Ελ.Πλευρίτου στο gazzetta.gr: «Θέλουμε ρεβάνς από την Σαμπαντέλ»

Αντώνης Πατσούρας
Ελ.Πλευρίτου στο gazzetta.gr: «Θέλουμε ρεβάνς από την Σαμπαντέλ»

bet365

Η 23χρονη διεθνής περιφερειακός του Ολυμπιακού, Ελευθερία Πλευρίτου, μιλάει στο gazzetta.gr για την "μάχη" της ομάδας για πρόκριση στο Final-4 της Euro League.

Την 8η πρόκριση του σε τελική φάση (Final-8, Final-4) της EuroLeague διεκδικεί από την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Σαμπαντέλ, η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού.

Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί το Σάββατο (27/2) στη Βαρκελώνη και ο επαναληπτικός στις 13 Μαρτίου στον Πειραιά.

Η ομάδα με τα 5 ευρωπαϊκά!

Ο Ολυμπιακός με την Σαμπαντέλ έχουν παίξει σε 2 τελικούς Ευρώπης. Το 2015 στον Πειραιά τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη, κατέκτησαν την κούπα, ενώ το 2019 ηττήθηκαν στον τελικό της Ισπανίας.

Η Σαμπαντέλ, που έχει κατακτήσει 5 φορές το τρόπαιο από το 2011 έως το 2019, είναι εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης αφού το 2020 η διοργάνωση δεν ολοκληρώθηκε λόγω του covid-19.

O Ολυμπιακός εκτός από την Σαμπαντέλ έχει ν' αντιμετωπίσει και την αγωνιστική απραξία αφού το πρωτάθλημα στην Ελλάδα έχει διακοπεί από τις αρχές Νοεμβρίου και θα ξεκινήσει μετά από το παιχνίδι της Ισπανίας, στις 4 Μαρτίου.

«Στο πίσω μέρος του μυαλού μας το 2019»

Η Ελευθερία Πλευρίτου, που ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Λεν Τρόφι το 2014 και το Τσάμπιονς Καπ το 2015, μίλησε στο gazzetta.gr για τα δυο παιχνίδια με τη Σαμπαντέλ που δίνουν πρόκριση στο Final-4.

Η 23χρονη διεθνής περιφερειακός μιλάει για τα "κλειδιά" της πρόκρισης, για την έλλειψη αγώνων αλλά και για τη... ρεβάνς.

Νιωθεις ότι η ομάδα χρωστάει κάτι στη Σαμπαντελ από τον τελικό του 2019;
«Το Σάββατο έχουμε έναν από τους δυο πολύ σημαντικούς αγώνες για την πρόκριση στο final 4 του Euro League και φυσικά εχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας το τελικό του 2019 . Αυτα τα δυο παιχνίδια θα είναι ρεβάνς για εμάς».

«Η άμυνα θα κρίνει πολλά»

Που πιστεύεις ότι θα κριθεί η πρόκριση;
«Προσωπικά πιστευω ότι η άμυνα θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο . Και οι δυο ομάδες είμαστε πολύ δυνατές και οι νίκες θα κριθούν στις λεπτομέρειες».

Ποσο δύσκολο είναι για εσάς χωρίς προπονήσεις να παλεύεται για πρόκριση στους «4» της Ευρώπης;
«Η αλήθεια είναι ότι είναι αρκετά δύσκολο. Δεν έχουμε καθόλου παιχνίδια αφού το πρωτάθλημα είχε σταματήσει από τον Νοέμβριο και όλες οι ομάδες ήταν εκτός πισίνας κοντά στους δυο μήνες. Αυτό συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα αφού τα πρωταθλήματα στις υπόλοιπες χώρες διεξάγονται κανονικά και αυτό είναι κάτι που τους δίνει πλεονέκτημα. Είναι διαφορετικό να έχεις μια σειρά από παιχνίδια και προπονήσεις πριν από τόσο σημαντικούς αγώνες».

Ποιο είναι το μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού σ' αυτά τα δυο παιχνίδια με την Σαμπαντέλ;
«Δεν θα ελεγα ότι υπάρχει κάποιο μεγάλο όπλο. Ο συνδυασμός της φυσικής κατάστασης , της διαχείρισης του άγχους και η άμυνα θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα».

 

Τελευταία Νέα