AEK - Ystads 30-26: Το πάνω χέρι η Ενωση για την κούπα στο EHF Cup!

Gazzetta team
AEK - Ystads 30-26: Το πάνω χέρι η Ενωση για την κούπα στο EHF Cup!

bet365

Η ΑΕΚ επικράτησε με 30-26 της Ισταντς στον πρώτο τελικό του EHF Cup και έχει το πάνω χέρι εν όψει της ρεβάνς την Κυριακή!

Η ΑΕΚ έκανε αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του EHF Cup κερδίζοντας στην Χαλκίδα με 30-26 την Ισταντς και πλέον έχει το πάνω χέρι για την κατάκτηση της κούπας στην ρεβάνς της Κυριακής!

Η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια, με εξαίρεση από ένα πεντάλεπτο σε κάθε ημίχρονο, είχε το πάνω χέρι στον αγώνα και την Κυριακή στις 21:00 θα πρέπει να γίνουν... συνταρακτικές αλλαγές για να χάσει το τρόπαιο. Μπορεί να είχε σημαντικές απουσίες, αλλά το βάθος που έχει το ρόστερ της απέναντι στην πρωτάρα σε τελικούς Ισταντς, φάνηκε στην διάρκεια του αγώνα και αν ήταν πιο προσεκτική, θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη διαφορά στο σκορ.

Στο πρώτο πεντάλεπτο οι Σουηδοί έπαιξαν με αντεπιθέσεις και αιφνιδίασαν την ΑΕΚ καθώς κρατούσαν την ισοπαλία (3-3). Εκεί όμως η Ενωση, χάρη στις επεμβάσεις του Μπάουερ (έκανε εκπληκτικό παιχνίδι με 12 αποκρούσεις, οι περισσότερες σε σημεία που επιθετικά μπλόκαρε η Ενωση), αλλά και τα γκολ των Λέμος, Μυλωνά και Τζηρά, βρέθηκε να φτάνει την διαφορά στο +6 (11-5) χτυπώντας με το ίδιο «νόμισμα» (την κόντρα επίθεση) την αντίπαλό της. Το σκορ έφτασε στο +6, με την Ισταντς να μειώνει με δύο γρήγορα γκολ, για να κλείσει το ημίχρονο με την ΑΕΚ προηγούμενη 16-12.

Δεν κράτησε η αντεπίθεση της Ισταντς

Οι Σουηδοί μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Χάλκμπακ να κάνει τρομερό ματς και μαζί με τον Σβένσον να «σβήνουν» την διαφορά, μειώνοντας στα 2 τέρματα (26-24), στο 50'. Εκεί το τάιμ άουτ, αλλά και η δίλεπτη που κέρδισε η ΑΕΚ, έφερε το ματς και πάλι στα επίπεδα του +5. Ενα πέναλτι του Τζηρά και δύο γκολ σε κενή εστία έφεραν το σκορ στο 29-24 και από εκείνο το σημείο και μετά η Ενωση είχε τον απόλυτο έλεγχο, κρατώντας σε αυτά τα επίπεδα την διαφορά. Ενα πέναλτι του Αντερσον στο τελευταίο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 30-26 και πλέον η ΑΕΚ καλείται να διαχειριστεί αυτή την διαφορά στην ρεβάνς της Κυριακής (21:00) για να πάρει την πρώτη της ευρωπαϊκή κούπα και την δεύτερη ελληνική μετά τον Διομήδη το 2012...

ΑΕΚ - Ισταντς 30-26

ΑΕΚ (Δημητρούλιας): Μπάουερ, Αραμπατζής 1, Χίκερουντ 1, Τζηράς 7, Δομπρής, Νικολαϊδης, Κοσάνοβιτς, Μυλωνάς 6, Πέντερσεν 3, Λέμος 5, Παπαδιονυσίου 1, Νούιτς 1, Αραπακόπουλος, Καλόμοιρος 2, Μπουνέτα 1, Κεδέρης 2.

ΥΣΤΑΝΤΣ (Καρλέν): Κραφτ, Χάλμπακ 6, Λ. Σβένσον, Χούγκοσον, Νίγκρεν 5, Έρνστ, Χ. Άντερσον 1, Μπρόμαν, Μπάλσταντ 1, Πέτερσον, Νταλίν 3, Λάρσεν, Γένσεν, Τ. Άντερσον 5, Πάλμαρ, Τ. Σβένσον 6.

 

Τελευταία Νέα