Κορονοϊός: Η ΚΟΕ αποφάσισε αναστολή αγώνων και Ολυμπιακής προετοιμασίας έως 15/6!

Κορονοϊός: Η ΚΟΕ αποφάσισε αναστολή αγώνων και Ολυμπιακής προετοιμασίας έως 15/6!

bet365

H εκτελεστική επιτροπή της ΚΟΕ αποφάσισε "λουκέτο" στα αθλήματα της εως την 15η Ιουνίου.

Τα ρολά έως τις 15/6 αποφάσισε να κλείσει στα αθλήματα της (κολύμβηση, υδατοσφαίριση, καταδύσεις, καλλιτεχνική κολύμβηση, τεχνική κολύμβηση) η ΚΟΕ.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΚΟΕ που συνεδρίασε την Κυριακή (22/3) και στην οποία συμμετέχουν και τρεις ιατροί αποφάσισε έως την 15η Ιουνίου να μην διεξαχθεί κανένας αγώνας αλλά και η προετοιμασία των αθλητών και αθλητριών της εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων.

Η ΚΟΕ έχει στις τάξεις της περισσότερους από 70 αθλητές και αθλήτριες που διεκδικούν μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού (covid-19) είχε αποφασίσει από την πρώτη στιγμή σε αντίθεση μ' άλλες ομοσπονδίες να διακόψει την προετοιμασία.

Η ομοσπονδία των αθλημάτων του υγρού στίβου επιμένει σωστά στην απόφαση σε μια χώρα που είναι ένα βήμα πριν από την απαγόρευση της κυκλοφορίας και όποιος αθλητής ή αθλήτρια παραβεί την "εντολή" θα κληθεί σε απολογία.

Η ΚΟΕ δεν θέλησε να πάρει καμία ευθύνη για την υγεία των αθλητών της και πλέον εάν θέλουν κάποιοι να συνεχίσουν την προετοιμασία τους ας τους καλύψει η ΓΓΑ και η ΕΟΕ κάτι που φυσικά δεν μπορεί να συμβεί.

Στην ανακοίνωση της επισημαίνει ότι η προετοιμασία θα μπορούσε να γίνει σε κλειστή δομή αλλά κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Υπήρχε αρχική σκέψη για προετοιμασία στο Καρπενήσι αλλά δεν προχώρησε αφού δεν τηρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΕ, που συνεδρίασε σήμερα (22/3), με τη συνδρομή των τριών (3) ιατρών της, εκτιμώντας την όλη κατάσταση όπως διαμορφώνεται σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού COVID – 19, η οποία μέρα με τη μέρα, μεταβάλλεται και επεκτείνεται, με απροσδιόριστη εξέλιξη και εισακούοντας τις απόψεις και αποφάσεις τόσο της αρμόδιας επιστημονικής κοινότητας, όσο και της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, με κυρίαρχο σύνθημα “Μένουμε Σπίτι”, αποφάσισε:

Τη συνέχιση ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ κάθε προπονητικής δραστηριότητας των Εθνικών της ομάδων μέχρι νεωτέρας και σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση που θα υπάρχει για τις εξελίξεις

Την αναστολή ΟΛΩΝ των αγωνιστικών δραστηριοτήτων στα Αθλήματα της, έως τις 15 Ιουνίου 2020

Σ' ότι αφορά την προετοιμασία των αθλητών / τριών των Προολυμπιακών της Ομάδων, η Ομοσπονδία τονίζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι αυτό θα μπορούσε να ισχύσει, στην περίπτωση που οι αθλητές / τριες μας προετοιμάζονται, αποκλειστικά και μόνο, σε χώρο ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΔΟΜΗΣ (Διαμονή, Διατροφή, Ιατρική παρακολούθηση, Προπονήσεις), σε συνδυασμό πάντοτε με ότι άλλο καθορίζεται από τις αποφάσεις της επιστημονικής κοινότητας και των αρμοδίων αρχών της πολιτείας».

 

Τελευταία Νέα