ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ 11-6 : Πρώτο βήμα για το 12ο!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ 11-6 : Πρώτο βήμα για το 12ο!

bet365

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 11-6 της Βουλιαγμένης στον 1ο τελικό της Α1 πόλο γυναικών και θέλει άλλες δυο νίκες για να κατακτήσει το 12ο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του 12ου πρωταθλήματος Ελλάδος πραγματοποίησε η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού.

Τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη επικράτησε με 11-6 της Βουλιαγμένης στον 1ο τελικό που διεξήχθη στον Πειραιά και θέλει άλλες 2 νίκες στους επόμενους τελικούς (28 και 30/5) για να κατακτήσει την κούπα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το live του αγώνα.

Πέντε λεπτά πριν από την λήξη το παιχνίδι ήταν στο 6-6 και ο Ολυμπιακός μ' ένα σερί έφτασε στη νίκη. Η Βουλιαγμένη αγωνίστηκε χωρίς την ξένη της (Κούλχας).

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός θα προηγηθεί με 2-0 με δυο γκολ στον παραπάνω από την Τσουκαλά και την Ελευθεριάδου και η Κώτσια μειώνει σε 2-1. Η Γιαννοπούλου θα ισοφαρίσει στο φινάλε του 1ου σε 2-2!

Το 3-2 είναι για την Βουλιαγμένη με γκολ στην κόντρα από την Διαμαντοπούλου και η Μαργαρίτα Πλευρίτου ισοφαρίζει σε 3-3. Το 4-3 από την Ελένη Ξενάκη από τα 2 μέτρα και η Μαργαρίτα Πλευρίτου "γράφει" το 4-4.

Η Μυριοκεφαλιτάκη κερδίζει πέναλτι αλλά η Τσουκαλά που αναλαμβάνει την εκτέλεση στέλνει την μπάλα άουτ. Η Μυριοκεφαλιτάκη δίνει προβάδισμα (5-4) στον Ολυμπιακό και με αυτό θα πάει στο ημίχρονο.

Θα κερδίζει νέο πέναλτι η Μυριοκεφαλιτάκη αλλά η Κωτσιώνη θα αποκρούσει το πέναλτι της Ελευθερίας Πλευρίτου και θα κρατήσει το 5-4 για τη Βουλιαγμένη. Η Χριστίνα Τσουκαλά με γκολ στον παραπάνω σκοράρει για πρώτη φορά στο 3ο για το 6-4.

Στο ξεκίνημα του 4ου η Ξενάκη μειώνει σε 6-5. Η Μαρία Πάτρα ισοφαρίζει σε 6-6 στο 3.48' αλλά η Νικόλ Ελευθεριάδου στην επόμενη επίθεση "απαντά" για το 7-6! Η Άλκηστης Αβραμίδου σκοράρει στον παραπάνω για το 8-6 και με πέναλτι η αρχηγός θα "γράψει" το 9-6.

Η Μυριοκεφαλιτάκη κερδίζει και 3ο πέναλτι και θα το εκτελέσει η ίδια για το 10-6. Η Διαμαντοπούλου αποκρούει πέναλτι και η Μυριοκεφαλιτάκη "γράφει" το 11-6.

Τα οχτάλεπτα: 2-2, 3-2, 1-0, 5-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου , Μπενέκου, Ελευθεριάδου 2 , Κανετίδου, Αβραμίδου 2 , Σιούτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου 2 , Χαλδαίου, Βασιλική Πλευρίτου , Μυριοκεφαλιτάκη 3 , Τσουκαλά 2, Σταματοπούλου, Τορνάρου, Τριχά.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Αντιόπη Μελιδώνη): Κωτσιώνη , Ανδρεάδη, Χυδηριώτη, Μουστακαρία, Γιαννοπούλου 1, Ξενάκη 2, Νίνου , Μ. Πάτρα 1 , Κώτσια 1, Διαμαντοπούλου 1 , Κοντονή , Καϊάφα, Ε. Πατρα, Καλογεροπούλου, Σάντα.

 

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα