Δεν κατεβάζει την αθλήτρια του στον τελικό γιατί θεωρεί ότι ευνοήθηκε!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Δεν κατεβάζει την αθλήτρια του στον τελικό γιατί θεωρεί ότι ευνοήθηκε!

bet365

Η Δανάη Βέμου πυγμάχος του Ολυμπιακού και ο προπονητής της, Χρήστος Τριάντης (ο οποίος δεν ανήκει στους ερυθρόλευκους), αρνούνται να κατέβουν στον τελικό των 64 κιλών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Πυγμαχίας γυναικών, που διεξάγεται στο «Π. Σαλπέας» καταγγέλλοντας τους κριτές ότι τους ευνόησαν.

Τη στιγμή που νιώθεις να σε πνίγει η αποφορά από τη σαπίλα, σου δίνουν οξυγόνο και επαναπροσδιορίζουν (φέρνοντας την στο σωστό πλαίσιο) την έννοια του υγιούς και του ευ αγωνίζεσθαι άνθρωποι σαν τον δάσκαλο Τριάνη και την αθλήτρια του.

Ο προπονητής βλέποντας την αντίπαλο της αθλήτριας του, Δανάης Βέμου, Γεωργία Βαχανίδου να υπερτερεί στη διάρκεια της αναμέτρησης και τελικά οι κριτές να της στερούν τη νίκη, ζήτησε να αλλάξει το αποτέλεσμα.

Οι κριτές δεν το έπραξαν, όμως το γεγονός ότι παραδέχτηκε δημόσια το λάθος των κριτών, το οποίο οδήγησε την αθλήτρια του στον τελικό της κατηγορίας των 64 κιλών, λέει πολλά για το ήθος και την αξιοπρέπεια τόσο του ιδίου, όσο και της Δανάης Βέμου.

Ο Χρήστος Τριάντης δήλωσε στο gazzetta.gr «Χθες, έπαιξε η αθλήτρια μου με μία αθλήτρια από τον Άρη Θεσσαλονίκης (η δική μου είναι πρωταθλήτρια το 2015 και δευτεραθλητρία το 2016), η αντίπαλος και αυτή πολύ καλή και πρωταθλήτρια επί σειρά ετών.

Παρολ' αυτά δεν πιάσαμε απόδοση και χάσαμε το παιχνίδι καθαρά, μας ανακήρυξαν νικητές, κάτι το οποίο μας έκανε εμένα και την αθλήτρια μου να νιώσουμε προσβεβλημένοι γι αυτό και ζητήσαμε αμέσως να αλλάξει το αποτέλεσμα και να δώσουν τη νίκη στην πραγματική νικήτρια.

Κάτι το οποίο βέβαια δεν έγινε και γι' αυτό κι εμείς δεν θα κατέβουμε στον τελικό. Οι αδικίες στο χώρο της πυγμαχίας είναι ένα σύνηθες φαινόμενο, που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Προφανώς η διοίκηση της ομοσπονδίας είναι η κύρια υπεύθυνη για την τήρηση των κανόνων, που σκοπό έχουν την προάσπιση των αθλητών και των συλλόγων. Διότι εάν αυτό συνεχιστεί όχι μόνο η ίδια η Ομοσπονδία θα χάσει την αξιοπιστία της, αλλά και ολόκληρο το άθλημα της πυγμαχίας.

Είμαι στο χώρο πάρα πολλά χρόνια και γνωρίζω καλά τί συμβαίνει...»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα