Πάλη: Ο Σύλλογος Προπονητών ζητά να καλυφθεί η οικονομική ζημιά από το Κιλκίς

Newsroom
Πάλη: Ο Σύλλογος Προπονητών ζητά να καλυφθεί η οικονομική ζημιά από το Κιλκίς

bet365

Η μη διεξαγωγή του πανελληνίου πρωταθλήματος πάλης, έφερε καταδίκη, αλλά και αιτήματα από τον σύλλογο προπονητών.

Τα επεισόδια στο Κιλκίς μετά την διακοπή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης, καταδίκασε ο Σύλλογος προπονητών του αθλήματος.

Σε ανακοίνωσή του καταδίκασε τα όσα έγιναν στο Κιλκίς, «φωτογραφίζοντας» όσους συμμετείχαν στα επεισόδια και παράλληλα ζητά από την ΕΛΟΠ να καλύψει την ζημιά που υπέστησαν σωματεία και οικογένειες που ταξίδεψαν ως εκεί για να αγωνιστούν, αλλά δεν τους επετράπη λόγω της αποχής ορισμένων αθλητών και σωματείων.

Η ανακοίνωση

«Η οικογένεια της Πάλης απόλαυσε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Beach Wrestling και άπαντες στην Κατερίνη είδαν πως πρέπει να είναι μία γιορτή του αθλητισμού όπως είναι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Δυστυχώς η… κανονικότητα έφτασε σε σημείο να αποτελεί είδηση. Ο σύλλογος μας καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε φαινόμενο βίας. Οι πρωτοφανείς ύβρεις η αυταρχική συμπεριφορά από μέλη της οικογένειας της πάλης, τα οποία θα έπρεπε να αποτελούν πρότυπο και όχι παράδειγμα προς αποφυγή, σόκαραν το άθλημα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στο Κιλκίς που ακυρώθηκε.

Πρέπει πρώτα οι προπονητές, όσο και η οικογένεια της Πάλης να αφήσουμε εκτός αθλήματος τέτοιες συμπεριφορές και ανθρώπους που εκφόβιζαν συναθλητές και προπονητές.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά την διαφωνία μας με αυτές τις μεθόδους και συμπεριφορές.

Οφείλουμε να αγωνιζόμαστε για δίκαια αιτήματα, εφόσον παράλληλα υπηρετούμε τις αξίες του αθλητισμού, του σεβασμού, της ισοτιμίας, της συλλογικότητας, της εφαρμογής των κανόνων διεξαγωγής των αγώνων. Οπως υπάρχει το δικαίωμα της αποχής, υπάρχει και το αδιαμφισβήτητο δικαίωμα της συμμετοχής που κάποιοι το αρνήθηκαν στο Κιλκίς

Τα σωματεία μας, η ψυχή της Πάλης υπέστησαν μεγάλες υλικές και ηθικές ζημιές, μιας και το άθλημα δυσφημίστηκε, ενώ παράλληλα σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο το σύνολο των σωματείων και οι αθλητές μετακινήθηκαν στο Κιλκίς χωρίς να αγωνιστούν.

Καλούμε την ΕΛΟΠ να προβεί σε ολες τις απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη της οικονομικής ζημιάς που προέκυψε από την άσκοπη μετακίνηση και παραμονή στο Κιλκίς, στους συλλόγους μας, αλλά και στις οικογένειες των μελών των αθλητών και προπονητών μας και περιμένουμε την δίκαια απόδοση ευθυνών από τα αρμόδια όργανα με βάση τις αποδείξεις και τις μαρτυρίες, σύμφωνα με όσα πρεσβεύει ο αθλητικός νόμος κατά της βίας και το καταστατικό της ομοσπονδίας».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα