Πυγμαχία: Οι Αυστραλοί προετοιμάζουν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα για γκέι το 2023

Gazzetta team
Πυγμαχία: Οι Αυστραλοί προετοιμάζουν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα για γκέι το 2023

bet365

Τον Φεβρουάριο του 2023 θα διεξαχθεί στην Αυστραλία το Παγκόσμιο πρωτάθλημα πυγμαχίας για γκέι αθλητές.

Έναν ωραίο τρόπο να καταπολεμήσουν την ομοφοβία στον αθλητισμό και να στείλουν το μήνυμα πως όλοι έχουν δικαίωμα και στην άθληση ανεξαρτήτως σεξουαλικών προτιμήσεων βρήκαν οι Αυστραλοί.

Θα διοργανώσουν στο Σίδνεϊ, 23 χρόνια μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα πυγμαχίας στο οποίο θα συμμετάσχουν γκέι αθλητές από όλο τον κόσμο.

Η ιδέα είναι του Μάρτιν Σταρκ, ενός Αυστραλού μποξέρ, ο οποίος έχει ιδρύσει έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό για να υποστηρίξει το εγχείρημα του και έχει εξασφαλίσει την στήριξη της πολιτείας.

Ο Σταρκ ζούσε είχε προσβληθεί από την νόσο του Addison και έκανε στροφή στην πυγμαχία για να ενισχύσει την αυτοάμυνα του. Με τα χρόνια του ξεκίνησε να δουλεύει την ιδέα για μια μεγάλη διοργάνωση για πυγμάχους γκέι.

Δηλώνει περήφανος για αυτή την ιδέα του και σημειώνει ότι η Αυστραλία έχει μεγάλη φήμη στους αγώνες LGBTQI (lesbian/ gay/ bisexual/transgender) και έχει φιλοξενήσει με επιτυχία τουρνουά ράγκμπι!

Οι αγώνες θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο του 2023 και θα συμπέσουν με τις εκδηλώσεις World Pride και Mardi Gras στην πόλη.

 

Τελευταία Νέα