Γιαννιώτης: Την 1η Μαΐου θα εισέλθει και επίσημα στο Hall Of Fame (pic)

Gazzetta team
Γιαννιώτης: Την 1η Μαΐου θα εισέλθει και επίσημα στο Hall Of Fame (pic)

bet365

O "ασημένιος" Ολυμπιονίκης της Μαραθώνιας κολύμβησης, Σπύρος Γιαννιώτης, θα εισέλθει επίσημα στο International Marathon Swimming Hall of Fame την 1η Μαϊου 2021.

Τον Οκτώβριο του 2019 είχε ανακοινωθεί επισήμως ότι ο Σπύρος Γιαννιώτης είναι μέλος στο International Marathon Swimming Hall of Fame.

Ο "ασημένιος" Ολυμπιονίκης της Μαραθώνιας Κολύμβησης θα εισέρχονταν επίσημα στο Hall Of Fame σε τελετή στην Νέα Υόρκη στις 2/5/2020.

Ο covid-19 άλλαξε όμως τα πράγματα και έτσι θα εισέλθει επίσημα την 1η Μαϊου 2021 χωρίς βέβαια να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη. Η διαδικασία εισόδου του Σπύρου Γιαννιώτη και των άλλων κολυμβητών που αποτελούν την σειρά του 2020 θα γίνει μέσω διαδικτύου.

Για τον Έλληνα Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο πρωταθλητή θα μιλήσει ο "αντίπαλος" του ο Γερμανός Τόμας Λουρτζ ο οποίος έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων 2 Ολυμπιακά μετάλλια και 7 χρυσά σε Παγκόσμιο!

Τα παράσημα του Γιαννιώτη

Ο Γιαννιώτης είναι ο 2ος Έλληνας μετά από τον Jason Zirganos (1971) που είναι μέλος του Hall of Fame.

Είναι ένας από τους καλύτερους κολυμβητές στον κόσμο στην Μαραθώνια Κολύμβηση αφού στην σπουδαία καριέρα του έχει κερδίσει μεταξύ άλλων ένα ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο το 2016 στο Ρίο αλλά και δυο χρυσά σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα (2011, 2013), ένα χάλκινο αλλά και σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Διακρίθηκε τόσο στα 10χλμ (ολυμπιακή κατηγορία) όσο και στα 5χλμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σπύρος Γιαννιώτης: «Δεν έβρισκα έναν λόγο να κολυμπήσω» (gTV)

 

Τελευταία Νέα