Στη Θεσσαλονίκη το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 49er, 49erFX και Nacra 17

Gazzetta team
Στη Θεσσαλονίκη το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 49er, 49erFX και Nacra 17

bet365

Στο διάστημα 1-9/5.2021 ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης θα διοργανώσει το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στις κατηγορίες 49er, 49erFX και Nacra 17.

Mία κορυφαία ιστιοπλοϊκή διοργάνωση θα φιλοξενήσει το Μάιο του 2021 η Θεσσαλονίκη, η οποία για δέκα ημέρες θα μεταμορφωθεί στο κέντρο της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας.

Από τις 1 έως τις 9 Μαΐου ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης θα διοργανώσει το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στις κατηγορίες 49er, 49erFX και Nacra 17, προσελκύοντας τους κορυφαίους ιστιοπλόους του κόσμου, στο τελευταίο μεγάλο αγωνιστικό τεστ πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 49er, 49erFX και Nacra 17 είναι η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που έχει αναλάβει η Ελλάδα για 2021, γεγονός που επισήμανε και ο Πρόεδρος του διοργανωτή Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης Λάζαρος Τσαλίκης: «Είναι μεγάλη τιμή για το Ν.Ο.Θ. η ανάληψη του συγκεκριμένου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, σε μία μάλιστα δύσκολη χρονική στιγμή λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας. Η εμπειρία που έχει αποκτήσει ο Όμιλος αλλά και η επιτυχημένη διοργάνωση στο παρελθόν κορυφαίων διεθνών διοργανώσεων συνετέλεσαν στην απόφαση να μας ανατεθεί η συγκεκριμένη διοργάνωση που θα προβάλλει την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο, δύο μήνες πριν από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.»

Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με τη στήριξη του Δήμου Καλαμαριάς όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Θ., τον οποίο ευχαριστεί θερμά ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης, ενώ είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει και αγώνας πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στην περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί o αγώνα «Πριγκίπισσα Σοφία» στις 26/3-3/4, στη Μαγιόρκα.

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης δήλωσε: «Θα φιλοξενηθούν αθλητές υψηλού επιπέδου σε ένα γεγονός το οποίο θα προβάλει την πόλη μας σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ο Δήμος Καλαμαριάς θα είναι αρωγός παρέχοντας ότι χρειαστεί, όπως και σε κάθε προσπάθεια να προβληθεί η πόλη μας μέσω καλοσχεδιασμένων αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων».

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα