LEN Champions League: Μείωση του αριθμού των ομάδων τη νέα σεζόν

Gazzetta team
LEN Champions League: Μείωση του αριθμού των ομάδων τη νέα σεζόν

bet365

Η LEN λόγω της πανδημίας μειώνει τις ομάδες του Champions League από 16 σε 12 για την περίοδο 2020-21.

Σε μείωση του αριθμού των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο νέο Champions League της υδατοσφαίρισης ανδρών προχωράει η LEN.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία αποφάσισε ότι λόγω του covid-19 μπορεί να υπάρξουν νέα προβλήματα και προκειμένου να βοηθήσει και τις ομάδες να μειώσουν τα έξοδα από τα ταξίδια μειώνει τις ομάδες από 16 σε 12.

Έτσι θα σχηματιστούν 2 όμιλοι των 6 ομάδων και στη συνέχεια από τις 3 έως τις 5/6/2021 θα διεξαχθεί το Final-8 στο Ανόβερο της Γερμανίας.

Από τον ένα όμιλο θα προκριθούν οι 4 πρώτες ομάδες και από τον άλλοι οι 3 και το Ανόβερο. Έως το 2020 υπήρχαν 2 όμιλοι των 8 ομάδων και τα ταξίδια για κάθε ομάδα ήταν 7 στον όμιλο.

Φέτος κάθε ομάδα θα έχει 5 εκτός έδρας παιχνίδια.

Η LEN ανακοίνωσε και τις ομάδες που έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν την κάρτα ελευθέρας (πρέπει να απαντήσουν ως τον Αύγουστο) και αυτές είναι ο Ολυμπιακός, η Προ Ρέκο, η Φερεντσβάρος, η Γιουγκ, η Μαρσέιγ, η Ντιναμό Τιφλίδας, η Σπαντάου, το Ανόβερο, η Μπαρτσελονέτα και η Γιαντράν Χέρτζεκ Νόβι.

Εάν κάποια ομάδα δεν δηλώσει συμμετοχή η κάρτα ελευθέρας θα πάει σε μια επιλαχούσα που θα είναι είτε η Μλάντοστ, είτε η Ζόλνοκ. Από τον προκριματικό όμιλο θα προκριθούν 2 ομάδες.

Οι αγώνες των ομίλων θα ξεκινήσουν στις 10-11 Νοεμβρίου. Η αντίστοιχη διοργάνωση στις γυναίκες, χωρίς αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής, θα αρχίσει στις 27-29 Νοεμβρίου.

 

Τελευταία Νέα