Πετρούνιας: Με στόχο την κορυφή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Gazzetta team
Πετρούνιας: Με στόχο την κορυφή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

bet365

Ο Λευτέρης Πετρούνιας αρχίζει την Πέμπτη τους αγώνες του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης της Βασιλείας με μοναδικό στόχο την κορυφή.

Η επιστροφή στον ευρωπαϊκό «θρόνο» των κρίκων για τον Λευτέρη Πετρούνια, η διεκδίκηση της Ολυμπιακής πρόκρισης μέσω του σύνθετου ατομικού για έναν από τους Νίκο Ηλιόπουλο και Αντώνη Τανταλίδη, αλλά και η προοπτική ελληνικής εκπροσώπησης σε περισσότερους τελικούς οργάνων, θα είναι τα μεγάλα στοιχήματα για τους αθλητές της Εθνικής ανδρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στη Βασιλεία, από τις 21 έως τις 25 Απριλίου.

Οι Νίκος Ηλιόπουλος και Αντώνης Τανταλίδης καλούνται να ξεπεράσουν τον εαυτό τους στο στάδιο «Ζανκτ Γιάκομπσχαλε» και να πετύχουν εξαιρετικές εκτελέσεις και στα έξι όργανα (έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι, άλμα, δίζυγο, μονόζυγο), καθώς μέσα από τον προκριματικό του σύνθετου ατομικού θα έχουν την τελευταία τους ευκαιρία να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, εφόσον κερδίσουν μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις, απέναντι σε πολλούς και δυνατούς ανταγωνιστές.

Για τον «άρχοντα των κρίκων» Λευτέρη Πετρούνια, η διοργάνωση της Βασιλείας δεν αποτελεί κριτήριο για την Ολυμπιακή πρόκριση, ωστόσο μία πιθανή κατάκτηση χρυσού μεταλλίου θα έχει πολλαπλή αξία:

Εφόσον πάρει τον πέμπτο ευρωπαϊκό τίτλο του, έπειτα από εκείνους της «χρυσής» περιόδου 2015-2018, θα πετύχει ένα ρεκόρ ανεπανάληπτο στην ιστορία του αγωνίσματος. Ταυτόχρονα, όμως, θα στείλει μήνυμα υπεροχής στους ίδιους Ευρωπαίους αντιπάλους που τον είχαν αφήσει εκτός βάθρου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019, εκμεταλλευόμενοι τότε το γεγονός ότι ο Πετρούνιας προερχόταν από πολύμηνη αγωνιστική αποχή λόγω χειρουργικής επέμβασης στον ώμο.

Παράλληλα, ο 30χρονος πρωταθλητής θα κυνηγήσει την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία, κάνοντας πρόβα ενόψει του δικού του τελευταίου προ-Ολυμπιακού τουρνουά, στο οποίο θα χρειαστεί να κερδίσει με σκορ πάνω από 15,333 β. για να εξασφαλίσει το πολυπόθητο Ολυμπιακό εισιτήριο χωρίς να εξαρτάται από άλλα αποτελέσματα. Ο καθοριστικός αυτός προ-Ολυμπιακός αγώνας επρόκειτο να γίνει τον Μάρτιο στην Ντόχα, αλλά αναβλήθηκε και πλέον εκκρεμεί η απόφαση της FIG για τη νέα ημερομηνία τέλεσης.

Ο Πετρούνιας που έχει 4 χρυσά στη διοργάνωση (2015, 2016, 2017, 2018) θέλει το 5ο και δηλώνει:

«Αισθάνομαι ότι βρίσκομαι σε πολύ καλή φόρμα, ίσως την καλύτερη της ζωής μου, οπότε τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Πάμε να κερδίσουμε και με ένα υψηλό σκορ. Θέλω πάρα πολύ να κάνω το καλύτερο comeback που θα μπορούσε να συμβεί, με ορίζοντα τον τελευταίο προ-Ολυμπιακό αγώνα πρόκρισης και τους Ολυμπιακούς του Τόκυο που θα ακολουθήσουν.

Το κίνητρο για τον πέμπτο ευρωπαϊκό τίτλο, οι σκέψεις για όσα έγιναν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Στουτγάρδης το 2019 απέναντι σε αντιπάλους που τώρα θα ξανασυναντήσω, αλλά και η σκέψη ότι το αποτέλεσμα του αγώνα θα είναι ένα μήνυμα ενόψει Τόκυο. Στην Στουτγάρδη θα μπορούσα να είχα πάρει το μετάλλιο και να τελείωνε εκεί η Ολυμπιακή πρόκριση, αλλά δεν συνέβη, με συνέπεια να “αναγκαστώ” να γίνω τώρα καλύτερος από κάθε άλλη φορά. Το πρόγραμμά μου στη Βασιλεία θα έχει αρχική αξία 6,300 και θα είναι σαν εκείνο που εκτέλεσα το 2017 στο Μόντρεαλ, εκεί που πήρα τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο μου».

Τη διάκριση στα αγαπημένα τους όργανα θα επιδιώξουν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με αρκετές πιθανότητες και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της Εθνικής ανδρών: Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης στους κρίκους, όπου υπήρξε φιναλίστ (6ος) στην προηγούμενη συμμετοχή του στον θεσμό το 2017, ο Χριστόφορος Κωνσταντινίδης στο έδαφος, όπου είχε μείνει οριακά εκτός τελικού (13ος) στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2019, καθώς και ο Νικόλας Κρανίτης, επίσης στο έδαφος.

Βλέψεις εισόδου στην οκτάδα του τελικού θα έχει στο έδαφος και ο Αντώνης Τανταλίδης, όπως και ο Νίκος Ηλιόπουλος στο μονόζυγο, παράλληλα με την συνολική προσπάθειά τους στο σύνθετο ατομικό.

Στον προκριματικό της Πέμπτης (22/04, 11:00 – 20:40 ώρα Ελλάδας) οι εκπρόσωποι της Εθνικής ανδρών θα αγωνιστούν σε δύο διαφορετικούς ομίλους: Οι Ηλιόπουλος, Κρανίτης και Κ. Κωνσταντινίδης έχουν τοποθετηθεί στον πρωινό 1ο όμιλο (11:00 – 13:40), ενώ οι Πετρούνιας, Τανταλίδης και Χρ. Κωνσταντινίδης θα πάρουν την σκυτάλη στον μεσημεριανό 2ο όμιλο (15:00 – 17:40).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα