Σαμπαντέλ-Ολυμπιακός 13-11

Αντώνης Πατσούρας
Σαμπαντέλ-Ολυμπιακός 13-11

bet365

Η Σαμπαντέλ κέρδισε με 13-11 τον Ολυμπιακό και κατέκτησε το 5ο τρόπαιο της. Κακή η διαιτησία, κακός και ο Ολυμπιακός που προηγήθηκε με 11-8 αλλά έχασε το παιχνίδι!

Με όπλο της την διαιτησία (11-3 αποβολές) και με το καθαρό μυαλό στα σημεία που η μπάλα... έκαιγε η Σαμπαντέλ κέρδισε με 13-11 τον Ολυμπιακό στην έδρα της και κατέκτησε την Ευρωλίγκα για 5η φορά στην ιστορία της.

Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη που δεν έπαιρνε σφυρίγματα σ' όλο το παιχνίδι και κέρδισε τη 2η αποβολή της στο 3ο οχτάλεπτο είχε πολύ καλά διαστήματα αλλά ... λύγισε στο φινάλε.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 8-11 στο 5'17 πριν το τέλος, έχασε πέναλτι με την Ελευθερία Πλευρίτου στο 9-11 και δέχτηκε ένα σερί 5-0 σε 5' που έδωσε στη Σαμπαντέλ το τρόπαιο. O Ολυμπιακός έχασε ένα δικό του τρόπαιο μέσα από τα χέρια του και επέτρεψε στη Σαμπαντέλ να κρατήσει απόρθητο το "κάστρο" της.

Σαφώς και εάν το Final-4 είχε διεξαχθεί στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός θα ήταν Πρωταθλητής Ευρώπης.

Η Σαμπαντέλ έκανε το παιχνίδι και οι διαιτητές πίεσαν ψυχολογικά τον Ολυμπιακό. Στα δύσκολα όταν η μπάλα... έκαιγε ο Ολυμπιακός δεν είχε την παίκτρια που θα κάνει την διαφορά. Έμεινε στο +3 και έχασε ένα δικό του παιχνίδι. Καθοριστικό ήταν το πέναλτι της Πλευρίτου, η οποία δεν έχει και το καλύτερο ποσοστό, και με μια χλιαρή εκτέλεση επέτρεψε στην τερματοφύλακα της Σαμπαντέλ να αποκρούσει.

Στα 3' πριν το τέλος το σκορ ήταν 11-10 υπέρ του Ολυμπιακού και εάν σκόραρε από την... άσπρη βούλα ίσως το παιχνίδι να είχε τελειώσει υπέρ του Ολυμπιακού.

Η ισπανική ομάδα που "ξηλώθηκε" για ν' αναλάβει τη διοργάνωση για πολλοστή φορά μέσα στην δεκαετία εκμεταλλεύτηκε την έδρα και τα υπερβολικά υπέρ της σφυρίγματα και πήρε αυτό που άξιζε μόνο στο 4ο αλλά καθοριστικό οχτάλεπτο.

Ο Ολυμπιακός έπαθε μπλακ άουτ για 5' και δεν μπόρεσε να φέρει στην Ελλάδα το 6ο τρόπαιο. Φυσικά ήταν υπέρβαση για τον Ολυμπιακό η απόδοση του με κόντρα διαιτησία για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα αλλά το παιχνίδι τελειώνει στο 32' και όχι στο 27'.

Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός

Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με 2-0 και έβαλε δύσκολα στις ισπανίδες. Η Σαμπαντέλ αντέδρασε αλλά ο Ολυμπιακός με γκολ της Ασημάκη στην αρχή του 2ου έκανε και πάλι το +2 (4-2).

Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη ... σίγασε και η Σαμπαντέλ βρήκε την ευκαιρία με 2 "αναπάντητα" γκολ να ισοφαρίσει σε 4-4 αλλά ακόμη δεν είχε πάρει προβάδισμα.

Το σκορ πήγαινε γκολ γκολ και η Σαμπαντέλ προηγήθηκε για πρώτη φορά με 8-7 στο 3'42 του 3ου.

Στη συνέχεια η Ασημάκη κερδίζει πέναλτι και η Αβραμίδου που έπαιξε και πάλι με έντονους πόνους στη μέση ισοφάρισε σε 8-8.

Ο Ολυμπιακός με ... κεραυνό της Τσουκαλά κάνει το 9-8 και η Σταματοπούλου αποκρούει σουτ της Γκαρσία και κρατά μπροστά την ομάδα της στο φινάλε του 3ου.

Όλα κρίθηκαν στο φινάλε

Η ομάδα του Πειραιά με δυο γκολ από την Πλευρίτου και την Μπάγκλινγκ φτάνει στο 11-8 με τον Ολυμπιακό να τελειώνει ένα σερί 4-0!

Η Σαμπαντέλ με γκολ της Ορτίθ και της Φόρκα μειώνει σε 11-10 σε 49΄΄ αλλά ο Ολυμπιακός κερδίζει πέναλτι με την Μπάγκλινκ.

Η Ελευθερία Πλευρίτου αναλαμβάνει να το εκτελέσει και μετά από μεγάλη καθυστέρηση, λόγω του ότι οι παίκτριες της Σαμπαντέλ ήταν πολύ κοντά της, εκτελεί και επιτρέπει στην τερματοφύλακα ν' αποκρούσει.

Η Νιούσχουλ ισοφαρίζει σε 11-11 και ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε ν' αντιδράσει χάνοντας το τρόπαιο.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 4-3, 2-3, 5-2

Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Μπάγκλινγκ (περιφέρεια), 0-2 Μπάγκλινγκ (π.π.), 1-2 Μπ. Ορτίθ (περιφέρεια), 1-3 Ελευθεριάδου (περιφέρεια), 2-3 Γκαρσία (π.π.), 2-4 Ασημάκη (φουνταριστός), 3-4 Εσπάρ (κόντρα), 4-4 Νιούσχουλ (π.π.), 4-5 Τσουκαλά (περιφέρεια), 5-5 Νιούσχουλ (π.π.), 5-6 Μπάγκλινγκ (μπάσιμο), 6-6 Μπ. Ορτίθ (περιφέρεια), 6-7 Ελευθ. Πλευρίτου (περιφέρεια), 7-7 Φόρθα (π.π.), 8-7 Νιούσχουλ (κόντρα), 8-8 Αβραμίδου (πέναλτι), 8-9 Τσουκαλά (περιφέρεια), 8-10 Ελευθ. Πλευρίτου (περιφέρεια), 8-11 Μπάκλινγκ (π.π.), 9-11 Φόρθα (περιφέρεια), Ματ. Ορτίθ 10-11 (περιφέρεια), 11-11 Νιούσχουλ (π.π.), 12-11 Μπ. Ορτίθ (π.π.), 13-11 Στέφενς (π.π.).

Η Σαμπαντέλ είχε 7/11 με παίκτρια παραπάνω, 4 γκολ από την περιφέρεια και 2 στην κόντρα. Ο Ολυμπιακός είχε 2/3 με παίκτρια παραπάνω, 1/2 πέναλτι, 6 γκολ από την περιφέρεια, 1 με μπάσιμο και 1 από θέση φουνταριστού.

Διαιτητές: Μάους (Γερμανία), Ναούμοφ (Ρωσία)

Οι συνθέσεις:

ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ (Νταβίντ Πάλμα): Έστερ, Ματ. Ορτίθ 1, Εσπάρ 1, Μπ. Ορτίθ 3, Χ. Φάρε, Στέφενς 1, Κόρντομπες, Γκαρσία 1, Φόρθα 2, Νιούσχουλ 4, Ντομενέτς, Λέιτον, Α. Φάρε

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Σταματοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 2, Έγκενς, Ελευθεριάδου 1, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Μαργ. Πλευρίτου, Γκόφερς, Μπάκλινγκ 4, Τσουκαλά 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Δουρέκα

 

Τελευταία Νέα