Η Μεγάλη... Αλεξάνδρα του πόλο!

Αντώνης Πατσούρας
Η Μεγάλη... Αλεξάνδρα του πόλο!

bet365

Τόσες ερωτήσεις όσο και οι κούπες-μετάλλια της πολίστριας με το Νο7 σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο.

Τα έχει πάρει όλα και συνεχίζει κάθε χρόνο και με περισσότερη ... δίψα για τίτλους. Το παλμαρέ της είναι τόσο γεμάτο αλλά... χωράει και άλλα τρόπαια. Έχει 6 ευρωπαϊκά τρόπαια, με την Βουλιαγμένη και τον Ολυμπιακό. Τα 3 είναι Τσάμπιονς Λιγκ (2009, 2010, 2015) και τα άλλα 3 Σούπερ Καπ. Μετράει 8 συμμετοχές σε Final-4 στην Ευρώπη.

Στο νέο Pamestoixima.gr θα βρεις τον Μέσι για πρώτο σκόρερ σε μοναδικές αποδόσεις. Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Έχει κερδίσει 9 πρωταθλήματα Ελλάδος, ένα Κύπελλο Ελλάδος και ένα Κύπελλο Ισπανίας με την Αλκορκόν. Αυτά σε συλλογικό επίπεδο. Με το εθνόσημο στο σκουφάκι έχει κατακτήσει το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2011, τρία ασημένια μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (2010, 2012, 2018), το χρυσό στο World League (2005), το χρυσό στο Euro Cup (2018), άλλα 2 χάλκινα σε World League (2010, 12) και ένα χάλκινο στους Μεσογειακούς (2018). Όλα αυτά έως τα 30 της χρόνια...

Το 2011 ψηφίστηκε καλύτερη παίκτρια στον κόσμο από τη FINA και καλύτερη παίκτρια στην Ευρώπη από τη LΕΝ. Σε επίπεδο γυναικών έχει κατακτήσει 25+1 κούπες-μετάλλια σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο. Είναι η Αλεξάνδρα Ασημάκη, η οποία από το 2014 παίζει πόλο στον Ολυμπιακό, και απαντά σε 25+1 ερωτήσεις στο gazzetta.gr. Για τον αθλητισμό και τη ζωή της.

Αλεξάνδρα, τι θέλεις να σου φέρει το 2019;

«Υγεία πάνω απ' όλα. Στα αγωνιστικά, το 2019 θέλω τίτλους με την ομάδα μου, τον Ολυμπιακό, αλλά και μια καλή θέση με την εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Σίγουρα στον Ολυμπιακό οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες και κάθε χρόνο θέλουμε να κερδίζουμε τα πάντα».

Πόσο εφικτό είναι το τρεμπλ για τον Ολυμπιακό;

«Η αλήθεια είναι ότι η Βουλαιγένη έχει ενισχυθεί. Έχει μια καλή τερματοφύλακα που κάνει τη διαφορά. Από εκεί και πέρα η δική μας ομάδα και φέτος είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Αυτό είναι μια επιτυχία της διοίκησης αφού έχει κρατήσει τον ελληνικό κορμό και έχει πάρει καλές ξένες. Σίγουρα στόχος είναι το νταμπλ στην Ελλάδα».

Η Ευρώπη έχει δυσκολέψει πολύ;

«Στην Ευρώπη όντως τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Πολλές ομάδες έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Πρώτος στόχος είναι να περάσουμε τον όμιλο που έχουμε μέσα στον μήνα. Ο Ολυμπιακός πρέπει να συνεχίσει στο κορυφαίο επίπεδο. Σίγουρα θα θέλαμε ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο».

Ο Ολυμπιακός είναι για σένα ο αθλητικός... παράδεισος;

«Φυσικά και είναι. Είναι ευλογία για κάθε αθλητή να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ στην Ευρώπη. Οι συνθήκες εδώ είναι ιδανικές. Σ' αυτές τις δύσκολες εποχές ο Ολυμπιακός μας παρέχει ασφάλεια για να δουλεύουμε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ο Ολυμπιακός διαφημίζει την Ελλάδα σ' όλη την Ευρώπη. Πέρσι η ομάδα των Ανδρών πήρε το Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό ήταν μια μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα και φυσικά για τον Ολυμπιακό».

Από ποια παίκτρια έχεις φάει το περισσότερο ξύλο;

«Από την Αμερικανίδα την Melissa Seidemann».

Γιατί επέλεξες να είσαι φουντατιστή;

«Ξεκίνησα ως αμυντικός. Πριν ήμουν στην κολύμβηση και ήμουν πρωταθλήτρια στο πρόσθιο. Μετά όμως ήθελα να παίξω ως φουνταριστή. Εκείνη την εποχή αυτή η θέση ήθελε βαριά και μεγάλα κορμιά. Εγώ ήμουν μικρόσωμη αλλά δούλεψα πάρα πολύ για να πετύχω. Έφαγα βέβαια και... σφαλιάρες. Το πόλο σήμερα έχει αλλάξει πολύ».

Ποια είναι η κολλητή σου στο χώρο;

«Είμαι πολύ κοντά με την Άλκηστη Αβραμίδου και την Έλενα Κούβδου».

Εάν δεν ήσουν πολίστρια τι θα ήσουν;

«Πολλά ήθελα να γίνω όταν ήμουν μικρή. Θα ήμουν μάλλον δικηγόρος».

