Διαμαντοπούλου στο gazzetta.gr: «Μας άνοιξε η όρεξη και για άλλα ευρωπαϊκά»

Διαμαντοπούλου στο gazzetta.gr: «Μας άνοιξε η όρεξη και για άλλα ευρωπαϊκά»

bet365

Η διεθνής τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Χρυσή Διαμαντοπούλου, που έχει κατακτήσει 4 ευρωπαϊκούς τίτλους με την ομάδα του Πειραιά μιλάει στο gazzetta.gr για την δύσκολη χρονιά, τα χρόνια στον Ολυμπιακό αλλά και την οδοντιατρική.

Το 2012 άφησε τον Πανιώνιο για να κατέβει στον Πειραιά προκειμένου να ενταχθεί στο δυναμικό του Ολυμπιακού.

Η Χρυσή Διαμαντοπούλου, ήταν τότε ένα μεγάλο ταλέντο ως τερματοφύλακας, και σήμερα σχεδόν δέκα χρόνια μετά από είναι η καλύτερη τερματοφύλακας της Ευρώπης και ίσως και η πιο σπουδαία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τότε στα 16 της χρόνια δεν είχε φανταστεί ότι θα έχει μια τέτοια καριέρα αλλά η αλήθεια είναι πως επέλεξε τον Ολυμπιακό για να πάρει τίτλους και για να εξελιχθεί. Στα σχεδόν 10 χρόνια της στον Ολυμπιακό έχει κατακτήσει 2 πρωταθλήματα Ευρώπης, από 1 Κύπελλο Ευρώπης και Σούπερ Καπ Ευρώπης, 7 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα και 1 Σούπερ Καπ Ελλάδος.

Όλα αυτά για μια κοπέλα που είναι μόλις 25, έχει σπουδάσει Ναυτιλιακά αλλά τώρα είναι στο 2ο έτος στην Οδοντιατρική Αθηνών και που θέλει όταν τελειώσει με το αγαπημένο της άθλημα να εξασκήσει το επάγγελμα.

Η Χρυσή Διαμαντοπούλου, η οποία υπερασπίστηκε την εστία του Ολυμπιακού και στους δυο νικηφόρους τελικούς της Ευρωλίγκα (2015, 2021), μια ημέρα μετά από τον θρίαμβο στη Βουδαπέστη μίλησε από την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας στο gazzetta.gr.

«Στο 4ο οχτάλεπτο τρώγαμε την μπάλα»

Η συζήτηση ξεκινάει... Θέμα φυσικά ο τελικός της προηγούμενης ημέρας. Πρώτη αντίδραση. «Δάκρυα χαράς. Απίστευτη αίσθηση», μας λέει αρχικά η Χρυσή και συνεχίζει: «Ήταν δύσκολος ο τελικός. Θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει κάποια λάθη και να είχαμε πιο εύκολο φινάλε.

Πάντως στο τελευταίο οχτάλεπτο είναι αλήθεια πως "τρώγαμε" την μπάλα στην άμυνα. Το πίστευα από την αρχή και ειδικά μετά από τη νίκη στον ημιτελικό ότι θα το πάρουμε».

Το καλοκαίρι η διοίκηση του Ολυμπιακού ΣΦΠ αποφάσισε να μην δηλώσει συμμετοχή λόγω covid-19 στα Κύπελλα Ευρώπης αλλά τελευταία στιγμή δηλώθηκαν στην Ευρώπη οι ομάδες πόλο ανδρών-γυναικών. Έαν η απόφαση ήταν διαφορετική το κεφάλαιο "Βουδαπέστη 2021" δεν θα είχε γραφτεί.

«Ήταν δύσκολη η κατάσταση. Είχαμε ακούσει για την Ευρώπη. Ήταν πολύ σημαντικό που παίξαμε. Όλα τα άλλα δεν έχουν πλέον σημασία. Η ομάδα του Ολυμπιακού πέρασε δύσκολα. Οι περισσότερες παίκτριες ήμασταν στην εθνική και είχαμε καιρό να βρεθούμε όλες μαζί στον Ολυμπιακό. Για μένα ήταν άθλος αυτό που έγινε μόνο με Ελληνίδες. Ήταν κάτι άπιαστο το ευρωπαϊκό και ήταν μαγικό όταν τα καταφέραμε», σημειώνει η Χρυσή.

