ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Βλάχος: «Ανεπίτρεπτο να δεχόμαστε γκολ στην κόντρα»

Βλάχος: «Ανεπίτρεπτο να δεχόμαστε γκολ στην κόντρα»

Βλάχος: «Ανεπίτρεπτο να δεχόμαστε γκολ στην κόντρα»

Στα γκολ που δέχθηκε η Εθνική στην κόντρα ενώ ήταν με παίκτη παραπάνω, στάθηκε ον Ομοσπονδιακός προπονητής, Θοδωρής Βλάχος μιλώντας για την ήττα από την Ιταλία στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Βαρύ ήταν το κλίμα στις τάξεις της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των Ανδρών, μετά την ήττα από την Ιταλία στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βουδαπέστης. Τόσο η τεχνική ηγεσία, όσο και οι διεθνείς μας ήταν απογοητευμένοι για τα επαναλαμβανόμενα λάθη που έφεραν το αρνητικό αποτέλεσμα, ωστόσο στις δηλώσεις τους επεσήμαναν ότι τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα και έριξαν το βάρος στα επόμενα ματς του ομίλου με Γεωργία και Γαλλία, στα οποία η νίκη είναι μονόδρομος.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος τόνισε για τις αιτίες της ήττας από την παγκόσμια πρωταθλήτρια: "Δεχθήκαμε γκολ πάλι με ίδιους τρόπους, όπως στα τελευταία ματς με τους Ιταλούς. Γκολ στην κόντρα ενώ εμείς ήμασταν με παίκτη παραπάνω, πράγμα που είναι ανεπίτρεπτο σε αυτό το επίπεδο και τρία σουτ έξω από τα 6-7 μέτρα. Παράλληλα είχαμε ξανά πολύ χαμηλό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω και δεν βρίσκαμε εύκολα τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η ιταλική άμυνα παρέμεινε σκληρή σε όλο το ματς και εμείς κάναμε πολλά λάθη".

Για το τι σημαίνει αυτή η ήττα για την Εθνική ομάδα εν όψει της συνέχειας, ο κ. Βλάχος δήλωσε: "Ο πρώτος μας στόχος ήταν να μπούμε στην οκτάδα και είμαστε μέσα σε αυτόν. Ας κερδίσουμε τώρα τα δύο επόμενα ματς και θα δούμε ποιον αντίπαλο θα έχουμε στην επόμενη φάση (σ.σ. στα χιαστί). Το βασικό ζητούμενο για μας είναι να βελτιώσουμε στη συνέχεια το παιχνίδι μας και κυρίως τον τρόπο που κάνουμε επίθεση. Πρέπει να παίρνουμε πιο σωστές αποφάσεις και να αποκτήσουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση".