Αλεξάνδρα Ασημάκη: Κρεμάει το σκουφάκι της

Gazzetta team
Αλεξάνδρα Ασημάκη: Κρεμάει το σκουφάκι της

bet365

Στα 32 της χρόνια η Αλεξάνδρα Ασημάκη αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Μια από τις σπουδαιότερες πολίστριες όλων των εποχών στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, η Αλεξάνδρα Ασημάκη αποφάσισε να κρεμάσει το σκουφάκι της.

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη που πριν από λίγες εβδομάδες παντρεύτηκε και αποφάσισε να ασχοληθεί με την εκκμάθηση του αθλήματος στα νέα παιδιά στην οικογενειακή της επιχείρηση.

Έπαιξε ως φουνταριστή στη Βουλιαγμένη, στην ισπανική Αλκορκόν αλλά και στον Ολυμπιακό. Κατέκτησε 3 Τσάμπιονς Καπ, 3 Σούπερ Καπ Ευρώπης, 11 πρωταθλήματα Ελλάδος, 2 Κύπελλα Ελλάδος και 1 Κύπελλο Ισπανίας.

Με την εθνική ομάδα κατέκτησε το χρυσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2011 χρονιά όπου ψηφίστηκε καλύτερη παίκτρια στην Ευρώπη (LEN) αλλά και στον κόσμο (FINA).

Με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέκτησε επίσης 3 ασημένια μετάλλια σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και υπήρξε αρχηγός. Στην Α1 έχει την τιμή να είναι πρώτη σκόρερ όλων των εποχών.

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη γεννήθηκε το 1988 και ξεκίνησε να παίζει πόλο το 2004. Το 2008 συμμετείχε και κέρδισε την 8η θέση με την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Μεγάλη... Αλεξάνδρα του πόλο!

Αλεξάνδρα Ασημάκη: Η πρωταθλήτρια που ξεπέρασε τον Αλβέρτη σε ευρωπαϊκούς τίτλους

 

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα