Πάλη: Το μήνυμα 19χρονου Ουκρανού κωφού αθλητή

Newsroom
Πάλη: Το μήνυμα 19χρονου Ουκρανού κωφού αθλητή

bet365

Ο 19χρονος Ντμίτρι και συνολικά τρεις οικογένειες κωφών από την Ουκρανία, άφησαν πίσω τους τον πόλεμο και φιλοξενούνται ήδη στη χώρα μας.

Η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία άλλαξε τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Ανάμεσά τους και ο 19χρονος Ντμίτρι που ασχολείται με την πάλη και είναι κωφός.

Με την οικογένειά του άφησαν πίσω τα κατεστραμμένα σπίτια τους και με ένα βαν ήρθαν στην Ελλάδα προσπαθώντας να φτιάξουν μια νέα ζωή, τουλάχιστον έως ότου επιστρέψουν και πάλι στην πατρίδα τους.

Με ένα βαν 11 συνολικά άτομα, αφήνοντας και κάποιους συγγενείς πίσω, άλλοι γιατί θέλησαν να πολεμήσουν, άλλοι γιατί δεν ήθελαν να αφήσουν τις εστίες τους μετά από πολύωρο και κουραστικό ταξίδι έφθασαν στην Ελλάδα.

Από το Χάρκοβο, στην Ντνίπρο και στη συνέχεια στα σύνορα με τη Ρουμανία, ώστε να μπορέσουν να φθάσουν στη χώρα μας, όπου φιλοξενούνται ήδη σε φιλικά σπίτια στον Πειραιά.

Στα πλαίσια του προγράμματος «Αθλούμαι, Οραματίζομαι, Στοχεύω ψηλά ακούγοντας την Ψυχή μου», της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών (ΕΟΑΚ), που φιλοξενήθηκε πριν από λίγες ημέρες στις κτιριακές εγκαταστάσεις του σχολείου Κωφών και Βαρήκοων Αργυρούπολης, με τη συμμετοχή και του αντίστοιχου σχολείου της Αγίας Παρασκευής, βρέθηκαν και μίλησαν οι τρεις οικογένειες κωφών από την Ουκρανία.

Ουκρανία

Τα παιδιά αλλά και τους γονείς τους καλοδέχθηκαν όλοι ανοίγοντας μια αγκαλιά αλληλεγγύης, ανάμεσά τους και ο Ντιμίτρι να συγκλονίζει με το μήνυμά του: «Αφήσαμε πίσω τη ζωή και τα σπίτια μας προσπαθώντας να σωθούμε. Στη χώρα μου ασχολήθηκα με τον αθλητισμό και την πάλη και κατάλαβα, στις δύσκολες καταστάσεις, τι πραγματικά μου πρόσφερε ο αθλητισμός. Αφήστε τα κινητά και ασχοληθείτε με τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός σού ανοίγει τους ορίζοντες, αλλά συγχρόνως σε καθιστά ψύχραιμο, εγκρατή και έτοιμο να προσφέρεις. Ο αθλητισμός ενώνει όλον τον κόσμο και μακάρι να σταματήσει αυτός ο πόλεμος και να ξαναγυρίσουμε στα γήπεδα και τα γυμναστήρια».

Στο ίδιο μήκος κύματος και όλα τα μέλη των οικογενειών, που παρά την κούραση και την ταλαιπωρία, βρέθηκαν μαζί με τα παιδιά τους, στην εκδήλωση του σχολείου κωφών της Αργυρούπολης. Με σωματότυπο αθλητή ο Ντιμίτρι, αν και γνωρίζει ότι πολύ δύσκολα θα μπορέσει να αγωνιστεί στην Ελλάδα, ψάχνει ευκαιρία να μπορέσει να βρει ένα σύλλογο, για να αρχίσει και πάλι τις προπονήσεις του, στην πάλη.

Τα παιδιά από την Ουκρανία, συνεχίζουν τα μαθήματά τους στο σχολείο κωφών της Αργυρούπολης.

 

Τελευταία Νέα