Τσάμπιονς Λιγκ: Κληρώνει για τον Ολυμπιακό στη Ρώμη

Αντώνης Πατσούρας
Τσάμπιονς Λιγκ: Κληρώνει για τον Ολυμπιακό στη Ρώμη

bet365

Το μεσημέρι της Δευτέρας στη Ρώμη θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ στο πόλο ανδρών.

Το Τσάμπιονς Λιγκ πόλο ανδρών της σεζόν 2019-20 δεν ολοκληρώθηκε λόγω του covid-19 αλλά η διοργάνωση της σεζόν 2020-21 αρχίζει την Δευτέρα στην Ρώμη.

Το πρώτο... πιάτο του νέου Τσάμπιονς Λιγκ θα σερβιριστεί με την κλήρωση της φάσης των ομίλων που είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα (13:00) με την συμμετοχή του Ολυμπιακού.

Η ομάδα του Πειραιά που κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ το 2018 και το 2019 ήταν φιναλίστ μαζί με την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2019 Φερεντσβάρος θα είναι επικεφαλής στους 2 ομίλους των 6 που θα δημιουργηθούν.

Λόγω του covid-19 η LEN αποφάσισε να μειώσει τις ομάδες της φάσης των ομίλων από 16 σε 12. Ο Ολυμπιακός έχει κάρτα ελευθέρας και είναι απευθείας στους ομίλους ενώ η Βουλιαγμένη και ο Υδραϊκός θα παίξουν τον Νοέμβριο στα προκριματικά.

Το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ δεν θα διεξαχθεί με εντός και εκτός έδρας αγώνες αλλά σε δυο "φούσκες". Η μια στη Ρώμη και στο προπονητικό κέντρο της Όστια και η άλλη στη Βουδαπέστη.

Κάθε ομάδα θα δώσει 10 αγώνες και οι 8 (4+4) θα προκριθούν στο Final-4 που θα διεξαχθεί στο Ανόβερο (Γερμανία).

Κάθε όμιλος θα έχει ως έδρα μια "φούσκα". Στην πρώτη φάση, τον Δεκέμβριο, θα διεξαχθούν 3 αγώνες, στη δεύτερη τον Μάρτιο 4 αγώνες και στην τρίτη τον Απρίλιο θα έχουμε άλλους 3 αγώνες.

Οι ομάδες θα διαμένουν 5 ημέρες σε κάθε φάση στην "φούσκα" και θα δίνουν κάθε ημέρα αγώνα.

Όπως όλα δείχνουν, επειδή η μοναδική ιταλική ομάδα είναι η Προ Ρέκο, ο Ολυμπιακός θα κληρωθεί στο γκρουπ της Ρώμης αφού ως επικεφαλής ομίλου δεν μπορεί να "πάει" με την Φερεντσβάρος.

Στο γκρουπ που θα είναι το Ανόβερο (έδρα Final-8) θα δοθούν 3 αντί 4 εισιτηρίων.

Στην κληρωτίδα θα εισέλθουν 10 ομάδες που έχουν τις κάρτες ελευθέρας και τον Νοέμβριο θα προκριθούν άλλες 2. Φαβορί στα προκριματικά είναι η Μπρέσια και η Μλάντοστ.

Εκτός από την ομάδα του Θόδωρου Βλάχου στην κλήρωση θα μπουν οι: Φερεντσβάρος (Ουγγαρία), Προ Ρέκο (Ιταλία), Γιουγκ (Κροατία), Ανόβερο, Σπαντάου (Γερμανία), Μπαρτσελονέτα (Ισπανία), Μαρσέιγ (Γαλλία), Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία), Γιαντράν Χέρτζεκ Νόβι (Μαυροβούνιο).

 

Τελευταία Νέα