ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Δήλωσαν και φέτος συμμετοχή στην Ευρώπη οι Σάρισες Φλώρινας

Δήλωσαν και φέτος συμμετοχή στην Ευρώπη οι Σάρισες Φλώρινας

Δήλωσαν και φέτος συμμετοχή στην Ευρώπη οι Σάρισες Φλώρινας

Οι Σάρισες Φλώρινας θα πάρουν μέρος στο Europe Cup 2020-2021 (η νέα ονομασία του μέχρι πρότινος E.T.T.U. Cup) και επιστρέφουν στην Ευρώπη ύστερα από απουσία ενός έτους.

Από γυναικεία ομάδα θα εκπροσωπηθεί γι’ άλλη μια χρονιά στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση και μάλιστα με σωματείο, που συνηθίζει τις… εξορμήσεις εκτός συνόρων.

Οι Σάρισες Φλώρινας θα πάρουν μέρος στο Europe Cup 2020-2021 (η νέα ονομασία του μέχρι πρότινος E.T.T.U. Cup) και επιστρέφουν στην Ευρώπη ύστερα από απουσία ενός έτους. Το δικαίωμα της συμμετοχής το απέκτησαν με την 4η θέση στο περασμένο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας γυναικών, ενώ η φετινή θα είναι η 3η φορά τα τελευταία χρόνια, που θ’ αγωνιστούν στον 2ο τη τάξει ευρωπαϊκό θεσμό διασυλλογικού επιπέδου.

Στο Europe Cup γυναικών δήλωσε και η ιταλική Νορμπέλο με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο πριν λίγο καιρό η Κατερίνα Τόλιου, ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ των ανδρών θα υπάρχει, όπως κάθε χρόνο, ελληνική συμμετοχή σε ατομικό επίπεδο.

Οι Σάρισες είχαν κάνει την πρεμιέρα τους στα «ευρωπαϊκά σαλόνια» την περίοδο 2017-2018. Τότε είχαν πάρει και την πρόκριση στον 2ο γύρο, ενώ τη σεζόν 2018-2019 αποκλείστηκαν στον 1ο γύρο.

Η κλήρωση των ομίλων της 1ης φάσης θα διεξαχθεί στις 17 Ιουλίου και η βορειοελλαδίτικη ομάδα έχει υποβάλλει αίτημα να οργανώσει στη Φλώρινα τα παιχνίδια του δικού της ομίλου. Αν το αίτημα γίνει δεκτό θα είναι η 2η φορά, που θα φιλοξενήσει ευρωπαϊκούς αγώνες στην πόλη μετά το 2017.

Είναι συνολικά 12 οι ομάδες, που πρόκειται ν’ αγωνιστούν στο Europe Cup και η Νορμπέλο της Τόλιου συμπεριλαμβάνεται φυσικά στις υποψήφιες αντιπάλους (η αυστριακή Λιντς είναι 1ο φαβορί, ενώ η γαλλική Σεν Ντενίς και η βελγική Μαλόν με θα μετάσχουν με wild card).

Ο Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες γνωστοποίησε με ενθουσιασμό στα social media τη νέα ευρωπαϊκή συμμετοχή του και σημειώνει ότι «η διοίκηση του συλλόγου θα προσπαθήσει να ενισχύσει την ομάδα όσο το δυνατόν καλύτερα, έτσι ώστε οι Σάρισες να έχουν μία καλή πορεία και στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη».