Με αφορμή μια ανάρτηση!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Με αφορμή μια ανάρτηση!

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης καταπιάνεται από μια ανάρτηση του Σπύρου Γιαννιώτη για ανοικτά κολυμβητήρια και βάζει τροφή για σκέψη.
Ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης με ανάρτηση του στα social media δήλωσε πως θα ήθελε τα κολυμβητήρια ανοιχτά. Δεν καταθέτει μια πρόταση αψήφιστα. Ούτε προχωρά σε μια ανάρτηση επειδή το προφίλ του έμεινε για καιρό ανενεργό. Εκδηλώνει ανοιχτά με κάθε υπευθυνότητα που διακρίνει ένα αθλητή υψηλότατου επιπέδου, ένα Ολυμπιονίκη , την ανησυχία του για την μακρά απουσία των αθλητών από τον ζωτικό τους χώρο. Θεωρεί επίσης ότι τα εμπόδιο και οι όποιες αντικειμενικές δυσκολίες μπορούν να ξεπεραστούν , από τη στιγμή που τα κρούσματα ήταν σχεδόν μηδενικά στο χώρο, ώστε να προχωρήσουμε τουλάχιστον στη μερική λειτουργία των κολυμβητηρίων.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης δεν αμφισβητεί σε κανένα σημείο της δήλωσης του τις θέσεις των επιστημόνων. Το αντίθετο μάλιστα τις ενστερνίζεται και το καταθέτει με τον πιο καθαρό και κατηγορηματικό τρόπο, προτρέποντας μάλιστα τους αθλητές και κατ’ επέκταση όλους μας να συνταχθούμε στις προσταγές τους. Πιστεύω στο έργο των λοιμωξιολόγων και δεν αμφισβητώ ότι είναι πραγματικά οι προστάτες μας απέναντι στην πανδημία COVID-19. Είναι σα να λέμε οι «προπονητές» μας και γι’ αυτό πρέπει να τους ακούμε πιστά, ακολουθώντας κατά γράμμα τις αποφάσεις τους και το υγειονομικό πρωτόκολλο που εφάρμοσαν από την πρώτη μέρα της καραντίνας μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονα όμως καταθέτει τους προβληματισμούς του για το μέλλον του ερασιτεχνικού αθλητισμού ένα μέλλον που προδιαγράφεται ζοφερό εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, γεγονός που κανείς πλέον δεν αμφισβητεί.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης αντιλαμβάνεται, όπως το μεγαλύτερο πλέον κομμάτι του πληθυσμού μακριά από τον αθλητισμό, ότι το απαγορευτικό και οι περιορισμοί δεν θα έχουν διάρκεια τριών εβδομάδων- ήδη αυτό ψιθυρίζεται ή διατυπώνεται διακριτικά από επίσημα χείλη- και πως όλα αυτά θα τραβήξουν επί μακρόν με άγνωστη την ημερομηνία επιστροφής στην κανονικότητα. Με την ανάρτηση του λοιπόν θέτει τροφή για σκέψη , προτρέπει τους υπευθύνους και τους ανθρώπους του αθλητισμού γενικότερα να σκεφτούν και να επεξεργαστούν λύσεις έκτακτης ανάγκης ώστε οι αθλητές με συντεταγμένο τρόπο και αυστηρή υπαγωγή στους κανόνες να επιστρέψουν έστω και τμηματικά στους χώρους άθλησης.

Τις ανησυχίες του Σπύρου Γιαννιώτη τις ενστερνίζονται εκατοντάδες άνθρωποι του αθλητισμού, του ερασιτεχνικού αθλητισμού βλέποντας το αδιέξοδο που δημιουργείται εξαιτίας των συνθηκών. Προπονητές και αθλητές στο μπάσκετ, στο βόλεϊ, στο πόλο, προπονητές μικρών ηλικιών , στα εφηβικά , στα παιδικά , στις υποδομές των τμημάτων. Ο Σπύρος Γιαννιώτης βγαίνει μπροστά και δηλώνει το αυτονόητο. Ότι πέρα από τα απαγορευτικά και τους περιορισμούς που σωστά εφαρμόζονται σύμφωνα με τις επιστημονικές εγκυκλίους , παράλληλα θα πρέπει να λειτουργήσουν και βαλβίδες εκτόνωσης απαραίτητες για τους αθλητές αλλά και για κάθε αθλούμενο στη χώρα. Βαλβίδες εκτόνωσης που δεν βρίσκουν εφαρμογή μόνο με την περιορισμένη δυνατότητα του κάθε αθλητή να βγει να περπατήσει ή να τρέξει, όπου και αν μπορεί να τρέξει. Πρακτική ουσιαστικά ατελέσφορη για τους αθλητές του υγρού στίβου.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης βγαίνει μπροστά όχι μόνο γιατί είναι υποψήφιος για την Ομοσπονδία Κολύμβησης, αλλά γιατί ο λόγος του, ή άποψη του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα , ιδιαίτερο εκτόπισμα λόγω των υψηλότατων διακρίσεων του στο άθλημα. Και μακάρι το παράδειγμα του να το ακολουθήσουν και άλλοι αθλητές ανάλογου βεληνεκούς! Είναι καλό, επιβάλλεται θα έλεγα κατά την προσωπική μου άποψη, προσωπικότητες διεθνούς κύρους , σε ανώμαλες περιστάσεις , όπως αυτή που βιώνουμε όλοι μας , να διατυπώνουν τις θέσεις τους , τις σκέψεις τους, να κατευθύνουν την Πολιτεία ώστε να μην λειτουργεί μόνο με την εφαρμογή οριζόντιων μέτρων. Να βοηθούν ώστε τα αδιέξοδα να μην πολλαπλασιάζονται αλλά να μειώνονται δραστικά.

