Ολυμπιακός - Γιουγκ 8-9: «Λύγισε» στο φινάλε στη Ρώμη (vid)

Αντώνης Πατσούρας
Ολυμπιακός - Γιουγκ 8-9: «Λύγισε» στο φινάλε στη Ρώμη (vid)

bet365

Ο Ολυμπιακός αν και προηγήθηκε με 5-2 «λύγισε» στο 4ο οχτάλεπτο και γνώρισε την 1η ήττα του στο φετινό Champions Legaue από τη Γιουγκ.

Την πρώτη του ήττα στο Len Champions League γνώρισε ο Ολυμπιακός.

Η ομάδα του Πειραιά ηττήθηκε με 9-8 από τη Γιουγκ στο φινάλε του αγώνα της 3ης ημέρας του Α' ομίλου που φιλοξενήθηκε στην Όστια της Ρώμης και επιστρέφει στην Ελλάδα με 2/3 νίκες.

Ο Ολυμπιακός είναι με 6β στην 2η θέση αφού μπροστά του είναι η Γιουγκ (9) και βάσει λογικής αργότερα η Προ Ρέκο θα κερδίσει τη Σπαντάου και θα φτάσει και αυτή στους 9.

Οι επόμενοι αγώνες έχουν προγραμματιστεί για τον Μάρτιο. Η ομάδα του Θόδωρου Βλάχου έκανε μεγάλη προσπάθεια και βάσει της εικόνας του αγώνα το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία.

Η Γιουγκ έχει κρατήσει σχεδόν την ίδια ομάδα τα τελευταία χρόνια ενώ ο Ολυμπιακός έχει χάσει πολλούς βασικούς παίκτες που τον οδήγησαν στην κούπα το 2018 και στον τελικό το 2019. Αξίζει να σημειώσουμε ότι μόνο 4 έχουν παραμείνει από την ομάδα του 2018.

Ο παλιός παίκτης του Ολυμπιακού, ο Πάολο Ομπράνοβιτς, ήταν αυτός που με τα 4 γκολ του τον ... σκότωσε ενώ από την άλλη οι Πειραιώτες συνέχισαν να παίζουν καλή άμυνα αλλά δεν είχαν στο φινάλε καλές επιλογές στην επίθεση και ένα ... χέρι που να σκοτώνει.

Πριν από τους αγώνες ο ρεαλιστικός στόχος του Ολυμπιακού ήταν το 2/3 και το πέτυχε αλλά με την εμφάνιση κόντρα στη Γιουγκ έδειξε πως αν και αποδυναμωμένος έχει τα φόντα να κυνηγήσει την πρόκριση στο Final-8.

Συγκλονιστικό φινάλε

Στο 1ο οχτάλεπτο, το μοναδικό γκολ ήταν για τον Ολυμπιακό, και ήρθε στο 0.01'! Οι άμυνες κυριάρχησαν και η ομάδα του Πειραιά σκόραρε στο φινάλε με τον Κάκαρη σε μια προσπάθεια του στην κόντρα.

To 2o θα αρχίσει με γκολ (2-0) του Μουρίκη στον παραπάνω από την θέση του φουνταριστού. Ο Ολυμπιακός κράτησε τη Γιουγκ χωρίς γκολ για 12' αφού σκόραρε για πρώτη φορά στο 4.12' με τον παλιό παίκτη των Πειραιωτών, Πάολο Ομπράντοβιτς.

Άμυνα και Γενηδουνιάς!

Ο Καπότσης θα "απαντήσει" με γκολ (3-1) στο 2.47' (π/π) και η Γιουγκ θα μειώσει αμέσως με τον Γκαρσία σε 3-2. Με εύστοχο πέναλτι του Γενηδουνιά στα 27'' πριν τη λήξη του 2ου ο Ολυμπιακός θα φτάσει πάλι στο +2 (4-2).

Με νέο γκολ του Γενηδουνιά στην κόντρα η ομάδα του Πειραιά θα κλείσει το ημίχρονο όντας μπροστά με 5-2 (0.05').

«Καυτός» Ομπράντοβιτς

Στο ξεκίνημα του 3ου ο Πόπαντιτς θα αποκρούσει πέναλτι του Αργυρόπουλου και οι Κροάτες με τον Μερκούλοφ θα μειώσουν σε 5-3 και με τον Ομπράντοβιτς σε 5-4 στο 2.31' πριν το φινάλε.

Με το 3ο του γκολ ο Ομπράντοβιτς ισοφαρίζει σε 5-5 στο 1.33΄. Ο Ολυμπιακός θα βγάλει άμυνα στον λιγότερο αλλά δεν θα μπορέσει να σκοράρει στην επόμενη επίθεση και θα μείνει χωρίς γκολ στο 3ο.

Κράτησε το προβάδισμα

Η Γιουγκ θα προηγηθεί για πρώτη φορά στο παιχνίδι με τον Τομάσοβιτς (7-6) στο 7.09' αλλά ο Καπότσης θα ισοφαρίσει σε 6-6 στον παραπάνω στο 6.30. Στο 6.07' ο Γενηδουνιάς θα χρεωθεί με πέναλτι και ο Φάτοβιτς θα "γράψει" το 7-6.

Ο Ίρβινγκ με γκολ στον παραπάνω θα ισοφαρίσει σε 7-7 στο 5.26' και στο 3.07' ο Φάτοβιτς θα δώσει ξανά προβάδισμα (8-7) στους Κροάτες.

Ο Ολυμπιακός θα χάσει επίθεση στον παραπάνω με τον Αργυρόπουλο και ο Ομπράνοβιτς με το 4ο γκολ του στο 2.10' θα "σφραγίσει" τη νίκη (9-7). Οι Μπένιτς και Μουρίκης θα αποβληθούν με κόκκινη κάρτα.

Ο Μάριος Καπότσης θα μειώσει σε 9-8 (18'') που θα είναι και το τελικό σκορ. Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Ομπράντοβιτς με 4 και του Ολυμπιακού ο Καπότσης με 3. Χωρίς γκολ έμεινε ο διεθνής άσος της Γιουγκ, Αλέξανδρος Παπαναστασίου.

Τα οχτάλεπτα: 1-0, 4-2, 0-3, 3-4.

Για τον Ολυμπιακό αγωνίστηκαν οι: Ζερδεβάς, Ντάουμπε, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 2, Αργυρόπουλος, Πρέκας, Δερβίσης, Κάκαρης 1, Μουρίκης 1, Καπότσης 3, Χρυσοσπάθης, Ίρβινγκ 1, Γαλανόπουλος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα