Προκριματικά Euro 2022: Για το θαύμα η εθνική ομάδα χάντμπολ κόντρα στην Γαλλία

Gazzetta team
Προκριματικά Euro 2022: Για το θαύμα η εθνική ομάδα χάντμπολ κόντρα στην Γαλλία

bet365

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καλείται να κάνει υπέρβαση απέναντι στην χρυσή Ολυμπιονίκη (20:00, ΕΤ3)

Ενα από τα δυσκολότερα παιχνίδια των τελευταίων ετών καλείται να δώσει σήμερα η εθνική χάντμπολ των ανδρών στο ΔΑΚ Κορυδαλλού, για τα προκριματικά του Euro 2022. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει την πανίσχυρη Γαλλία (20:00, ΕΤ3) με στόχο πάση θυσία ένα θετικό αποτέλεσμα.

Με δεδομένο πως οι πρώτοι δύο προκρίνονται απευθείας στην τελική φάση της διοργάνωσης και οι Σέρβοι με τους Γάλλους δείχνουν αχτύπητοι, ο αντικειμενικός στόχος της εθνικής είναι να πάρει ένα από τα εναπομείναντα τέσσερα εισιτήρια που θα πάρουν οι 4 καλύτεροι 3οι των 8 ομίλων. Ωστόσο, για να το καταφέρει αυτό θα πρέπει να αποσπάσει θετικά αποτελέσματα από τα δύο μεγάλα ονόματα του ομίλου. Ως εκ τούτου, το αποψινό ματς έχει τεράστια βαθμολογική σημασία και ένα θετικό αποτέλεσμα να ισοδυναμεί με νίκη απέναντι σε μία πανίσχυρη ομάδα όπως η Γαλλία.

Η εθνική έχει να δώσει τρία ματς (δύο με Γαλλία εντός κι εκτός και ένα με Σερβία εντός) και θα αποτελεί τεράστια υπέρβαση μία ενδεχόμενη πρόκριση. Οι παίκτες του Γιάννη Αρβανίτη θα κατέβουν απόψε στον Κορυδαλλό ωστόσο χωρίς άγχος για να κυνηγήσουν την έκπληξη. Μοναδικό πρόβλημα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι η απουσία του τραυματία Μπάμπη Δομπρή.

«Εχουμε ξεκάθαρα στο κεφάλι μας το πως θα παίξουμε. Θα έχουμε απέναντί μας μία από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη. Για εμάς είναι σημαντικό να δούμε πόσο απέχουμε από την κορυφή και πόσο έχουμε πλησιάσει τους κορυφαίους με την πρόοδο που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω πως θα δώσουμε ένα καλό παιχνίδι» ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιάννης Αρβανίτης.

Κόντρα σε μεγαθήριο

Για την Γαλλία δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Υπερδύναμη του παγκόσμιου χάντμπολ με δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια (2008, 2012), έξι παγκόσμιους τίτλους (1995, 2001, 2009, 2011, 2015, 2017) και τρεις ευρωπαϊκούς (2006, 2010, 2014). Συνολικά στις τρεις αυτές διοργανώσεις έχει κατακτήσει 20 μετάλλια (11-2-7). Στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην αρχή της χρονιάς, κατετάγη 4η και εξασφάλισε την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν φέτος στο Τόκιο.

Το πρόγραμμα της Εθνικής Ανδρών

Μεγάλη Τρίτη

ΔΑΚ Κορυδαλού 20:00 Ελλάδα – Γαλλία (ΕΤ3)

Μεγάλη Παρασκευή

ΔΑΚ Κορυδαλλού 15:00 Ελλάδα – Σερβία (ΕΡΤSPORTS)

Κυριακή του Πάσχα

Κρετέιγ 19:00 Γαλλία – Ελλάδα (EHFTV)

Η βαθμολογία του πρώτου ομίλου

  1. Σερβία 9 (5 αγώνες)
  2. Γαλλία 5 (4 αγώνες)
  3. Ελλάδα 4 (3 αγώνες)
  4. Βέλγιο 0 (6 αγώνες)

 

Τελευταία Νέα