Έχει δίκιο επίσης να υποστηρίζει εναλλακτικές μορφές ενασχόλησης των αθλητών στον φυσικό τους χώρο, στην προκειμένη περίπτωση αυτή των κολυμβητηρίων, ποντάροντας στην πειθαρχία που τους διακρίνει. Γιατί είναι αδύνατον η πειθαρχία να μη χαρακτηρίζει τους πρωταγωνιστές των αθλημάτων , αλλά ακόμα κι αυτούς που με συνέπεια υπηρετούν ένα σπορ. Ανεξάρτητα αν συμφωνούμε απόλυτα ή εν μέρει με τα λεγόμενα τους, είναι καλό να αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες και τις προτάσεις των αθλητών πρώτης γραμμής και κυρίως η Πολιτεία έχει καθήκον να εξετάσει τις θέσεις τους , εκλαμβάνοντας τες ως θέσεις ειδικών και εμπειρογνωμόνων, πρακτική που υιοθετεί και σε άλλους τομείς.

Να ακούμε τους επιστήμονες αλλά συγχρόνως να ακούμε και τις προσωπικότητες του αθλητισμού! Στο αντίποδα των θέσεων του Σπύρου Γιαννιώτη η απάντηση του παλιού συναθλητή του Νίκου Ξυλούρη της οποίας την θέση δυσκολεύομαι να αντιληφθώ , πολύ περισσότερο τις αιχμές που αφήνει στο πρόσωπο του Γιαννιώτη. Ο υποψήφιος της κίνησης «Κολυμπάμε Μαζί» στις εκλογές της ΚΟΕ δηλώνει ότι συντάσσεται με τις επιλογές της Πολιτείας (με τις οποίες όπως προανέφερα συντάσσεται και ο Γιαννιώτης) να πάρει δραστικά μέτρα για να μη θέσει σε κίνδυνο την ζωή την δική μας και των συμπολιτών μας για να καταλήξει ότι η ίδια πρακτική σχετικά με την αναστολή των κολυμβητηρίων εφαρμόστηκε πρόσφατα σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. Είναι λυπηρό ένας υποψήφιος για την Ομοσπονδία Κολύμβησης να μη γνωρίζει πραγματικά τι συμβαίνει στα κολυμβητήρια των ευρωπαϊκών χωρών και να εκτίθεται με ανακρίβειες.

Τον πληροφορώ λοιπόν-και τα στοιχεία είναι στη διάθεση του- ότι στη Γαλλία τα κολυμβητήρια παραμένουν ανοιχτά, εκεί εξάλλου προπονείται ο αθλητής Βαγγέλης Μακρυγιάννης, όχι μόνο για τους αθλητές της κολύμβησης αλλά και του πόλο. Ανοιχτά στην Ισπανία , στην Ιταλία , στη Ουγγαρία , αναφέρομαι σε χώρες με παράδοση στον υγρό στίβο- και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι επίσης λυπηρό να δηλώνεις ότι οι θέσεις ενός συνυποψηφίου , του Γιαννιώτη στην προκειμένη περίπτωση, εξυπηρετούν τις ανάγκες μιας στείρας αντιπολίτευσης , αναφερόμενος προφανώς στην Κυβέρνηση , για την οποία ο Ξυλούρης εμφανίζεται ως αυτόκλητος υπερασπιστής. Γιατί άραγε;;;

Συγνώμη αλλά θα γίνω λιγάκι κακός.

Γιατί λοιπόν να αποτελεί στείρα αντιπολίτευση η τοποθέτηση του Γιαννιώτη, ο οποίος δεν διεκδίκησε από καμία παράταξη το χρίσμα του υποψήφιου, και να μη να αποτελεί στείρα αβάντα της Κυβέρνησης η τοποθέτηση του Ξυλούρη όταν μάλιστα είναι υποψήφιος στον συνδυασμό μιας παράταξης της οποίας ο επικεφαλής , εν προκειμένω, ο κ Γιαννόπουλος , είχε διοριστεί, στο πρόσφατο παρελθόν, σε διοικητική θέση επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας;;; Οφείλουν λοιπόν να καταλάβουν, ιδιαίτερα οι αθλητές υψηλού επιπέδου , ότι το ζητούμενο τη δύσκολη αυτή περίοδο δεν είναι η κορύφωση της όποιας αντιπαράθεσης για τον προεδρικό θώκο της Ομοσπονδίας, αλλά η με κάθε τρόπο επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων. Όσοι δεν το αντιλαμβάνονται βαθιά, θα έχουν προσφέρει το κάτι τις τους στο κομματικό τους μετερίζι, αλλά ουσιαστικά δεν θα έχουν προσφέρει τίποτα στον αθλητισμό!

ΥΓ: Το φαινόμενο παρατηρείται σχεδόν σε όλες τις Ομοσπονδίες. Αναφέρομαι σε υποψήφιους οι οποίοι φροντίζουν με κάθε τρόπο να δηλώνουν στο ακροατήριο τους ,όποτε τους δίνεται η ευκαιρία, ότι κατέχουν «ανεπίσημα το χρίσμα της Κυβέρνησης». Γνωρίζω από αξιωματούχους ότι η Κυβέρνηση -και καλά κάνει- δεν επιθυμεί να δώσει πολιτικό στίγμα στις εκλογές των Ομοσπονδιών.
Αν πραγματικά το επιθυμεί-που δεν έχω κανένα λόγο περί του αντιθέτου-καλά θα κάνει να κόψει τα φτερά αυτών που διαρρέουν την «προτίμηση» της Κυβέρνησης στο πρόσωπο τους πριν η βλάβη αποδειχθεί ανήκεστος!!!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!