κολιτσόπουλος: Ποιο είναι το νέο αστέρι στην ελληνική πάλη που διεκδικεί το χρυσό στο Ευρωπαϊκό

bet365

Ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος ήρθε να προστεθεί στη λίστα του νέου αίματος της πάλης που διαπρέπει σε μεγάλες διοργανώσεις.

Από τον Πιλίδη στον Κουγιουμτζίδη και από αυτόν στον Κολιτσόπουλο… Η Ελληνική πάλη την τελευταία 10ετια βγάζει… φυντάνια και ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος είναι το τελευταίο που έρχεται να προστεθεί σε αυτή τη λίστα. Μία λίστα που μεγαλώνει χάρη στη δουλειά που γίνεται από πολλά σωματεία στη χώρα.

Ο νεαρός Αρίωνας, θα διεκδικήσει σήμερα (14/6) το απόγευμα το χρυσό μετάλλιο στα 65 κιλά της ελληνορωμαϊκής πάλης, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ17 που διεξάγεται στο Βουκουρέστι. Η Ρουμανία δείχνει να είναι… αγαπημένο του μέρος, καθώς πρόσφατα σε διεθνές μίτινγκ, είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο, στην πόλη Μπούζιας.

Στα 16 του χρόνια πάει για την πρώτη μεγάλη διάκρισή του ο αθλητής από τον Πύργο Ηλείας, ο οποίος γυμνάζεται με τον πατέρα του και παλιό πρωταθλητή, Αλέξη Κολιτσόπουλο.

Χθες σημείωσε τρεις νίκες που ήρθαν χάρη στην εξαιρετική τακτική του και την δουλειά που έβγαλε μέσα από αυτούς τους αγώνες και εξασφάλισε μίνιμουμ το αργυρό μετάλλιο. Αντίπαλός του στον τελικό (18:00 με 20:00 οι τελικοί των σημερινών κατηγοριών), ο Αζέρος Σεϊμούρ Γκασίμοφ, ο οποίος... τρομάζει με τις εμφανίσεις του στο Βουκουρέστι (τρεις νίκες με 9-1, 9-1, 7-0).

Ο νεαρός αθλητής είναι και ένα εξαιρετικό παράδειγμα καθώς όλοι μιλούν για το ήθος του. Δεν είναι τυχαίο ότι στο τέλος του κάθε αγώνα πάει αμέσως να παρηγορήσει τον αντίπαλό του όταν τον έχει κερδίσει.

Ανήκει στον σύλλογο «Τιτάνας Πύργου», ένα σωματείο που κάνει τρομερή δουλειά στις μικρές ηλικίες. Δεν είναι τυχαίο ότι κατέκτησε τον τίτλο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία παμπαίδων.

Σήμερα, ο σύλλογος πιθανότατα θα έχει και έναν πρωταθλητή Ευρώπης στην κατηγορία των παίδων.

@Photo credits: United World Wrestling
 

Τελευταία Νέα