Ποιον αθλητή έχεις ζηλέψει;

«Δεν έχω ζηλέψει κάποιον. Θαυμάζω τον Πετρούνια που είναι σπουδαίος και έχει τεράστια ψυχικά αποθέματα. Επίσης τον Σπύρο Γιαννιώτη και τον Ρότζερ Φέντερερ».

Για ποιο λόγο θα ήθελες να σε θυμάται ο κόσμος όταν σταματήσεις;

«Αγαπάω αυτό που κάνω και έχω δώσει και την ψυχή μου για να τιμήσω τις ομάδες μου. Είναι σπουδαίο να σε εκτιμούν συμπαίκτες και αντίπαλοι άσχετα εάν σε συμπαθούν. Έχω κερδίσει πολλά ως άνθρωπος μέσα από τον αθλητισμό. Έχω πετύχει επίσης αυτά που άλλοι αθλητές μόνο ονειρεύονται. Είναι ένας χώρος που δεν θα ήθελα να τον αφήσω. Θα μου άρεσε και η προπονητική αλλά είναι νωρίς ακόμη για τέτοιες σκέψεις».

Αλήθεια, πόσα χρόνια θα παίζεις ακόμη;

«Όσο μπορώ. Σίγουρα έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κάθε χρόνο βάζω νέους στόχους».

Η λέξη Σανγκάη τι σου φέρνει στο μυαλό;

«Μαγικές στιγμές. Εκεί κατακτήσαμε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ήταν μια τεράστια επιτυχία για την καριέρα μου και γενικά για την Ελλάδα. Τέτοιες στιγμές ονειρεύεσαι να ζήσεις όταν ξεκινάς τον αθλητισμό. Να ακούς τον εθνικό ύμνο της χώρας σου και να είσαι στο βάθρο. Στο ψηλότερο σκαλί. Είμαι τυχερή και ευλογημένη που το έζησα».

Τι έκανες το καλοκαίρι του 2004 όταν η εθνική ομάδα κατακτούσε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

«Φυσικά έβλεπα τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τους ζούσα έντονα. Ήμουν μέσα στο κρίσιμο παιχνίδι (ημιτελικός) με την Αυστραλία. Πριν από 2 χρόνια είχε αφήσει την κολύμβηση για το πόλο. Το 2004 ήταν η πρώτη μου χρονιά στην εθνική Νεανίδων και είχαμε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μπάρι».

Είναι απωθημένο ενα ολυμπιακο μετάλλιο;

«Ναι. Η εθνική ομάδα της Ελλάδος είναι από τις πιο επιτυχημένες στον κόσμο αλλά είναι 8 χρόνια εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων. Η πρόκριση είναι δύσκολη στις γυναίκες. Ελπίζω να τα καταφέρουμε αυτή τη φορά και να είμαστε στο Τόκιο. Έχουν αυξηθεί και οι ομάδες».

Μετά από το πόλο έχεις σκεφτεί πως θα ζήσεις;

«Θέλω να πάρω το πτυχίο μου από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είμαι στο τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού. Αφορά τις δημόσιες σχέσεις. Θα ήθελα να συνδυάσω το άθλημα μου μ' αυτό τον τομέα».

Θα σου αρέσει το... προσωνύμιο "θηλυκός Σπανούλης";

«Ναι θα μου άρεσε. Είναι τεράστιος παίκτης, παίζει στον Ολυμπιακό και έχουμε το ίδιο νούμερο στη φανέλα. Το Νο7».

Η Αλεξάνδρα σκέφτεται να κάνει οικογένεια;

«Σαφώς. Είναι κάτι που το θέλω πολύ».

Ιδανικός προορισμός σου για χειμώνα;

«Το χειμώνα δεν υπάρχει χρόνος για αποδράσεις. Θέλω πάντως ένα χειμώνα να πάω σ' ένα νησί να δω πως είναι».

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου σχεδιαστής μόδας;

«Ο Καρλ Λάγκερφελντ».

Τι... γουρουνιά κάνεις σε σχέση με το φαγητό;

«Δεν κάνω πολλές. Μου αρέσει το καλό φαγητό και το θεωρώ απόλαυση. Είναι πολλά πάντως τα φαγητά που μ' αρέσουν. Περισσότερο τα μαγειρευτά. Μου αρέσει να μαγειρεύεω. Όταν καλώ στο σπίτι φίλους φτιάχνω ολόκληρο μενού».

Ποιο είναι το αγαπημένο σου άρωμα;

«Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο. Γενικά δεν μου αρέσουν πολύ. Μου άρεσει το άρωμα της καθαριότητας. Το σαπούνι».

Εάν έφευγες για να πας στη ζούγκλα ποιον ή ποια θα ήθελες μαζί σου;

«Γενικά δεν μου αρέσουν οι ζούγκλες. Θα διάλεγα έναν πολύ γενναίο».

Θα δήλωνες συμμετοχή σε κάποιο παιχνίδι επιβίωσης;

«Όχι».

Ποιο είναι το ωραιότερο ταξίδι της ζωής σου;

«Νιώθω ότι δεν το έχω κάνει ακόμη».

Η πολιτική σε ενδιαφέρει ή σε απωθεί;

«Μ' ενδιαφέρει πολύ. Όλοι πρέπει να συμμετέχουμε στα κοινά. Είναι κατακριτέο για μένα να μην ψηφίζεις».

Τι προγράμματα παρακολουθείς στην τηλεόραση;

«Δεν βλέπω τηλεόραση. Δεν έχω πολύ χρόνο. Γενικά μου αρέσει ο κινηματογράφος».

 

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα