Παναγιώτης Γκιώνης: Προκρίθηκε για 5η φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Gazzetta team
Παναγιώτης Γκιώνης: Προκρίθηκε για 5η φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

bet365

Πιστός στο ραντεβού του με τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Παναγιώτης Γκιώνης προκρίθηκε μέσω του ευρωπαϊκού προ ολυμπιακού της Πορτογαλίας για 5η φορά στην καριέρα του!

Ιστορία έγραψε στο Γκιμαράες της Πορτογαλίας ο Πανανιώτης Γκιώνης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης εξασφάλισε μέσω του ευρωπαϊκού προ ολυμπιακού το εισιτήριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες για 5η φορά στην καριέρα του.

Μετά από την Αθήνα (2004), το Πεκίνο (2008), το Λονδίνο (2012) και το Ρίο (2016) ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης θα ταξιδέψει και στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021!

Η πρόκριση του Γκιώνη!

Με νέα σπουδαία εμφάνιση και δυνάμεις εφήβου κατέβαλλε τον Τσέχο Πάβελ Σίρουτσεκ με 4-1 σετ στον καθοριστικό ημιτελικό για το στάδιο 3 του Προολυμπιακού τουρνουά της Ευρώπης και πήρε την πολυπόθητη πρόκριση.

Στα 41 του χρόνια έδειξε τεράστιες αντοχές και άσβεστη δίψα κι έδωσε το καλύτερο φινάλε σε μία μεγάλη προσπάθεια, την οποία άρχισε ως νούμερο 3 των αγώνων. Τα σετ κόντρα στον Σίρουτσεκ, 2ο φαβορί του τουρνουά, αλλά και συμπαίκτη του στην πολωνική Μπγκόρια ήταν 6-11, 12-10, 11-8, 11-4 και 11-7.

Το 1ο σετ κρίθηκε ουσιαστικά από ένα ξέσπασμα του Σίρουτσεκ, ο οποίος μετέτρεψε το 1-3 σε βάρος του σε 8-3 υπέρ του με εκπληκτικά χτυπήματα. Με καλύτερη κίνηση στο τραπέζι, τακτική με το κομπίνα λάστιχο και ποιοτική επίθεση ο Γκιώνης πήρε προβάδισμα στο 2ο σετ με 4-2. Το αύξησε σε 7-2 με τον ίδιο ρυθμό, όμως ο Τσέχος απάντησε με ένα σερί και μείωσε σε 7-6. Η επίθεση βασικά έδωσε νέο αβαντάζ στον Έλληνα πρωταθλητή και το φινάλε ήταν συναρπαστικό. Αρχικά ο Σίρουτσεκ έσωσε δύο σετ μπολ με πολύ αξιόλογες επιθέσεις στα σερβίς του (ένα backhand κι ένα forehand) και στην παράταση έπαιξε άψογα ο Γκιώνης από την πλευρά του (με επίθεση και άμυνα) κι έφτασε στην ισοφάριση.

Άρχισε πολύ καλά και στο 3ο σετ, προηγήθηκε 4-1 και παρότι ο Τσέχος πλησίασε στον πόντο, ξέφυγε με νέα πολύ ποιοτικά χτυπήματα σε forehand σπιν και κομμένες μπάλες. Στο 8-4 είδε πάλι τον αντίπαλο να πλησιάζει, όμως αξιοποίησε σε απόλυτο βαθμό τα σερβίς του και πήρε κεφάλι στο σκορ.

Το καλό ξεκίνημα άνηκε στον Σίρουτσεκ στο επόμενο σετ (3-0 και 4-2), όμως ο Γκιώνης είχε απαντήσεις. Έκοψε καλά στο backhand και ο 31χρονος αντίπαλος έχασε βιαστικές επιθέσεις. Συνέχισε με δαιμονιώδη ρυθμό, μπέρδεψε κάπως και με το φάλτσο άφαλτσο και με smash ξέφυγε με 8-4 και ουσιαστικά «κλείδωσε» το 3-1.

Το 5ο σετ έφτασε στο 6-6. Ο τοπ αμυντικός ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος, αντίθετα ο Σίρουτσεκ έβγαλε μία νευρικότητα. Απόδειξη ότι έχασε σε εκείνο το σημείο δικό του σερβίς κι αμέσως μετά βρήκε «αέρα» πλάγια στο forehand. Ο Γκιώνης εκμεταλλεύτηκε και το σερβίς έπαιξε με σιγουριά τους τελευταίους πόντους και πανηγύρισε με τον προπονητή του τη νέα σπουδαία στιγμή (6-11, 12-10, 11-8, 11-4, 11-7).

 

Τελευταία Νέα