«Το πρώτο ήταν στο σπίτι μας»

Η κουβέντα πάει στην κούπα του 2015 και θα γίνει σύγκριση μ' εκείνη του 2021. Η 25χρονη τερματοφύλακας μας λέει: «Το πρώτο ήταν πανέμορφο. Ήταν στο σπίτι μας μαζί με τον κόσμο μας. Δεν μπορώ να πω πιο είναι πιο σημαντικό. Έχει σημασία ότι το δεύτερο ήρθε μόνο με Ελληνίδες και με πολλές νεαρές παίκτριες. Η Τορνάρου που έπαιξε στον τελικό είναι μόλις 16! Έχει πολλά νέα κορίτσια η ομάδα».

«Στον Ολυμπιακό δεν χορταίνεις τίτλους»

Ο σοφός λαός λέει «τρώγοντας έρχεται η όρεξη» και η Χρυσή συμφωνεί μ'αυτό: «Αυτό που έχει σημασία μ' αυτή την ομάδα είναι πως έχει πολλά νέα κορίτσια και λαμπρό μέλλον. Θέλουμε και άλλα ευρωπαϊκά.

Στον Ολυμπιακό δεν χορταίνεις τίτλους. Με το που κατακτάς το ένα πας για το επόμενο. Ξέρουμε ότι έχουμε ποιότητα ως ομάδα και εμείς χάσαμε ότι χάσαμε. Δεν τα κέρδισαν οι άλλες ομάδες. Ναι τρώγοντας ανοίγει η όρεξη. Υπάρχει τρομερή χημεία στην ομάδα. Είμαστε πολύ δεμένες και αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα».

«Μεγάλωσα δίπλα στον Χάρη»

Ο Χάρης Παυλίδης δήλωσε μετά από τον θρίαμβο στη Βουδαπέστη ότι οι περισσότερες παίκτριες έγιναν από κορίτσια γυναίκες στον Ολυμπιακό. Μια από αυτές είναι και η Χρυσή Διαμαντοπούλου που παίζει από τα 16 της στον Ολυμπιακό.

Τι είναι όμως για εκείνη ο Χάρης; «Μου έχει μάθει πάρα πολλά. Μεγάλωσα δίπλα στον Χάρη. Είχαμε και καλές και κακές στιγμές, αυτά έχει ο αθλητισμός. Είναι ένας προπονητής με τρομερές γνώσεις. Μου έχει δώσει τρομερά εφόδια και με έχει εμπιστευτεί όλα αυτά τα χρόνια», τονίζει η Χρυσή και εν συνεχεία μας μιλάει για την κολλητή της στον Ολυμπιακό.

«Με όλα τα κορίτσια έχω πολύ καλές σχέσεις αλλά η κολλητή μου είναι η Μαργαρίτα Πλευρίτου. Πήγαμε μαζί στον Ολυμπιακό. Μεγαλώσαμε μαζί. Είχαμε κοινή πορεί και συνεχίζουμε. Στον αθλητισμό είναι πολύ ισχυρές οι φιλίες. Είναι δεσμοί ζωής. Έχω κερδίσει τρόπαια, έχω πανηγυρίσει μεγάλες νίκες αλλά αυτό που θα μείνει είναι και οι δεσμοί ζωής που δημιουργήθηκαν μέσα στην ομάδα», σημειώνει η Χρυσή.

«Κομμάτι της ζωής μου ο Ολυμπιακός»

Μεγάλωσε στον Ολυμπιακό και μας μιλάει γι' αυτό: «Ο Ολυμπιακός είναι πλέον ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Έχω μεγαλώσει μέσα στον σύλλογο. Ωρίμασα στον Ολυμπιακό και πήρα πολλά εφόδια που θα κουβαλάω σ' όλη μου τη ζωή.

Μέσα από αυτή την πορεία έχει διαμορφωθεί ο χαρακτήρας μου. Είναι υπέροχος και ο κόσμος της ομάδας. Μας έχεις λείψει πάρα πολύ. Δεν μπορούμε να παίζουμε με άδειες εξέδρες. Ξέρουμε ότι μας στηρίζει και θα συνεχίζει να στηρίζει τον ερασιτέχνη».

«Ζηλεύω τις ομάδες με σύγχρονα κολυμβητήρια»

Ο Ολυμπιακός αν και έχει 7 ευρωπαϊκούς τίτλους στο πόλο σε άνδρες και γυναίκες δεν έχει το δικό του κολυμβητήριο. «Σίγουρα ζηλεύω. Πάμε σε εγκαταστάσεις όπως αυτή της Σαμπαντέλ και λέμε τι ωραία θα ήταν να έχουμε και εμείς το δικό μας. Πιστεύω κάποια στιγμή θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές. Δεν ξέρω πότε. Οι ακαδημίες και τα παιδιά εκεί θέλουν τον χώρο και τον χρόνο τους για να δουλέψουν.

Δεν μπορεί να μην κάνουμε ούτε μια ώρα προπόνηση. Δεν ξέρω εάν θα είχαμε περισσότερα ευρωπαϊκά με δικό μας κολυμβητήριο. Ίσως. Εάν έχεις ποιότητα ως ομάδα και σε γκαράζ να κάνεις προπόνηση θα φτάσεις εκεί που πρέπει. Ένα νέο κολυμβητήριο δίνει όμως κίνητρο σ' όλους μας. Είναι ωραία να κάνεις προπόνηση σε μια νέα εγκατάσταση. Ανεβαίνει η ψυχολογία σου», τονίζει η Διαμαντοπούλου.

«Ερασιτεχνικό άθλημα για επαγγελματίες»

Το πόλο είναι ερασιτεχνικό άθλημα στην Ελλάδα αλλά οι πολίστες στις ομάδες που πρωταγωνιστούν πρέπει να λειτουργούν ως επαγγελματίες όσο αφορά τις προπονήσεις και τις υποχρεώσεις τους. Ζει όμως κάποια αθλήτρια από το πόλο σ' αυτή τη χώρα;

«Εξαρτάται τι θεωρεί ο καθένας άνετα», μας λέει αρχικά και συνεχίζει: «Το πόλο στην ουσία είναι επαγγελματικό όσο αφορά τις υποχρεώσεις αλλά είναι ερασιτεχνικό άθλημα στην Ελλάδα. Σε κάθε άθλημα υπάρχει και το τέλος ενός αθλητή.

Είτε λόγω ηλικίας, είτε λόγω κούρασης. Μπορείς να μην έχεις όρεξη να παίξεις κάποια στιγμή. Δεν θα μιλήσω για χρήματα. Δεν πρέπει να είσαι μονοδιάστατος άνθρωπος αλλά να κοιτάζεις και το αύριο. Εγώ είμαι ευχαριστημένη στον Ολυμπιακό. Είχα 1-2 προτάσεις για το εξωτερικό και παλαίοτερα είχε περάσει από το μυαλό μου να πάω μια χρονια για την εμπειρία. Πάντα όμως ήθελα να μείνω στον Ολυμπιακό».

«Θέλω να γίνω οδοντίατρος»

Η Χρυσή Διαμαντοπούλου που ξεκίνησε να παίξει δεξιά στην περιφέρεια και λόγω ύψους πέρασε στο τέρμα και θριάμβευσε παράλληλα με το πόλο έχει και σπουδές. «Ναι τελείωσα Ναυτιλιακά αλλά δεν ήθελα να ακολουθήσω αυτή την πορεία. Τώρα είμαι στο 2ο έτος στην οδοντιατρική στην Αθήνα. Μου αρέσει. Θέλω να τελειώσω και να ασχοληθώ με αυτό», μας λέει η Χρυσή.

Για το τέλος αφήσαμε να μας κάνει την αφιέρωση της για το ευρωπαϊκό: «Το αφιερώνω στον κόσμο μας, στην ομάδα αλλά και στην οικογένεια μου που πάντα με στηρίζει».

 

Τελευταία Νέα