Οι πρωταθλητές κόσμου Ιταλοί κέρδισαν με 9-6 την Ελλάδα στον Πειραιά (pics)

Αντώνης Πατσούρας
Οι πρωταθλητές κόσμου Ιταλοί κέρδισαν με 9-6 την Ελλάδα στον Πειραιά (pics)

bet365

Δίκαια νίκη για την Ιταλία στην πρεμιέρα του World League.

Την ήττα με 9-6 από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία γνώρισε η Ελλάδα στην πρεμιέρα της στο World League που "φιλοξενήθηκε" στο κολυμβητήριο του Πειραιά.

Οι Ιταλοί αν και είχαν απουσίες δεν άφησαν περιθώρια στην Ελλάδα η οποία είχε πολύ άσχημο ποσοστό στον παραπάνω (1/10 και 5/9 η Ιταλία) αλλά προσπάθησε για το καλύτερο στο πρώτο της παιχνίδι μετά από το Παγκόσμιο της Κορέας.

Η ομάδα του Σάντρο Καμπάνια, που έφτασε στην Ελλάδα με 11 μέλη επιτελείο (!), έπαιξε με "αέρα" και δεν δυσκολεύτηκε σε κανένα σημείο του αγώνα.

Η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να προπονηθεί για μεγάλο διάστημα μαζί πριν από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης αλλά κακά τα ψέματα ο μεγάλος στόχος είναι το προ ολυμπιακό του Ρότερνταμ τον Μάρτιο που θα κρίνει και την παρουσία της ομάδας τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Έως τότε ο προπονητής της ομάδας θα πρέπει να καλεί πιο συχνά καμπ προετοιμασίας για να δουλέψουν όλοι οι παίκτες και φυσικά εκείνοι που είναι στο εξωτερικό και είναι οι Φουντούλης, Βλαχόπουλος, Παπαναστασίου, Καπότσης.

Η ΚΟΕ θα πρέπει να βρει τρόπους να εξασφαλίζονται άδειες γιατί προέχει το εθνικό συμφέρον...

Ταλέντο στην ομάδα υπάρχει, σαφώς όχι όσο τα προηγούμενα χρόνια, που υπήρχαν πολλές καλές επιλογές για κάθε θέση αλλά ο δρόμος για το Τόκιο είναι ανοιχτός.

Η εθνική ομάδα δεν πρέπει να έχει σχέση με συμφέροντα και μικροπολιτική. Όλοι κρίνονται και όλοι θα κριθούν. Αυτοί που παίρνουν αποφάσεις, εκείνοι που τις εκτελούν και αυτοί που ζητούν από παράγοντες του αθλητισμού που δεν έχουν σχέση με την ΚΟΕ να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις ακόμη και για το σύστημα της ομάδας...

Ο αγώνας

H εθνική θα φτάσει στο ημίχρονο όντας πίσω στο σκορ με 5-2. Αν και ισοφάρισε σε 2-2 με τον Αργυρόπουλο δέχτηκε 3 γκολ στη σειρά από τους Ντι Φούλβιο, Ρεντσούτο και Λουόνγκο!

Στο 3ο οχτάλεπτο ο "καυτός" Γενηδουνιάς με 2 συνεχόμενα γκολ μείωσε σε 5-4 στο 5.13' ενώ ο Ζερδεβάς αποκρούει στο 4.55' χτύπημα πέναλτι του Αϊκάρντι.

Οι Ιταλοί κερδίζουν όμως και 2ο πέναλτι στη σειρά με τον Ντι Φούλβιο (το έκανε ο Μουρίκης) και στο 1.26 ο Λουόνγκο "γράφει" το 6-4.

Η Ελλάδα τελειώνει το 3ο με 0/9 στον παραπάνω (!) και είναι στο -2.

Οι Ιταλοί ξεκινούν με γκολ του Αϊκάρντι στο 5.45 για το 7-4 και ο Ρεντσούτο στον παραπάνω το 8-4. Ο Αργυρόπουλος με πέναλτι θα μειώσει σε 8-5 στο 3.43 αλλά στο 1.20' ο Γάλλος που έγινε Ιταλός, ο Μποντέγκας θα πετύχει το 9-5.

Ο Αργυρόπουλος στο 53'' θα μειώσει στον παραπάνω σε 9-6 που θα είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Στο κολυμβητήριο παραβρέθηκε ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος με πολλά μέλη του ΔΣ, ο ΓΓΑ και παλιός αθλητής της υδατοσφαίρισης Γιώργος Μαυρωτάς αλλά και αρκετοί... μνηστήρες.

Στα πολύ θετικά η παρουσία εκατοντάδων παιδιών από Ακαδημίες πόλο σωματείων της Αθήνας και του Πειραιά. Δυστυχώς τα κολυμβητήρια δεν γεμίζουν στους εγχώριους και ευρωπαϊκούς αγώνες με παιδιά που αγαπούν το άθλημα και σίγουρα θα μάθουν περισσότερα από έναν ποιοτικό αγώνα παρά από μια προπόνηση.

Στα θετικά και η παρουσία του Σάντρο Καμπάνια στην Ελλάδα. Ενός προπονητή στα καλά χρόνια της χώρας που οδήγησε την εθνική ανδρών της Ελλάδος στην 3η θέση στο Παγκόσμιο του 2005 και στην 4η το 2003 αλλά και στην 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Άλλες εποχές, ωραίες αλλά με το χρήμα να ρέεει άφθονο με τον Καμπάνια να προσφέρει πολλά αλλά να έχει αμοιβή βασιλική.

Στα αρνητικά η μη μετάδοση του σημαντικού αγώνα από την ΕΡΤ.

Τα οχτάλεπτα: 1-1, 1-4, 2-1, 2-3

ΕΛΛΑΔΑ (Θόδωρος Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καπότσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 3, Μουρίκης, Κολόμβος, Γούνας, Γκιουβέτσης, Γαλανίδης.

ΙΤΑΛΙΑ (Σάντρο Καμπάνια): Ντε Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 1, Λουόνγκο 3, Κανέτα, Ντι Σόμα, Βελότο, Ρεντσούτο 2, Νταμόντε, Φιγκάρι, Μποντέγκας 1, Αϊκάρντι 2, Ντόλτσε, Νικόσια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα