Νέα απάντηση από τον Μαυρωτά, «φουντώνει» ο πόλεμος με την ΚΟΕ

Αντώνης Πατσούρας
Νέα απάντηση από τον Μαυρωτά, «φουντώνει» ο πόλεμος με την ΚΟΕ

bet365

Σε μπαράζ ανακοινώσεων έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες οι δυο πλευρές.

Συνεχίζεται ο ... χαρτοπόλεμος ανάμεσα στην ΚΟΕ και στον ΓΓΑ Γιώργο Μαυρωτά.

Μετά από την πρωϊνή ανακοίνωση της ΚΟΕ ο βετεράνος πολίστας απάντησε ξανά μετά από λίγες ώρες και έτσι πλέον και οι δυυο πλευρές έχουν από δυο ανακοινώσεις...

Φυσικά το πεδίο αντιπαράθεσης είναι η επιχορήγηση του 2020 αλλά όλα γίνονται για τις εκλογές που θα ακολουθήσουν στην ομοσπονδία και είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι δυο πλευρές είναι σε "πόλεμο".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε απάντηση της σημερινής ανακοίνωσης της ΚΟΕ θα ήθελα να δώσω κάποιες διευκρινίσεις. Καταρχήν αντιπαρέρχομαι τους ειρωνικούς χαρακτηρισμούς της τελευταίας παραγράφου, θεωρώντας τους μια άτυχη στιγμή. Μπαίνω κατευθείαν στην ουσία, για κάποιες σύντομες απαντήσεις στη διοίκηση της ΚΟΕ σχετικά με τους «μαθηματικούς υπολογισμούς που αδυνατεί να κατανοήσει…»

1. Η ΚΟΕ κάνει τους υπολογισμούς στο σύνολο της επιχορήγησης των ομοσπονδιών ενώ εμείς και στις 19/2/2020 στην παρουσίαση του προγράμματος ΧΙΛΩΝ και τώρα, είναι φανερό ότι μιλάμε για τα ποσοστά επί των επιχορηγήσεων των Ολυμπιακών Ομοσπονδιών. Πιστεύω ότι έγινε από απροσεξία και όχι από σκόπιμη παρερμηνεία. Αν θυμούνται οι φίλοι της ΚΟΕ, οι ομοσπονδίες είχαν χωριστεί με το πρόγραμμα ΧΙΛΩΝ σε 3 κατηγορίες και επί αυτών είχαν γίνει οι κατανομές και τα ποσοστά. Αν κάνουν λοιπόν την πρόσθεση, θα δουν ότι δεν είναι 17.327.000 το σύνολο επί των οποίων υπολογίστηκε το ποσοστό, αλλά τα 15.650.086 των Ολυμπιακών Ομοσπονδιών και ναι, όντως το ποσοστό τους είναι 13.8%. Τους είχαμε στείλει την παρουσίαση του ΧΙΛΩΝ, ας την ξαναδιαβάσουν να δουν ποιες ομοσπονδίες συμμετέχουν στην πίτα κατανομής.
2. Το ποσό που προέκυψε από την αξιολόγηση του ΧΙΛΩΝ για την ΚΟΕ ήταν 2.332.000. Από αυτό αφαιρέθηκαν τα 176.914 που δεν χρησιμοποιήθηκαν στο πρόγραμμα κολύμβησης και έτσι προέκυψε το ποσό των 2.155.086. Τα 2.332.000 που θα έπαιρνε η ΚΟΕ αν γινόταν κανονικά το πρόγραμμα κολύμβησης και δεν έμεναν τα χρήματα στο ταμείο της, είναι όντως το 14.7% των 15.650.086.
Απαντώντας στα δύο ερωτήματα ας προσθέσω όμως και εγώ μια δική μου απορία: Λόγω του κορονοϊού, δυστυχώς δεν θα γίνουν οι διοργανώσεις εξωτερικού των εθνικών ομάδων της ΚΟΕ. Πόσα είναι τα χρήματα που έχει προϋπολογίσει η ΚΟΕ για το 2020 στο συγκεκριμένο κονδύλι και δεν θα τα χρησιμοποιήσει τελικά για το σκοπό αυτό;
Κλείνοντας, θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην ΚΟΕ για την πρωτιά στην αξιολόγηση του «ΧΙΛΩΝ», να ευχαριστήσω πολύ για την άψογη συνεργασία και είμαι πάντα στη διάθεσή τους όταν κάτι δεν καταλαβαίνουν.
Γ. Μαυρωτάς
Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα που παίζουν σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα