Πάτρα 2020: Πρωταθλητής Ελλάδος για 13η φορά ο Δουβαλίδης (vid)

Gazzetta team
Πάτρα 2020: Πρωταθλητής Ελλάδος για 13η φορά ο Δουβαλίδης (vid)

bet365

Ιστορία έγραψε ο Κώστας Δουβαλίδης με την 13η νίκη του σε πανελλήνιο πρωτάθλημα στα 110μ εμπόδια.

Για 13η χρονιά ο Κώστας Δουβαλίδης στέφτηκε πρωταθλητής Ελλάδος στα 110 μ. εμπ στην Πάτρα. Ο έμπειρος αθλητήςτου ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος ολοκλήρωσε με 13.49 που είναι νέο ατομικό ρεκόρ.

Ο Παύλος Μπόιτσιος (ΣΚΑ Δράμας) ήταν δεύτερος με 14.42 (1,0) και νέο ατομικό ρεκόρ και τρίτος ο έφηβος Ηλίας Τοτολίδης (Κάμειρος 2009) με 14.86 (2,8), νικητής στην πρώτη τελική σειρά.

Μετά από το φινάλε του τελικού σημείωσε: «Δεν έφυγα καλά στην εκκίνηση διαφορετικά θα είχα καλύτερη επίδοση από το 13.49. Ηταν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Εκανα πολύ καλή προετοιμασία τον χειμώνα και σίγουρα θα έβγαιναν πολύ καλέ επιδόσεις στη συνέχεια.

Προετοιμαζόμαστε για τους Ολυμπιακούς καιμε την στήριξη της Ομοσπονδίας και των χορηγών κάναμε πολύ καλή προετοιμασία στη Νότια Αφρική. Ηρθε όμως η καραντίνα και με διέλυσε, ουσιατικά δεν έχω ακόμη συνέλθει. Εκανα φέτος 4 κούρσες και έφτασα στο 13.49. Κλείνει η χρονιά για μένα εδώ, τώρα ξεκούραση και στη συνέχεια προετοιμασία για την επόμενη, την Ολυμπιακή χρονιά με καλή προετοιμασία πάντα με τη στήριξη της Ομοσπονδίας».

Η Αναΐς Καραγιάννη (ΑΕΚ) στα 100μ εμπόδια τερμάτισε την απόσταση σε 13.31 (0,50) ξεπέρασε τον εαυτό της, αφού είχε 13.50 και έγινε η όγδοη αθλήτρια όλων των εποχών στο αγώνισμα στη χώρα μας.

Η Καραγιάννη είναι έχει ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης, γεγονός που της επιτρέπει να ελπίζει σε ακόμη καλύτερους χρόνους μελλοντικά. Η Κυριακή Σαμάνη (Αίολος Μακεδονίας) πλησίασε το ατομικό της ρεκόρ, αφού ήταν δεύτερη με 13.48 (έχει 13.45). Η τριάδα στα ψηλά εμπόδια έκλεισε με την Άννα Κατσαρώνη (ΓΣ Ηρακλής), που ήταν νικήτρια στην πρώτη τελική σειρά με 14.58 (1,0).

«Είμαι πανευτηχής, δεν μπορώ να σας περισγράψω τη χαρά μου, πετάω... Μετά από μια δύσκολη περίοδο (χειρουργείο πέρυσι, πανδημία, καραντίνα) καταφέραμε με τον προπονητή μου τον οποίο ευχαριστώ για όλα (σσ Γ Παναγιωτόπουλος) και ξεπεράσαμε όλα τα προβλήματα και φτάσαμε σήμερα εδώσε αυτό το ατομικό ρεκόρ το οποίο κυνηγούσα όλη τη χονιά και βγήκε στην κατάλληλη στιγμή, έκαννα τρεις φορές 13.50.Ο συναγωνισμός με την Σαμάνη με βοήθησε πολύ και έκανα μια πολύ καλή κούρσα», είπε η Καραγιάννη.

Την πρώτη του νίκη σε πανελλήνιο πρωτάθλημα Α/Γ πανηγύρισε σήμερα ο Χρήστος Φραντζεσκάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), που μάλιστα κατάφερε να τη συνδυάσει με την δεύτερη επίδοση της καριέρας του. Ο 20χρονος αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη είχε καλύτερη προσπάθεια στα 76,64 μ. και αναδείχθηκε νικητής σε έναν από τους συναρπαστικότερους τελικούς της ημέρας.

Ο Φραντζεσκάκης πλησίασε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο είναι 76,67 μ. από τον περσινό τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ20. Ο Μιχάλης Αναστασάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), νικητής στις πέντε προηγούμενες διοργανώσεις, ήταν δεύτερος στον σημερινό αγώνα με βολή στα 75,85 μ. και νέο φετινό ρεκόρ. Οι δύο αθλητές είχαν από δύο βολές πάνω από τα 75,00 μ., δείγμα του υψηλού αγωνιστικού τους επιπέδου. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Ιβάν Μενγκλεμπέη (ΟΣΦΠ) με 70,62 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ.

 

Τελευταία Νέα