Κατσούλης: «Δίνω ελαφρύ προβάδισμα στον Ολυμπιακό»

Αντώνης Πατσούρας
Κατσούλης: «Δίνω ελαφρύ προβάδισμα στον Ολυμπιακό»

bet365

Ο πολύπειρος προπονητής Γιώργος Κατσούλης αναλύει στο gazzetta.gr τον ημιτελικό του Ολυμπιακού με την Βουλιαγμένη.

Μια ημέρα έμεινε για την έναρξη του Final-4 της Ευρωλίγκα στο Σαμπαντέλ της Ισπανίας.

Οι τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης στην υδατοσφαίριση γυναικών θα διασταυρώσουν τα "ξίφη" τους στην πόλη της Καταλονίας στις 19 και 20 Απριλίου με έπαθλο την κούπα!

Το Final-4 για 3η φορά στην ιστορία έχει 2 ελληνικές ομάδες και στον τελικό του Σαββάτου θα υπάρξει εκπροσώπηση της χώρας μας αφού στον ημιτελικό της Παρασκευής (12:30) θα παίξουν ο Ολυμπιακός με τη Βουλιαγμένη.

Το gazzetta.gr μια ημέρα πριν από τον ελληνικό "εμφύλιο" μίλησε με έναν άνθρωπο που έχει τεράστια εμπειρία ως προπονητές τόσο σε άνδρες όσο και γυναικές, ο οποίος μάλιστα το 2003, οδήγησε τη Βουλιαγμένη στην κατάκτηση του Λεν Τρόφι.

Ο Γιώργος Κατσούλης έχει συνδέσει το όνομα του με τον Ολυμπιακό, την Βουλιαγμένη, την Γλυφάδα αλλά και τον Εθνικό.

«Αδύναμος κρίκος η Πάντοβα»

Ξεκινώντας την κουβέντα μας του ζητήσαμε να μας κάνει μια γενική εκτίμηση για το Final-4 πριν εισέλθουμε στα του "εμφυλίου". Ο Γιώργος Κατσούλης ο οποίος έχει 7 συμμετοχές σε τελικές φάσεις στην Ευρώπη σε άνδρες και γυναίκες είπε: «Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός και η Σαμπαντέλ είναι ένα επίπεδο πιο πάνω από τις άλλες δυο ομάδες. Από την άλλη ο χρόνος μέσα στη χρονιά δούλευε και δουλεύει υπέρ της Βουλιαγμένης. Ο αδύναμος κρίκος είναι η Πάντοβα αλλά η εμπειρία μου, μου έχει δείξει ότι τις ιταλικές ομάδες δεν πρέπει να τις υποτιμάς. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία σε αυτά τα ματς είναι η ψυχολογική προετοιμασία των ομάδων».

«Η έδρα είναι... ατού»

Όταν έμαθε ότι η τελική φάση θα διεξαχθεί στο Σαμπαντέλ μέσα του κατάλαβε ότι οι περισσότερες ελπίδες κατάκτησης είναι για την ομάδα της Βαρκελώνης. Σήμερα λέει: «Η έδρα είναι ατού. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και επηρεάζει αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Είναι καλή ομάδα η Σαμπαντέλ αλλά η έδρα την βοηθάει ακόμη περισσότερο».

«Συμπαγής ομάδα ο Ολυμπιακός»

Πάμε στο... ψητό. Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη ή Βουλιαγμένη-Ολυμπιακός. Ποιο είναι το ατού του Ολυμπιακού; «Ο Ολυμπιακός είναι ένα συμπαγές σύνολο. Έχει πολλούς αυτοματισμούς και είναι δεμένη και έμπειρη ομάδα. Δεν εξαρτάται από μια παίκτρια και τακτικά είναι πολύ δουλεμένος», σημειώνει ο Γιώργος Κατσούλης.

«Η Αλεξία ποντάρει στην Τζόνσον»

Η Βουλιαγμένη με την οποία έχει πάρει και ευρωπαϊκό τίτλο ο έμπειρος τεχνικός δεν έχει το προβάδισμα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Μας εξηγεί: «Ελαφρύ προβάδισμα έχει ο Ολυμπιακός. Δίνω προβάδισμα γιατί οι αθλήτριες του είναι πιο ψημένες στα φάιναλ φορ. Η Βουλιαγμένη έχει βελτιωθεί πολύ μέσα στη χρονιά και αυτό είναι έργο της Αλεξίας. Η προπονήτρια της Βουλιαγμένης ποντάρει πολλά στην Τζόνσον. Αφήνει πολλά στην διακαιοδοσία της. Βέβαια πέρσι με την Κατάνια δεν δικαίωσε την ομάδα της η Τζόνσον. Ίσως το πάθημα να τις έχει γίνει μάθημα. Εάν το κάνει αυτό θα είναι καταλύτης στο παιχνίδι».

«Η Βουλιαγμένη έπαιζε για το Κύπελλο»

Το μοναδικό νοκ άουτ που έχουν παίξει φέτος οι δυο ομάδες είναι ο τελικός του Κυπέλλου στη Χίο με την Βουλιαγμένη να είναι νικήτρια. Ο έμπειρος τεχνικός σχολιάζει αυτό το παιχνίδι: «Στον τελικό η Βουλιαγμένη κατέβηκε στον αγώνα με μοναδικό στόχο να πάρει την κούπα. Ο Ολυμπιακός από την άλλη για να παίξει ένα ακόμη παιχνίδι με τη Βουλιαγμένη. Τώρα ο Ολυμπιακός δεν θ΄αντιμετωπίσει έτσι το ματς. Παίζει για μια πρόκριση σε τελικό Ευρώπης».

«Έχει επιλογές ο Ολυμπιακός»

Η εμπειρία μας είπε ο Γιώργος Κατσούλης είναι το ατού του Ολυμπιακού και μας το εξηγεί παραπάνω: «Εάν στον Ολυμπιακό υστερήσει μια παίκτρια σαν την καλύψει μια άλλη. Έχει πολλές λύσεις. Έχει παίκτριες με σπουδαίες ευρωπαϊκές παραστάσεις όπως είναι η Ασημάκη, η Μανωλιουδάκη, η Αβραμίδου, η Τσουκαλά και νομίζω θα κρίνουν το ματς».

«Απώλεια, αλλά μπορεί η Ιωάννα»

Ο Ολυμπιακός δεν θα έχει στη διάθεση του την Χρυσή Διαμαντοπούλου, η οποία υποβλήθηκε σε επέμβαση και θα υπερασπιστεί την εστία του η Ιωάννα Σταματοπούλου. «Είναι απώλεια η Χρυσή. Θεωρώ όμως ότι και η Ιωάννα είναι καλή τερματοφύλακας και θ' αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλιά», σημειώνει.

«Κοσμούν το πόλο οι Παυλίδης-Καμμένου»

Ο Χάρης Παυλίδης έχει παίξει σε Final-4 με την Γλυφάδα και με τον Ολυμπιακό και το 2015 κατέκτησε την κούπα. Η Αλεξία Καμμένου από την άλλη έχει κερδίσει δυο φορές την κούπα και έχει γράψει την δική της ιστορία στο θεσμό.

«Ο Παυλίδης και η Καμμένου κοσμούν το ελληνικό και το παγκόσμιο πόλο. Θέλουν και οι δυο να κερδίζουν και οι μάχες τους πάντα είναι σημείο αναφοράς για το άθλημα μας», σημειώνει αρχικά και συνεχίζει δείχνοντας την μεγάλη διαφορά των δυο ομάδων: «Η Βουλιαγμένη έχει ως φιλοσοφία να φτιάχνει παιδιά από την Ακαδημία της. Έχει ως βάση την Ακαδημία και έχει πετύχει πάρα πολλά. Ο Ολυμπιακός από την άλλη είναι μια ομάδα που παίρνει νεαρούς και νεαρές και τους κάνει πρωταθλητές».

«Αυτό είναι το παράσημο του Χάρη...»

Ο Γιώργος είχε παίξει ως αντίπαλος με τον φουνταριστό Χάρη Παυλίδη, στη συνέχεια ως βοηθό προπονητή στον Ολυμπιακό τον είχε παίκτη και μετά τον αντιμετώπισε και ως προπονητή.

«Ο Χάρης φαινόταν από παίκτης ότι θα κάνει καριέρα ως προπονητής. Ήταν οξυδερκής και πάντα ακολουθούσε πιστά τις οδηγίες του προπονητή. Ήθελε άμυνα, έπαιζε άμυνα. Ήθελε επίθεση, έβαζε γκολ. Ως προπονητής έχει εισάγει πολλές καινοτομίες στο παγκόσμιο πόλο και πολλές ομάδες προσπαθούν να τις βάλουν πλέον στο παιχνίδι τους. Αυτό είναι το παράσημο του Χάρη. Στον Ολυμπιακό έφτιαξε μια ομάδα που έχει μάθει στα πρωταθλήματα και στις ευρωπαϊκές διακρίσεις. Δεν είναι κρυφό ότι μας συνδέει φιλία και εκτίμηση χρόνων», μας λέει ο Γιώργος Κατσούλης.

«Δώρο Θεού για μένα ο Ολυμπιακός»

Ο Γιώργος Κατσούλης που έχει συνδέσει το όνομα του περισσότερο από κάθε σύλλογο με τον Ολυμπιακό μιλάει για την πορεία του στην ομάδα.

«Ο Ολυμπιακός έχει παράδοση να βγάζει προπονητές. Έτσι έβγαλε και μένα.Ήταν δώρο θεού για μένα ο Ολυμπιακός στη ζωή μου. Δούλεψα σε υψηλό επίπεδο, δούλεψα με κορυφαίους τεχνικούς και έμαθα πολλά. Σέβομαι και εκτιμώ κάθε ομάδα που δούλεψα αλλά ο Ολυμπιακός ήταν κάτι ξεχωριστό. Στον Ολυμπιακό και ειδικά στα δύσκολα πρέπει να έχεις διακρίσεις. Να θυμηθώ το Final-6 του 1996 με την γυναικεία ομάδα στη Μόσχα, τους τελικούς του Κυπελλούχων με Στάμενιτς και Λουκάτο στους άνδρες, το Λεν Τρόφι με την Βουλιαγμένη, την σπουδαία Γλυφάδα», σημειώνει ο έμπειρος τεχνικός.

«Εύχομαι να έρθει η κούπα στην Ελλάδα»

Θυμάται τα παλιά χρόνια που οι ελληνικές ομάδες έπαιζαν χωρίς ξένες και είχαν επιτυχίες. Θυμάται τον τελευταίο του τελικό ως συνεργάτης του Παυλίδη στον Ολυμπιακό το 2017 στο Κίρισι. «Άλλα χρόνια τότε. Χωρίς ξένες παίζαμε τελικό. Είχαμε και έχουμε εξαιρετικές ελληνίδες παίκτριες. Το ελληνικό πόλο έχει ανέβει πάρα πολύ στο παγκόσμιο στερέωμα και αυτά τα κορίτσια πρέπει να συνεχίσουν να το έχουν ψηλά. Εύχομαι και ελπίζω το Σάββατο η κούπα στο Σαμπαντέλ να είναι σε ελληνικά χέρια. Καλή επιτυχία στις ομάδες μας»,μας λέει ο Γιώργος Κατσούλης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα