Πολυνίκης ο ΝΟΘ, πρωταθλητής ο ΝΟΙ

Gazzetta team
Πολυνίκης ο ΝΟΘ, πρωταθλητής ο ΝΟΙ

bet365

Με τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης να κατακτά τα περισσότερα μετάλλια και τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων το πρωτάθλημα, ολοκληρώθηκε στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά το 86ο πρωτάθλημα Κωπηλασίας.

Ο Ναυτικός Όμιλο Θεσσαλονίκης αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πολυνίκης Ελλάδας μετρά την ολοκλήρωση του 86ου Πανελληνίου πρωταθλήματος κωπηλασίας που για πρώτη φορά και λόγω κορονοϊού πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες του ΝΟΘ κατέκτησαν συνολικά σε όλες τις κατηγορίες 27 μετάλλια εκ των οποίων 11 χρυσά , 10 ασημένια και 6 χάλκινα ενώ για πρώτη φορά ο ΕΝΟΑ κατέκτησε την 2η θέση στον πίνακα των μεταλλίων κατακτώντας 14 μετάλλια εκ των οποίων 8 χρυσά, 3 ασημένια και 3 χάλκινα. Στην 3η θέση του σχετικού πίνακα ο ΝΟ Ιωαννίνων που κατέκτησε 18 μετάλλια εκ των οποίων 6 χρυσά, 10 ασημένια και 2 χάλκινα.

Πρώτος στη βαθμολογία ο ΝΟ Ιωαννίνων με 328 βαθμούς που ανακηρύσσεται πρωταθλητής Ελλάδας αφήνοντας στην 2η θέση τον ΝΟΘ που συγκέντρωσε 303,5 βαθμούς , ενώ τρίτος στον σχετικό πίνακα ο ΟΕΑΝΑ Βόλου με 166.5 βαθμούς.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι σε σχέση με την περσινή χρονιά πέντε περισσότερα σωματεία μπήκαν στον πίνακα των μεταλλίων φτάνοντας τα 26 από τα 29 που συμμετείχαν ενώ πέρυσι είχαν κερδίσει μετάλλιο τα 21 από τα 28 που είχαν συμμετάσχει στο 85ο .

Από τέσσερα χρυσά οι Μ.Κυρίδου-Χ.Μπούρμπου

Στο τελευταίο αγώνισμα της ημέρας την οκτάκωπο των ανδρών το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο ΝΟ Ιωαννίνων φτάνοντας τα 4 χρυσά για την Κυριακή ενώ ο ΝΟΘ κατά την τελευταία μέρα των αγώνων έφτασε τα 6 χρυσά έχοντας πρωταγωνίστριες το ολυμπιακό δίδυμο των Χριστίνα Μπούρμπου-Μαρία Κυρίδου που κατέκτησαν από 4 χρυσά κερδίζοντας όλους τους τελικούς που αγωνίστηκαν ενώ η Αννέτα Κυρίδου κέρδισε 3 χρυσά . Από δυο χρυσά κέρδισαν οι Ντούσκος , Γκαϊδαντζής, Παπακωνσταντίνου , Σκουλαρίκος ενώ για μια ακόμα φορά για 37ο συνεχόμενο πανελλήνιο πρωτάθλημα έδωσε το παρών ο αιθάλης Γιάννης Κουρκουρίκης που διανύει το 49ο έτος της ηλικίας του καθώς και οι νεότεροί του αλλά βετεράνοι πλέον του αθλήματος οι οποίοι συνεχίζουν και το υπηρετούν Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Δημητρίου από τον ΝΟΙ.

Για σχεδόν έξι ώρες , όσο διήρκεσε το αγωνιστικό πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας η Δημόσια τηλεόραση μετάδωσε τους αγώνας μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤSports. H EKOΦΝΣ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια την διοίκηση της ΕΡΤ για την κάλυψη των αγώνων του Πανελληνίου πρωταθλήματος 25 χρόνια μετά την τελευταία φορά που έγινε κάτι αντίστοιχο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα