Γαλανίδης: «Οι εμφανίσεις στην Ουγγαρία θα μας βοηθήσουν στο Προολυμπιακό»

Gazzetta team
Γαλανίδης: «Οι εμφανίσεις στην Ουγγαρία θα μας βοηθήσουν στο Προολυμπιακό»

bet365

Πολλή καλή η εικόνα της Εθνικής στην Ουγγαρία με τον Κώστα Γαλανίδη να αναφέρει πως οι εμφανίσεις με Γαλλία, Ισπανία και Μαυροβούνιο θα βοηθήσουν την ομάδα στο Προολυμπιακό.

Η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών πετυχαίνοντας τρεις… ντουζίνες γκολ στο Ντέμπρεστεν (12-3 τη Γαλλία, 12-11 την Ισπανία και 12-7 το Μαυροβούνιο) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα προκριματικά της ευρωπαϊκής ζώνης του World League, με τον Κώστα Γαλανίδη να έχει ρόλο πρωταγωνιστή.

Ο αρχηγός του Απόλλωνα Σμύρνης, που μοιράστηκε τον χρόνο κάτω από τα γκολποστ με τον Μάνο Ζερδεβά, ήταν από τους βασικούς συντελεστές της εξαιρετικής παρουσίας της Εθνικής Ανδρών και της επίτευξης της πρόκρισης στο Super Final του World League.

Μάλιστα στον ημιτελικό με την φιναλίστ τόσο του πρόσφατου Ευρωπαϊκού όσο και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, Ισπανία, αναδείχτηκε, αγωνιζόμενος σε όλο το ματς, MVP της αναμέτρησης.

Ο Κώστας Γαλανίδης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος υδατοσφαίρισης της «ελαφράς ταξιαρχίας», www.apollonwaterpolo.gr, για την επιτυχία στην Ουγγαρία, για τα οφέλη που αυτή θα αποφέρει στην εθνική Ανδρών, αλλά και για τον μεγάλο στόχο της Ελλάδας, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην Α1 των Ανδρών, εκφράζοντας τη γνώμη ότι δεν θα είχε πρόβλημα να δίνει κάθε δύο ή τρεις μέρες αγώνες, ώστε το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί κανονικά.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Γαλανίδη:

Η εθνική πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στο Ντέμπρετσεν, φτάνοντας στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα προκριματικά της ευρωπαϊκής ζώνης του World League με τρεις νίκες. Ποιο ήταν το βασικό συστατικό της επιτυχίας και το ατού της ομάδας κατά τη γνώμη σου;

«Το βασικό συστατικό ήταν η ομαδικότητα και η θέληση για διάκριση από όλη την ομάδα! Το ατού μας ότι η ομάδα έχει παρά πολύ καλούς παίχτες, που σιγά σιγά “βρισκόμαστε” μεταξύ μας. Ως προς αυτό είχαμε κάποια πολύ καλά φιλικά με τους Ρουμάνους και τους Αμερικανούς, τα οποίας μας βοήθησαν αρκετά».

Ποιο είναι το έξτρα κέρδος για την Εθνική από αυτές τις εμφανίσεις στην Ουγγαρία;

«Σίγουρα οι εμφανίσεις στην Ουγγαρία θα μας βοηθήσουν παρά πολύ εν όψει της συνέχειας και του Προολυμπιακού τουρνουά τόσο από πλευράς ψυχολογίας όσο και ομοιογένειας. Έγινε ξεκάθαρο ότι “βρισκόμαστε”, “ ότι ξέρουμε πως μπορούμε να παίξουμε καλά και ότι μας υπολογίζουν και οι υπόλοιπες ομάδες. Οπότε όλα αυτά θα μας βοηθήσουν στο Ρότερνταμ».

Εσύ αναδείχθηκες κορυφαίος παίκτης του αγώνα στη σπουδαία νίκη με 12-11 επί της Ισπανίας στον ημιτελικό. Πως αισθάνθηκες όταν παρέλαβες στα χέρια σου το βραβείο του MVP;

«Αισθάνθηκα παρά πολύ χαρούμενος γιατί αυτό το βραβείο του MVP συνδυάστηκε με νίκη της ομάδας και πρόκριση στον τελικό επί της Ισπανίας, μιας ομάδας που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί. Το σημαντικό είναι να βοηθάω την ομάδα όσο περισσότερο μπορώ για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Η προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ξεκινά ξανά άμεσα, καθώς υπάρχει μπροστά το Προολυμπιακό Τουρνουά του Ρότερνταμ (14-21 Φεβρουαρίου) και η διεκδίκηση του μεγάλου στόχου της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου η Εθνική δίνει ανελλιπώς το «παρών» από το 1980. Είσαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρετε και τι πρέπει να κάνετε για να δώσει η Ελλάδα το «παρών» στην Ολυμπιάδα του Τόκιο;

«Η αλήθεια είναι ότι το Προολυμπιακό τουρνουά είναι, ίσως, η πιο δύσκολη διοργάνωση. Υπάρχει παρά πολύ μεγάλη πίεση και άγχος διότι ξέρεις ότι με ένα λάθος, με μια κακή εμφάνιση, μπορείς να βρεθείς εκτός Ολυμπιακών Αγώνων όσο καλή ομάδα και να είσαι. Επιπλέον υπάρχουν, πλέον, αρκετές ομάδες και αυτό που παρατηρούμε είναι ότι έχει κλείσει η ψαλίδα μεταξύ καλών – πολύ καλών ομάδων και κακών ή μετρίων ομάδων. Οπότε πρέπει να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι σε όλα τα παιχνίδια και να δείξουμε το πρόσωπο που δείξαμε στην Ουγγαρία»!

Τέλος, ποια είναι η γνώμη σου, ως αρχηγός του Απόλλωνα Σμύρνης, για την επανέναρξη της Α1 Ανδρών; Τι θέλεις να συμβεί;

«Μετά το Προολυμπιακό ευελπιστώ να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ίσως θα ήταν καλό να εμβολιαστούν – εφόσον υπάρχει τότε η δυνατότητα – όλοι οι αθλητές των ομάδων για να μπορέσει να γίνει και να ολοκληρωθεί χωρίς εμπόδια.

 

Τελευταία Νέα